Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girecek kişilerde değişen raporların güncellenme işlemi!?

dereli_47

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar, daha önce ekpss'ye kayıt olmuş fakat raporunu yenileyenleredir bu mesajım:
Ben 2012 e-kpss ye başvurdum ve başvurumun ardından başka bir rapor aldım. Şimdi yeniden e- kpss ye başvurmak istedim. Bana dediklerine göre raporum yenilendiği için manuel olarak başvurumu güncellemeliymişim. Bende gittim aile ve sosyal politikalar merkezi müdürlüğüne ve oradan bir form verdiler. Bu form ile okulda kayıt olmam gerektiğini söylediler. Okula gittiğimde ise sen internetten başvurmuşsun, biz buradan kaydını yenileyemiyoruz dediler. Ösym yi ara istersen detaylı bilgi al dediler. Ösym yi aradım ösym ile görüşmemde edindiğim sonuç ise şöyle:
Her ne kadar yeni rapor ile puanım değişmiş olsa dahi daha önce yaptığım başvuru ile şimdiki başvurum arasında engel sınıfım (genel engelli) değişmediğinden kendilerine herhangi bir şey göndermeme gerek olmadığı ve ücretimi ödeyerek sınava kaydımı tamamlamamın yeterli olduğu
şeklindedir.

Umarım birilerine faydam dokunur. Sağlıcakla kalınız.

dereli_47

Rapor oranı ve okuduğun bölüm değişmemişse sorun olmaz bu durumda sınav kaydını yapabilir ve sınava girebilirsin.

Önceki %45 rapor oranım ( GENEL- RUHSAL ) , Daha sonra süresi bittiginde tekrar gittim hastaneye rapor için, 2021 mart ayında %40 olarak islenmisti. Bu tercih sonuclarini bekledigimiz tercihlerde sorun cikar mi diye, OSYM yi aradim böyle böyle diye. %40 ın altına düşmediği sürece bir sorun teskil etmez dediler.

kefi

Hayır sorun olmaz. Oran değiştiği için yeni başvuru yapıp sınava girersiniz.

kefi

Rica ederim. Ösym demiş zaten yüzde 40 altına düşmediği sürece sorun olmaz. Oran ve eğitim durumu değişmişse yeni başvuru yapıp sınava girersin.

Üst Alt