Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye ilk kez girecek adaylar için bilgilendirme yapar mısınız?

mufaaldo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]Günaydın arkadaşlar;ben lise mazunuyum bu yıl ilk ekpss sınavına girmeyi planlıyorum.sınava girmeden önce aklıma takılan bazı sorulara cevap arıyorum.Bu sorularıma ışık tutacak cavapları verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.[/FONT]

1-sınav soruları lise (ortaöğretim) ve üniverste mezunları için farklımı olacak?sanırım farklı olmalı....
2-sınavda kaç soru olacaktır süre ve soru dağılım nasıldır?
3-sınav başvuruları nerelere yapılacaktır?il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin hangisine yapılmalıdır.ilçelerde yaşayanlar ilçelerde başvuru yapabilirmi?
4-sınav merkezleri il merkezlerindemi olacak yoksa ilçlerdede yapılırmı?
5-soruların puanlamaya etkisi eşitmidir yani bir matematik sorusuyla bir coğrafya surusu aynı değerdemidir?

1) bildiğin soroyu sorma lise mezunusun lise ile ünv.arasında ki soru farkı olacağını bilmen lazım
2)60 soru war tenezul edip araştırsan bulunursbun
3)ünuversite sınawqları bile ilçelerde yapılmaz ken zor herkez nüfusa kayıtlı olduğu ilde
4)il ve ilçede bulunan ösym merkezlerin de yapılacak başwuru
5)her sorunun eşit olmayacağını bilmen lazım ağırlıklı ortalama war zor olan soruları yapanın punı yüksek olur
5 sorunun 3.su hariç gerisi biraz çoçukça

bazen insanlar gerçekten bilmiyor olabilir arkadaşlar hüsnüzanla yaklaşmalıyız. verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz Grcnckr.

Birde dövseydin bari grcnckr cevap vermekten ziyade sanırım fırça atmak istemişsin....yine de teşekkürler

grcnckr ukalalık yapıp cevap vereceğine hiç cevap vermeseydin arkadaşa daha iyiydi.
ayrica çok biliyomussun gibi yazmışsın ya nufusa kayıtlı bulunduğu il diye bide sen arastir bak bakalim varmi oyle bir sey klavuzda. cok bilmislik yapip milleti tersleyecegine birazda sen arastir bence.
3.sorunun cevabina gelecek olur isek: sinav il merkezlerinde olur arkadasim ve sinava nerede girmek istedigin basvuru esnasinda sana sorulur merak etme.

1-Sınav soruları Lise - ÖnLisans - Lisans Olarak Ayrı olur. Ayrıca Engel durumuna Göre farklılık gösteriyor.(Zihinsel'e daha Kolay)
2-Soru sayısı : 60 - Görme ve Okuma Proplemi Olanlar İÇin ek süre talp ediyolarlar (BAŞVURUDA) ona göre ek süre veriliyor.
3-Sınav Başvuruları Merkezde Bir Noktada Yapılır.
4-Sınavlar Merkezdeki Okullarda Yapılıyor.
5-Soruların Puanlamaya etkisi eşit değildir. Matematik ve Türkçe Dersının Kat sayıları diğerlerine göre değişir ve Yanlıs sayısı cok olan 1 soruyu doğru yapmıs ısenız daha yüksek puanlar gelir.

Paylaşım için teşekkürler FaCia kardeşim ama sınav süresi hakkında bilgiyi sanırım atlamışsın...

söledim ya. 60 soru = 60 dakıkadır. her soru için 1 dk . ama görme ve bazı engel gruplarnda ek süre veriliyor.

sözüm memur adayı olanlara..sınav ile ilgili bilgiler sürekli güncelleniyor.. deneyim olanlara bilenlere pek kanmayın.ben ilk girdiğim yıl , 100 soru soruldu 120 dk süre tanıldı..her ilde sadece 5 kişi alınırdı..herkes bulunduğu ilçeye yerleştirilirdi.. sistem değişti sorular farkılaştı..engel grupları ayrıldı..onun için sınav ile ilgili sorularınızı resmi yerlerde ehli kişilere sorun tabıkı burada kımseye kötü sözümüz yok ama yanlış bilgilendirme yapılıyor buna tanık olduk...

2012 de kura için ben ilçede kayıt yaptırmıştım sınav içinde yine ilçede kayıt alırlar herhalde sınavaada kayıt yaptırdığım yerde mi girerim acaba

İlkj defa giricem Lisans (Öğretmenlik mezunuyum) atamalarda öğretmenlik açılıyor mu? teşekkürler( Meslek lisesi öğretmenliği bitirdim)

HOŞCAKAL;
Bu konu baslıqında kım kıme yanlıs bilgi vermiş. senın o dediğin zamanlarda bende o il senın bu il benım giriyordum. 100 soru geliyordu.

2012 senesınde yapılan ÖSYM tarafından -- aynen bu senede Ösym Yapacak sınavı kı aynı olur. İnsan bildiğini bile paylaşmak istemıyor bu tür yorumları görünce.

Üst Alt