Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye çalışırken konsantre olamıyorum..?

crisis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
.....

:) Özellikle tarih konuları.. uykumu getiriyor. Ne yapsam bilemedim..

Son düzenleme:
bende aynı sorunu yaşıyorum des calsırıken sureklı sıkılıyorum kafamı veremiyorum ne yapmam lazım?

Merhaba ,

Ders çalışmak zor biliyorum ben de içindeyim .Arada dersten derse atlıyorum hele ki az zaman kaldı.

Tarih çalışmak zor unutulur çünkü hangi konferansta doğu sınırı belli oldu gibi sorular özellikle de ...Tarihte yaptığım uygulamam o zamanları düşünüp ne kadar zor şeyler başlatıldığını düşünmek sonra da emin olduğum şey ders çalışmanın onun yaninda hiç zor olmadıgi...

Umarım yardımcı olabilmisimdir , kolay gelsin....

Aynı sorun internet'de çalışmaya başladığım zaman yarıda bırakıyorum direk internet'de gezinmeye başlıyorum çabuk sıkılıyorum..

Bende çalışmıyorum zaten, ne kasıyosunuz 50 puanle yerleşen oluyor. Gidin 3-5 doğru yapın köşe :D

O hiç belli olmaz .... Çalışmak her zaman daha iyidir...

Sayısal sözel mantık var mi? Yargıda yok muratta var da....

ne yapacağız biz yaaa aynı sıkıntı bende de var

Zorlayacaksınız kendinizi, sabırlı ve iradeli olun. Ama dikkat eksikliğiniz aşamadığınız boyuttaysa kimyasal olarak çözüm var. Öyle ilaçlar var ki, eşeği bile arap atı yapar.

gunaydın arkadaslar bnde aynı durumdayım aynı skıntı bendede var

Ders çalışmayı bırakalı yıllar oldu.. Ondan herhalde...

ders çalışmadığınız her dakika önünüze 100 kişi geçiyor :) bence çalışın

15 gündür çalısamadım zaten. Türkçeyi bastan alacam. arkasına mat ile tarih koyacam baska çare yok. Önlisans mezunum.

Bende sanıyordumki sadece bende var bu sorun meğer bütün arkadalarım aynı dertten müzdaripmiş :confused: . Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benimde sorunum tarih. Çalışıyorum çalışıyorum vede unutuyorum. Dershane hocam da ezbercilik yapmayın okuyun ve anlamaya çalışın, bilinç altına alın dedi;

ne kadar faydalı olur sizlere bilmiyorum.

songulsevinc;

Lanet olsu tarih dersine . iğrenc bı ders. anlamal cok zor. ezberlemekten baska çare yok nasıl anlıcaz kı. Nankör bi ders. adamı ters köşe yapar.

önemli yerlerin altlarını çizip birer ikişer cümleyle bol bol not almak en sağlıklısı... tabii ki kronolojik sırayada dikkat etmek lazım... videolarlada desteklenmeli...

Derse konsantre olamayan arkadaşlar için bu sınavın ne kadar önemli bir sınav olduğunu düşünerek ileride memur olarak hayatlarını maddi anlamda garantiye alacaklarını düşünüp hedefleri konusunda bazı zorluklara katlanılması gerektiğini akıllarından çıkarmadan çalışmaları gerekiyor. Evet, herkes için ders çalışmak zor ama amaca ulaşmak içinde ders çalışmaya mecburuz. Ders çalışmayarak şu an kendi isteklerimizi yerine getirirsek sonuçlar açıklandığı zaman istediğimizi alamayız. Ama şu an biraz zorluklara katlanarak ders çalışırsak ve güzel bir puan alırsak o zaman işte kendimize en güzel hediyeyi vermiş oluruz. Biraz sabır biraz gayretle emin olun bu iş olur. Hayatınızı değiştirmek kendi elinizde...

Arkadaşlar öncelikle hepinize başarılar dilerim. Motivasyon ve odaklanma sorununu çok kısa aralıklarla çalışarak çözmeyi denemelisiniz; daha sonra bu aralıklar istek ve algınıza göre uzatılabilir. Özellikle sözel dersleri çalışırken beynin sol tarafını kullandığınız için sosyal zekanız devreye girer ve hayal kurmaya başlarsınız. Bu ve benzeri sorunları ise çalışma masanıza görünür bir şekilde telkin notları asarak çözebilirsiniz. Ayrıca GETEM kullanıcısı olabilir ve sesli kitaplardan da faydalanabilirsiniz. Benim tavsiyem konular arasında ilişki kurarak , çağrışımlarla ilişkilendirerek pekiştirmelerde bulunmanızdır. Öğrenme sürecinize tüm duygularınızı, hayal gücünüzü katmaya çalışarak destek olursanız bu kalıcı bir öğrenme şeklini alacaktır. Ağırlıklı olarak yazarak çalışmanızda fayda var. Hepinize kolaylıklar dilerim.

Üst Alt