Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girmeden kamuda işe girebilmem mümkün mü?

hazarli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese çok selam olsun.
Konuyu yanlış yere açtıysam affola şimdiden.
Geçen hafta psikiyatri ve nörolojiden %42 engelli raporu aldım dostlar. Benim sormak istediğim birkaç şey var.
Vali veya kaymakam bu raporla ekpss olmadan beni herhangi bir kurumda işe koyabilme gibi bi imkanı varmı? Üniversite mezunuyum, 40 dan fazla sertifikaya sahibim. Bilen veya tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi rica etsem.

Maalesef o kadar kolay değil, torpil için dahi sınava girilmiş olması gerekiyor. Mülakatta diğer taife elenir torpilli işe girer usulü budur.

Tabi bu durum memurluk için geçerli. Kurum dışı kamu "işçi" alımlarında iş daha basit olabilir. Elbette orada da memur değil işçi statüsü geçerlidir.

Hepsi bir tarafa burası Türkiye, benim şahit olmadığım ancak gerçekleşen olaylar var mıdır bilemem.

Anladım teşekkür ederim.

Başka bilgi sahibi olan varmı acaba?

GaribanÖğretmen öyle bir yazmışsınız ki sanırsın bütün kurumlar el altından engelli memur alıyor. Eskiden her kurum kendi sınav açardı sınav vs yapardı ama şuan ekpss var

İşçi statüsünde çalışabilmem için yine ekpss ye girmem şart mı peki kardeşim?

i_brahi_m Engelli "memur" alıyor yazmadım tekrar oku istersen, memur mülakatlarında adam kayırma oluyor diyorum, bunun engelli-engelsiz ayrımı yok.
hazarli Kurum dışı kamu işçisi diye geçer resmiyette. EKPSS gerekmez bunun için, sınav sadece memurlukta geçerlidir. İŞKUR üzerinden takip edebilirsin.

GaribanÖğretmen

Size mesaj attım neden bakmıyorsunuz?
Ekpss'de mülakat yok. Sınavdan aldığın puana göre atanman oluyor. Kurum dışı kamu memur ya da işçi alımlarında sözlü sınav yapılıyor.

kurra usulu ile olursa belki olabilir....

Üst Alt