Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye boşuna mı girdim, Tayin yok diyorlar!?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2018 ekpss sınavına girdim mühendis olarak , kime sorsam Meb dışında tayin çok zor diyorlar ben tekerlekli sandalyedeyim yani parapleji e şimdi ben bu sınava boşunamı girdim? Tek basıma başka şehre nasıl gideyim imkansız . Bu arada 96 civarı bir puan var . Bir defaya mahsus tayin hakkı hava civa mı yani

Detaylı bilgisi olan var mı bu konuda? Bülent abi özellikle bilgin varsa sendende yardım etmeni rica ediyorum . Arkadaşlar lütfen hele bi atanda falan gibi cümleler kurmayalım önceden önlem almam lazım

Bulunduğunuz şehre tercih yaparsanız aldığınız puanla atanmanız zaten çok yüksek. Ama dilekçe ile halledilebilecek bir konu. Çünkü benim bildiğim ilk Ya da 2. Yıldan sonra istediğiniz şehre tayin olunabiliyor.

@Projetor ben de 80 puan aldım ve bir ihtimal Düz memur olarak atanma şansım olursa diye bu konuyu detaylı arastirdim hatta bir iki arkadaşla gorusme fırsatım oldu.ilk olarak soylenen bunu en başta sadece MEB 'in yaptığı. Diger kurumlarda 1-2 sene aralığında degisen adaylik surecinin tamamlanmasi gerektigi ve bu süreç sonunda gitmek istenilen sehir icin dilekce verilmesi gerektiği.

dilekceyi verdikten sonra iyi takip etmek gerekiyomus cunku calisilan kurum ihtiyacı varsa göndermekten yana olmadığı icin işi sallayabiliyomus.takibi duzgun yapip karsi tarafa ulasmasini sağladığında da o sehirdeki kurum eger doluysa ya da istemiyosa red veriyomus.bunun karşılığında hukuki yoldan hakkını arayabiliyomussun ama hukuk sureci boyunca beklemen gerekiyomus mecburen.eger şans olursa adaylik tamamlaninca geçebilirsin , en kötü ihtimal adaylik sonrasi biraz daha ugrastirirlarsa bile adaylik dahil 2-3 sene icerisinde geçiş sansin var.

Arkadaşlar cevap için teşekkürler ama bırakın 1-2 yılı ben tek basıma 10 dklıpğına bile başka şehre gidemem zaten tek basıma bi yerlere gidip 1-2 sene kalabilecek olsaydım kendime engelli demezdim ( şahsi fikrim ) ama işte parapleji çok zor gitmem imkansız desenize benim durum vahim

Engel durumunu gerekçe göstererek gidiliyor. Bunu iki farklı kurumda yapanları gördüm, Adalet ve sağlık. Hem de adaylığı beklemeden.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acaba gideceğimiz şehre kadro açıldıktan sonra mı yoksa direk beklemeden mi gidiliyor, bilmiyorum.

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuyla ilgili net bilgisi olan yok galiba artık hayırlısı diyelim

Malesef MEB hariç atandığın Kurumda aday memurluk bitene kadar
Yani en az bir sene en fazla iki sene sürer
Bunu tamamlamadan tayin hakkı vermiyorlar

MEB ise daha işe başlamadan bir seferliğe mahsus yardımcı oluyor

Yine de o gün gelsin tekrar araştır tercih yapmadan

ben 2 haftada yolluksuz hacirahsız geçici görevle tayin oldum emniyette çalışıyorum

MEB de memur olmaya bak sen.Ataman yapılır yapılmaz yerini memleketine ister orda göreve başlarsın.MEB izin veriyor.

Engelliye 1kereye mahsus vrmış tayin

Ne mühendisi olduğunuza bağlı. Bazı kurumlarda sizin alanda alım olmayabilir. Ona göre ilk atamada kendi ilinizde yer alabilecek mühendis ilanlarına bakarsınız ya da tayin imkanı olan kurumlara bakarsınız. Eğer olmazsa 2. atamada yine aynı kriterlerle bakarsınız yoksa GIH bir memurluk yazarsınız, unvan değişikliği sınavı beklersiniz. 2020 yılında da sınava girip sadece mühendis olan kadroları beklersiniz.

Üst Alt