Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girdim. Kura'ya da katılabilir miyim?

ryn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Soruma şöyle başlamak istiyorum; %45 ortopedik engelli birisiyim ve lise son öğrencisiyim. Mezun ve mezun olabilecek durumda olan engelliler EKPSS'ye girebileceği için bende başvurumu yaptım, sınava girdim ve 81,2 puan aldım(ortaöğretim). Sıralamam 3960.

Öncelikle herhangi bir bilgim olmadığı ve ÖSYM'nin sitesinde kuralar haricinde tercihler hakkında bir açıklama olmadığı için bu soruyu soruyorum.

Sorum şu;

Ben bu kuralara katılabiliyor muyum yoksa EKPSS'ye girmeyip kura usulü gibi bir şey ile atama olacak engelli arkadaşlarımız mı katılıyor? Kura ayrı bir şey, tercihler ayrı bir şey mi?

Teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
bence mezun olmayı bekle ondan sonra birinci alım olmasa da ikinci alımda kesin yerleşirsin bir yere. Kuraya başvurma sanırım başvuramıyorsunda da zaten

mezun olmama 30 gün kaldı hocam :) zaman kaybetmek istemiyorum açıkçası. 1. atama tercihleri ne zaman yapılır muhtemelen?

hocam onu bende biliyorum demek istediğim kuranın amacı ne? kura adı üstünde sadece çekiliş gibi bir şey mi yoksa puan sistemi içinde mevcut mu?Benim kuraya katılamamam dezavantaj mı?(kuraya giremiyorsun zaten lise mezunu olman gerek falan demeyin. mezun oldum ve kuraya girdim diyelim o gözle bakın. amacım kura tam olarak nedir? sorusuna cevap almak)

bilgi verecek birisi yok mu?

bu konu muallak bir konu araştırmak lazım yarın ayrıntılı bilgi toplicam

noter huzurunda çekilş yapılarak çıkan tc noların yaptıkları tercih yerine gidenler kuraya katılanlar. ekpss de ise alınan puana ve sıralamanıza göre alınırsınızryn bence sen bekle puanında iyi ataman olur inşallah yakın zamanda

[SIZE=3] başvuru klavuzunu incelemenizi tavsiye ediyorum .[/SIZE]

DELİ YÜREK;
pekii sağolun

okan01;1
teşekkürler hocam. cevabınız tatmin etti

ArTe;
incelendim de biraz karışık geldi. ösymyi arıyorum yanlış numara diyor 444 6796 çağrı hattı ama.

HayrettinGuler;
ÖSYM'yi aradım bu cevabı verdiler. teşekkür ederim sizin cevabınız içinde

ve sınava girenler katılamıyormuş kuraya

kura

kuraya sadece ilk ogretim mezunları katılabılır eyer puanın yuksekse atanırsın buyuk ıhtımal ama zatı kurada 1000 de 1 şans var 1000 kısı alıncaksa en az 200 yüz bin kişi basvurur bende kura adayıyım fazla ümidim yok şans kısmet :(

Hocam sen herşeyi zaten biliyosun onuda bilirsin

Bırakta kirayafa sınava giremeyen garibanlar katılsın bu kadar aç gözlü olma arkadaş sınava giremeyenlerin tek umudu kuraya onuda sen ellerinden alma

Sinava girenler mi katilmiyor? Mezuniyeti lise ve üstü olanlar mı katilmiyor? Verilen cevapta çelişki yok mu sizce?

Sinava girdin puanin81 vs. mezun olmanada 30 gun varsa tercihini yap ama garanti 30 gun surede mezunsan tercih yap,kura zaten sistem seni otomatik iptal ediyor kura islemlerine katilamazsin sinava girdigin cikiyor sistemde,klavuzu okumamisin belli..

evet arkadaşlar sınava girenler okullarını bitirmemiş olsalar dahi kuraya katılamıyorlar

kuraya katılamazsın tercih süresinin son gününe kadar mezun olmak gerekiyor kulavuzda öyle yazıyor mezun olmazsan atama yapmazlar kayıt yaptıramazsın

Tercihlerin Yapılmasi İçin Genel Bilgiler Adaylar tercihlerini, sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki kadro ve/veya sözleşmeli pozisyonlar arasından yapmak zorundadırlar. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama veya sınavdan sonra daha üst bir öğrenim düzeyinden mezun olma gibi nedenler, adaya, sınava girdiğinden farklı bir düzeyde tercih yapma hakkı tanımaz. Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih süresinin son günü itibariyle sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Tercih işlemlerinin son günü tarihi itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmaz.

Arkadaş bu nasıl bir doyumsuzluktur anlamıyorum.Bırakında yararlanmayanlar yararlansın ondan da kaç puan almışsın hala ona da katılabilirmiyim buna da katılabilirmiyim. Herkez her istedigine el atsa kimseye sıra gelmez biraz düşünceli olun lütfen !

Modality;

dostum burada ben kendimi açıklayamadım galiba. benim öğrenmek istediğim ne nedir, bilmek istiyorum. ben birisinin hakkını gasp etmeye çalışmıyorum ki!

seninkisi arkadasim bankadan sakız isdemeye benziyor bekle girersen tamam

ryn;

kura'ya giremezsin arkadaşım, kura sadece ilk ve ortaokul mezunları için geçerli. Ayrıca sen normal bir şekilde tercih yapacaksın, o şekilde yerleştirileceksin, kuraya girenler ise kura ile yerleştirilecekler.

İkisine hak kazanmış olsanız dahi, birinden birini seçmek zorundasınız. Yani siz ortaokul mezunu olabilirsiniz, liseye devam ediyor olabilirsiniz, liseye devam ettiğiniz için sınavada girmiş olabilirsiniz. Ama sınava girdiğiniz için kuraya giremezsiniz. Sınava girmemiş olsaydınız kuraya katılabilirdiniz.

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Bir ortaöğretim kurumundan (*), yükseköğretim ön lisans veya lisans programından mezun olan veya olacak durumda olan engelli adayların 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihlerinde 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) başvuruları alınmış olduğundan 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla bir ortaöğretim kurumundan (*) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2014-EKPSS’yeortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Üst Alt