Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye başvuracağım. ÖSYM sitesine engelli raporumu nası işletmeliyim?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
arkadaslar raporumu yenı aldık ekpss basvurmak ıstıyorum ılk basvurum olucak osym uyelıgım var ama saglık durumu normal gorunuyor nasıl bır yol ızlemelıyım sosyal polıtıkalar bakanlıgına ne zaman gıtmelıyım ocak ayında baslıyacagını soylemıslerdı ne yapmalıyım bırı acıl yardım edebılırmı

aynen bende bu sene aldım raporumu osym ye ne zaman onaylatmak gerekıyor

şubatın 6 sında aıle ve sosyal polıtakalar bakanlıgına gırıdım on basvuru formunu doldurmamıs gerekıyormus benım arasıtrmlarımın sonucu boyle bı bılgıye ulastım arkadaslar

yani ösym ye bildirmeye gerek yokmu sıstemden osym ye aktarım oluyormu

ılk kezse basvuru sen yapıcaksın raporu osyme bıldırmek ıcın

İlk önce bulunduğunuz ilin sosyal ve aile politikalar bakanlığına gidip taaahut beyanı yaptırmanız lazım sonra basvuru zamanı ÖSYM başvuru merkezine gidip sınav kaydınızı yaptırmanız lazım orda işleminizi yaparlar sonra size oradaki görevli raporu Ankara ÖSYM merkezi gönder bana rapor 1 hafta içinde gönder demişti başvurun iptal olur die engelli oranını ordan onaylatiyorlar ins yardımcı olabildim

arkadaşlar,
hastaneden aldığınız raporu kurumun ismini tam hatırlamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama (engelli kartını aldığım yere ilk başvuruyu yaptım.), sınav başvurusu açıldığı zaman ilk oraya götürüyorsunuz aslı gibidir belgesini veriyorsunuz ordan kağıt filan alıyorsunuz ve ösym sınav başvuru yeri neresi ise yani genelde liseler oluyor oraya gidiyorsunuz ve orada başvurunuzu yapıyorsunuz. ben 2016 da ki sınava engelli olarak girdim. sanırım aile ve sosyal palitikalar il müdürlüğüne raporunuzla gidiyorsunuz ordan da sınav başvuru yeri liseye gidiyorsunuz. normal kpss ye göre sınav ücreti olarak biraz daha az para yatırıyorsunuz. 2016 da en son 30 tl idi.

ekpss sınavına ilk başvuru yeri olan isminden emin değilim engelli kartımı o kurum binasından çıkarmıştım yani o kuruma başvuru yapılıyor siz engelli karınızı nerden aldıysanız o kuruma ilk sınav başvurunuzu yapıyorsunuz arkadaşlar. ordan da liseye gidip başvurunuzu tamamlıyorsunuz.

Üst Alt