Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye bir işte çalışırken nasıl hazırlanmalı?

AtR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba pazartesi bir işyerinden haber gelmesini bekliyorum engelli kadrosundan giricem iş restoranda temizlik görevlisi yani bedensel iş ve öğlen 3 başlıyor en erken gece 1 2 gibi ancak biter mesai, alkollü mekan olduğu için.
Daha önce 2 kez sınava girdim fazla ders çalışma şansım olmadı ilk sınavda 71 ikincisinde 73 aldım 2022 deki sınavda.amacım 100 puan alıp neresi olursa atanmak lise düzeyinden gireceğim sınava özel yerlerde ezilmekten usandım

Mesai saatleri biraz sıkıntılı olduğu ortada işte yorucu sormak istediğim bu şartlar altında nasıl bir programla en verimli şekilde ders çalışılır benzer durumda olan biri varmı nasıl ders çalışıyor ne yapıyor yada hiç işte çalışmadan sadece ders çalışmaya odaklanmak en mantıklısı mı olur ailem ile birlikte yaşıyorum maddi durumumuz pek iyi değil

Eklemeyi unutmuşum
Haftada bir gün tatil var
Birde sınav 2024 hangi ayında yapılır sizce?

Bir soru daha sorayım ekpss için hangi yayın evinin kitabı/larını önerirsiniz?elimde 2022 benim hocamın kitabı var ve yargının eski bir kitabı var

EKPSS sınavı genelde nisan ayında yapılır. Hedeflediğin tam puana ulaşmak için gece gündüz çalışman gerek. Bir işte çalışırken nasıl olur bilmiyorum, muhtemelen pek boş zamanın olmayacak. Ben senin yerinde olsam sadece sınava odaklanırdım ama maddi olarak çalışman da gerek sanırım. Kaynak olarak Murat Yayınlarını ve Pegem Akademi Yayınlarını tavsiye edebilirim. YouTube üzerinden Benim Hocam yayınlarını da takip edebilirsin.

Boş zamanımın fazla olmayacağı aşikar lakin belki aynı şartlar altında ders çalışan birisi varsa fikir almak istedim.sadece sınava odaklanmak bana da en mantıklı seçenek olarak geliyor ama dediğim gibi maddi durum iyi değil sürekli babamdan harçlık almak da kötü bir durum benim için yaş 28 olunca ve özel ders almak istesem alma şansım da yok kendi param olmadan tabi çalışırken de fazla zaman olmayacak iki arada bir derede kalmış durumdayım.dediginiz yayın evlerinin kitaplarını temin edeceğim teşekkür ederim

Ben 2022'de benzer şartlarda girdim. Mesaim öğle 2'de başlıyordu akşam 11.30 gibi evde oluyordum ve bedensel olarak yorulduğum bir işti (manavlık) bir kere işten gelince çalışmayı unut. Hem verimsiz hem dinlenemiyorsun. Sabah erken kalkıp çalışman lazım.

Öncelikle zayıf yönlerine çalış. Ben YouTube'dan çalıştım. Sözelci olmama rağmen matematikten 15 soruda 8 net çıkardım. Diğer konularda zaten daha iyi olduğum için bu çok fark ettirdi. Yalnız elini çabuk tutman lazım sınava sanırım 6 ay gibi bir süre kaldı ve çok konu var. Daha doğrusu absürt sorular çıkabiliyor. Mesela geçen sınavda medeni kanun çıktığında adalet bakanı kimdi gibi direkt bilgi sorusu sorular geldi. Tarihteki 2-3 tane soruyu lisedeki edebiyat bilgim sayesinde çözdüm.

Bu yüzden kapsamlı bir çalışma yapmalısın. Eksikliklerine göre günde 2-4 saat arası çalışman yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Fazla çalışmadan 73 aldıysan temelin vardır.

Ben 82 puanla lisanstan atandım liseden atanmak daha zor ve genelde hizmetli oluyorsun. Eğer olmazsa ümidini kaybetme lisans bitirmeye çalış. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 10 sene boyunca hem çalıştım hem sınavlara girdim. Üniden mezun olduğumda 22 yaşındaydım atandığımda ise 32.

al1yuks3l

Bu işte bedensel olduğu için ve mesai saati gece 2 3 gibi biteceği için sizinde dediğiniz gibi ders çalışmaya ne hal kalır nede kafa sabah erken kalksam bu sefer dinlenemiyecegim

Önceki sınavlarda YouTube üzerinden benim hocam kanalından çalışmıştım ve tabi kitaptan inşallah bu sene başaracağım

Çalışma programınız nasıldı normal kpss hazırlanır gibimi hazirlandiniz en verimli nasıl çalışırım diye düşünüyorum ve araştırma yapıyorum 2 gündür. birde çalışırken hangi yayın evinin kitaplarını kullanmistiniz

Üniversite okuma şansım yok maddi durumdan dolayı yaşım 28

Ben sana bir tavsiyede bulunayım hocam : ben de çok yoğun bir işe çalışıyordum. Hem bedenen hem de kafa olarak yorucu bir işim vardı. İş dışında olduğum zamanlarda başa çok iyi konu okuma hazırlığı yapıyordum sonnra A4 Kağıtlarına özetler çıkarıyordum. İşte olduğum zamanlarda da cep telefonuma yüklediğim .pdf kaynaklardan soru çözüyordum. 2 dk boş zaman bulsam bile soru çözüyordum telefondan. Önce konu tekrarı ve sonra zaman buldukça soru çözümü ile iyi bir puan alırsın. Başarılar dilerim.

nostaljik

Pazartesi arayacağız demişti haber gelmedi hala daha.ders çalışmak için benim için daha iyi oldu

Şuan çalışmaya başladım.Çıkmış sorulara ve 2024 ortaöğretim konu anlatımlarina çalışıyorum sizce yetisirmi lisede az bı temelim var ve sayısal zekam var matamatik benim için biçilmiş bir kaftan.hatta lise mezuniyetim muhasebe

ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM.
Anlatmanıza bakarsam eğer büyük bir hızla gidiyorsunuz.
BAŞARININ KAPISI AÇILACAKTIR.

Üst Alt