Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'yi kazanan dostlar, hayatınız değişti mi?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
Ekpssyi kazanmak gerçekten istiyorum.
Tabi duruma göre değişir.
Yinede merak ediyorum.
Hayatınız önceden kötü gidiyordu.
Sonra?
Kazandınız?
Hayatınız düzene girdimi?
Teşekkürler. :)

Not : Konuyu yanlış yere açmış olabilirim.
Kusura bakmayın lütfen.

Hayatının şekli sana bağlı her zaman tirilyon kazansanda hayatini yonetemezsen mutsuz olursun sadece rahatlatır seni

Öncelkle Allah tüm herkese atanabilmeyi nasip eylesin. Tüm engelli ve işe ihtiyacı olan herkese... Sınavı kazanmak için çok çok iyi hazırlanmak , çokça emek vermek gerekiyor bunu da eklemek isterim. Bir engelli için memurluğa atanmak çok iyi bir imkandır. iş güvenceniz oluyor. Özelde çalışmak bir engelli için zordur.

nostaljik

Amin teşekkürler. Malesef en büyük endişem. Sınavı şayet kazanırsam? Engelli oluşumu yüzüme vurmaları olur. Ufakken raporum yokken de yüzüme vuruluyordu.

Kimsenin engelini yüzüne vuracağını düşünmüyorum ben engelli bir psikoloğum engellilerlede çok seans yaptım bu tip durumlar hayatta her zaman başına gelebilir bikere engelli olduğunu kabullenip hayatına öyle devam etmelisin her insan engelli adayı olduğunu unutabiliyor bazen bu onun eksikliğidir senin takacağın bi durum olmamalı.
Atanma meselesinegelince tabiiki devlet güvencesi altında çalışmak özel sektörde çalışmaktan daha iyidir.
Sen ders çalış bol bol kolay gelsin:)

Aslında insanın hayatının değişmesi bakış açısiyla alakalı oluğunu düşünüyorum. Cünkü kimi insanlar iș sahibi olsa da olmasa da hayata karşı soğuk duruyorlar ve yaşam kalitesi düşük oluyor. Önemli olan her zaman pozitif düşünebilmek ve hersey de bir hayır olduğuna inanmak

Merhaba arkadaşlar inş hepimiz atanırız bende e KPSS sınavına yeni girecem, rehberlik ve psikoloji bölümünden atanan arkadaşlarımız kaç puan alsak atanırız teşekkür ederim.

En basitinden örnek vermek gerekirse psikoloğa gidip bilişsel terapi alacak imkana kavuştum.

Ekpss yi kazanmadım. Ekpss katıldım. Aldığım puanla tercih yaptım ve tercihlerimden birisine atandım memur oldum . Hayatım değişti. Param yoktu para kazanmaya başladım. Sorumluluklarım arttı özgürlüğüm azaldı. Ama mutsuzluğum geçmedi acılarım dinmedi. Yani sadece bazı imkan ve haklara kavuştum karşılığında özgürlüğümü verdim.

Benim malesef değişmedi. Atandık ama işe başlayamadık daha. Sürecin bitmesini bekliyoruz.

ulan ekpss bitirdin bizi beee okadar çalışıyoz ediyoz yine atanamıyoz arkadaş ağır engelli adamlar atanıyor biz atanamıyoz adalet mi bu bee....

Memurlukla mutlu bir yaşam bekleyen insanların çok kısıtlı yaşamayı baştan kabul etmiş, yoklukla yaşamayı bilen ve aza kanaat getiren insanlar olması gerekir yoksa memurlukla bir hayat kurulamaz. Şu an sıradan bir 2 çocuklu çekirdek ailenin aylık 15 bin en az kazanması gerekiyor abartısız.
Suskun Mutsuz Umutlu

Engelsizbiz
Valla ne yalan söyliyeyim memur olursam mutlu olacağımı düşünüyorum. Çünkü memur olursam kendi paramı kazanmış olacağım. En önemlisi de basit akrabalara muhtaç olmamak. Eğer engelli maaşının dışında bir gelirin yoksa ve maddi durumun iyi değilse, memur olmak altın fırsat demektir. Herşeyi de evlilik çerçevesinde düşünmeyin. Evlilik düşünmeyip sadece ailesiyle birlikte yaşamak isteyen kişiler de var. Önemli olan kimseye muhtaç olmamak..

@İstorika
Hayattan beklentimize göre hayat kurmak en doğrusudur ama insan fıtratı itibari ile kadın ve erkek bir bütünden yaratılmıştır. Bence bu iki parça, müslümanlıkla yada dini inancı hangisi ise kişinin onunla yoğurulmadıkça tam sağlıklı bir yaşam olamayacağını düşünüyorum. Çocuk tabi ki çiftlerin kendi tercihidir.

Engelim belli değil böbrek nakilliyim iş yerinde büro arkadaşlarim dışında başka kimse bilmez onlarada ben söyledim yoksa onlarda bilmiyordu o yönden sorun hiç yaşamadım aranmadan önce de ailemin durumu iyi idi artık genclikmi desem özgürlük mu desem altimda araba cebimde para eksik olmazdı ama artık yaş geçiyordu bir iş sahibi olmak lazimdi ailem eğitim hayatım boyunca hiç birşeyi mi eksik etmedi dershane kaynak falan sınavda atandım 4 yıllık memurum evlendim cocugum oldu eşim çalışıyordu ama özel sektörde hemşire idi onun ailesinin durumuda iyi düğünümüzu yaptık aileler yaptı daha doğrusu takiliarimizi satıp güzel 0 bir araba aldık babam ve annem bana bir ev almıştı gittik orada oturuyoruz şimdi ataninca değişen tek şey sorumluluk duygusu arttı öncesinde hiç birşeyi düşünmezdim babamın arabasıyla çıkar gezerdim mesela şimdi kendi arabamın vergisi sigortası kaskosunun derdine düşüyorum konut vergisi olduğunu evlendikten sonra öğrendim hele çocuk olunca hayat bir anda çok güzelleşiyor artık daha mutlu oluyorsun ama bir o kadar da sorumluluk artıyor işin aslı ataninca hayatın çok değişecek bekarsan evleneceksin evliysen hayatın değişecek belki başka bir şehre taşınacaksin çocuk varsa onunda hayatı değişecek yoksa çocuğun olacak ve hepinizin hayatı değişecek ama sonuç olarak bana sorarsan iyi ki atanmışim iyi ki ve Allah'a şükür şu anki hayatımı yaşıyorum

İstorika
inşAllah atanırsınız diyelim o zaman.

Engelsizbiz
Ben halime şükrediyorum. Benim mutsuzluğum acılarım kişisel dünyamdan kaynaklı bir parçasıda engelli olmam olabilir tabiki ama o ayrı.

Engelli olunsada bu engel kişinin gündelik yaşamında herhangi bir problem yaratmıyorsa asıl engel, bu engelli kişinin dış görüntüsündeki olumsuzluk yüzünden toplumda aşağılanması ki bunda o toplumun kültür seviyesinin düşüklüğü en büyük etken. Bence şu anki engelli insanlar 1950 lerde yaşıyor olsaydı eğer o zaman dünya nüfusunun şimdiye göre az olması ve dünya toplumlarının kültürlerinin şimdiki zamana göre daha iyi düzeyde olmasından dolayı şimdikinden çok daha mutlu ve refah düzeyi çok daha yüksek engelli bireyler olarak hayatımızı yaşıyor olurduk. Kısaca aşırı nüfus ve kültürsüzlük kültürü dünyada ki yaşamı öldürüyor ve insanlar bunun farkında mı bilmem ama farkında olsalarda pek fazla yapılabilecek birşey yok nüfusu ancak nükleer yada büyük doğal felaketler önleyebilir. Yani aslında daha güzel bir dünya için malesef büyük oranda insan nüfusunun azaltılmasına ihtiyaç var.

memur maaslari cok dusuk arkadasim. sabah 8 aksam 17 hayatının 15 senesini vermeye deger mi bilmiyorum. ben atanali 2 yıl olacak. hic memnun degilim. calismadan engelli yardimi almak daha cok isime gelirdi bence. en azindan karinla cocuklarinla vakit gecirebiliyorsun. boyle olunca her seyin kısıtlı. bir hasta ol, iki saat amirininden izin almaya ugras. osursan hemen savunmanı alırlar. calisma hayatı bana gore degilmis ben bunu anladım.

yani sunu unutma. hicbir sey sabah uyanınca karınla cocuklarınla kahvaltı yapman kadar sana mutluluk ve enerji veremez. memursan sabahın korunde kalkar yola dusersin. aksam olunca evine gelirsin. cocugunu da kreslerde baskaları buyutur.

12 sene sürekli kpss sınavlarına girdim 88-86-90 dahi aldım atanamadım ailelerin isteği nedir iyi bir işi olsun güzel bir yuva çocuklar falan eee iyi bir iş iyi bir bölüm biterse yada devlet memuru olunca oluyor 2017 de engelli raporunu aldım 2018 de ekpss ye girdim normal bir kpss puanı aldım 2018/2 ekpss tercihlerinde yerleşemedim sonrasında 2019/1 ekpss tercihlerinde 1.tercihim olan MEB e yerleştim şükür hemde Ankarada oturuyorum ve bulunduğum yere atandım Ocak 21 de evrakları verdim ve pandemi başladı işe başlama süreci uzadıda uzadı sonunda 6 Mayıs ta iş girişim yapıldı 15 inde ilk maaşımı aldım o aldığım maaş okadar güzeldiki anlatamam emeğimdi hayalimdi şükür yeterliydi ülke durumu ve asgari ücrete bakınca gayette iyi sonuçta kimseye muhtaç etmiyor aile içinde illaki eleştiren akraba yada komşularınız olurya hah işte onların çenesinide kapatıyor buda ayrıca insanı daha mutlu ediyor devlet kademesinde bir iş yapıyorsunuz ve vatana millete bir hizmetiniz oluyor bunuda bilmek güzel bir duygu (özel sektördede hizmet ediliyor ama orda illaki çekemeyen ayağınızı kaydırmaya çalışan veya egosu tavan birisi başınızda oluyor oda sizi soğutuyor herşeyden) işallah herkese nasip olur atanmak

değişti tabı . önceden nereye gıtsen iş vermek istemıyorlardı sımdı memurum devlet bakı kaldıgı surece suc ıslemedıkden sonra duzenlı iş garantısı var .

memurum. ekpss den atandım. iş yok. oturuyorum bütün gün. meb de çalışıyorum. hafta sonu tatil. bayram seyran tatil. her ayın 14 ü gecesi maaşım hesapta. maddi ve manevi rahatladım. param var. psikolojim düzeldi. özgüvenim arttı. iş hafif. özelde çalıştım. çok fark var. korona var. 3 aydır evdeyim. maaş yatıyor. daha ne olsun. allah emekliliği nasip etsin. memnunum. emeğime değdi. özelde çalışmak hasta bir insan için çok zor. iş ağır. tatil az. maaş az. kazananlar çalışanlar bence şükretsin. çok şükür.

Üst Alt