Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekranda görüntü gitmesinin sebebi ne olabilir?

niran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,bazen bilgisayarımın ekran görüntüsü tamamen gidiyor,sonra geliyor.görüntü gittiğinde kasa da sorun yok çalışıyor. temassızlıktan da değil,kontrol ettim. ekranın görüntüsü neden gidiyor,ne yapmam gerekiyor,yardım eder misiniz?

ekran kartı veya Ram dende yapabilir bilgisayar ve monitör baglantılarını kontrol edin..

Monitörün kasaya takılan kablosunda ya da ekran kartında sorun var. Aynı sorun bende de vardı. Monitörle ilişkili kasanın arkasına takılan kabloyu itmek fayda vermiyorsa çekmeyi (çıkarın demiyorum) deneyin. Bu kablo dışarıdan ekran kartına bağlı olduğu için ekran kartını da sarsmış olursunuz. Bu da her şeyin yerli yerine oturmasını sağlayabilir.

Ram sorunu başlangıçta dıt diye bir ses çıkararak kendini belli eder.

İşlem sırasında bilgisayarı kapatın

Cevaplarınız için tşk ederim. Sorun olduğunda işlem sırasında bilgisayarı kapatıp açıyorum ya da mönitörün önündeki tuşlardan birine basılı tuttuğumda da açılıyor. harddisk değiştikten sonra daha sık olmaya başladı.acaba bundan dolayı mıdır?

Harddiski değiştirmeden önce nadiren de olsa, bu sorun vardı anladığım kadarıyla. Dolayısı ile harddisk ihtimali üzerinde durmak yanlış olur. Monitörle oynadığınızda oluyorsa, monitör kaynaklı ya da ekran kartı ile alakalı bir durum bence.

Virüs de ihtimal dahilinde. Zamanında monitörü kapatan bir virüs yemiştim. Düğmeleri ile oynarken kapatıp açıyor olabilirsiniz.

öncelikle iyi bir antivirüs kurun bilgisayarınıza..

virüs programı kurulu. ondan olduğunu sanmıyorum.sanırım ekran kartı ile ilgili.

antivirüs programı bilgisayar için gerekliliğinden bahsediyorum işletim sistemi için olmazsa olmazdır.

Aynı Sorun bende de var...

[SIZE=4][FONT=times new roman]Ben Yılmaz DURU , 46 yaşında bir bilişim , yazılım ve donanım uzmanıyım.

Bu monitör kapanması olayı bir süredir bende de mevcut. Bu sorun yüzünde denemediğim yapmadığım teknik kalmadı. Sonunda ana kartımı dahi bir çok parçayı yeniledim ama sonuç değişmedi henüz 1 ay oldu bilgisayarı yenileyeli maalesef dünden bu yan gene başladı aynı hastalık. Artık kesin sonuca varmış oldum , bu olay kesinlikle ama kesinlikle donanımsal teknik bir sorun değil . Bu olay VİRÜS veya TROJAN.

Bir bilişim uzmanı olarak bunun varlığını ciddi şekilde hissetmekteyim. Şimdi iş kaldı bu kansere neden olan virüsü tespite... ama nasıl? çünkü gördüğüm kadarı ile bu olay henüz yeni 1 - 1.5 senelik bir olay İnternet üzerinde , buradaki gibi inceledim 3 5 sitede bulabildim bu şikayeti. Demek ki yeni yeni başlamış şikayetler belki çok olabilir ama gözüken o ki teknik ve donanımsal bir problem sanıp insanlar bunu teknik servisin çözeceğini düşünüp sanırım tamircilere götürüyorlar bu yüzden internet üzerinde de yeni yeni başlamış gözüküyor dile getirenler.

Demek ki bu sorun genelde çok fazla ki İnternet de dile getirilmeye başlandı. Şimdilik bu virüsü veya trojanı ben tespit etmek için çalışmalarıma başladım. Muhtemelen de bunu tespit edebilirim inşallah. Yalnız buraya bunu yazmamın sebebi kardeşlerim, arkadaşlarım... Sizlerin bilgisi olsun sakın sorunu Donanımsal Teknik bir Sorun sanıp parça değişimine gitmeyin , muhtemelen de bu virüsün yapılma niyeti de budur. Bir parça üreticisi firmada bu tür bir virüsü piyasaya sürüp insanların kafa karışıklığından istifade parça satmak için sürmüş olabilir veya antivirüs firmaları da aynı şeyi yapmaktalar. Sizleri haberdar etmek istedim tongaya düşmeyin diye. Ben elimden geldiğince Allah nasip ederse bir süre sonra bunu tespit ederim. Kaynağını bulup sizlere de haberdar ederim inşallah.[/FONT][/SIZE]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UZMANIN TAVSİYESİ Dip not
: [FONT=tahoma]Asla ama asla... Antivirüs programlarına güvenmeyin ! çünkü antivirüs programları yeni tekniklerle üretilmiş yazılım ( virüs,trojan.spy vs.) asla tespit edememektedir. Kaldı ki antivirüs ve güvenirliklerini her ne kadar açık olursa olsun, onları bertaraf eden hatta KÖR, eden bir yapıda üretildiğini bizzat biliyorum. Bu yüzden asla "antivirüsüm var" diye güvenmeyin. Çünkü bir çok zararlı virüsleri vs. antivirüs firmaları özelikle kendileri üretmekteler. Ben size doğal yönden hiç bir antivirüs gerektirmeden , yeni deyimlerle , Organik olarak bilgisayarınızın güvenliğini nasıl almanız gerektiği konusunda , şu anda yıllardır benim kendimin kullandığı bir tekniği sizlerle paylamak isterim. Ama bunun için biraz uzmanlık gerektirecek kafa karışıklığına neden olmasın istemediğim için burada açıklamıyorum. Onun için ben sizlere RESİMLİ bir uygulama hazırlayıp yayınlamam daha doğru olur kanısındayım. [/FONT]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soru ve düşünceleriniz için bana ulaşabilirsiniz :
http://facebook.com/nostrakabus
e-posta nostrakabus@gmail.com
Site içinden PM de atabilirsiniz.

Teşekkürler Saygılarımla

YILMAZ DURU

Üst Alt