Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekranım calışmıyor ne yapmalıyıım

***Neri***

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar akşam eve gittiğmde pc yi actım ekranda görüntü vardı ama içeri gidip işlerimi halledip gelene kadar ekran gitmiş ekranımda turuncu ışık yanıyor vede tekrar ac kapa yapıldıığında yeşil ısık yanıp sinyal yok uyarısı veriyor ve ardından turuncuya dönüşüyor bu durum ne anlama geliyor acil yardımlarınızı rica ederim

bu durum şu demek oluyor ki monitörünüzün tüpü bitmiş ,yeni bir monitör almak gerekiyor,ama siz yinede bir pc servisine danışın derim,mesela google a pc servis yazın,çıkan numaralardan herhangi birini arayın ve derdinizi anlatın,bakalım onlar ne diyecek

Kasanın arkasındaki kapblolarda temasızılık olsbilir hep benimde başıma geliyo kabloları yeniden takınca sorun kalmıyo :)

arkadasım bilgileriniz için tşkler ama ekranı başka pc ye taktığımda gayet güzel görüntü var ama benim pc ye taktığımda sinyal yok uyarısı veriyor

Turuncu ışık ekranın görüntü gelmesini beklediği anlamındadır. Pc'nizin ekran kartından monitöre ileti gelmiyor demek ki. Kablo gevşemiş olabilir. Onboard ekran kartı kullanıyorsanız anakartınızda bir sorun olabilir. Sonradan takılan bir ekran kartı ise ya yerinden oynamıştır ya da arızalanmıştır.

yok hayır pc yi ilk aldığımdan beri ekran kartını değiştirmedim kasayı acıp bakmadım bile fişlerini kaç kez cıkarıp taktım ama olmadı sorun fişlerde olsaydı ışık yanmazdı die düşünüyorum acaba doğru olabilirmi

Fiş probleminde monitörde turuncu ışık yanar. Problemsiz olarak görüntü iletilince yeşile döner. Monitörden gelen kablo klavye, mouse, usb, ses girişi vb. girişlerin hemen yanında bir yere takılıyorsa onboard (yani anakart üzerinde) ekran kartınız var demektir ki artık genelde çoğu pc bu şekilde satılıyor. O zaman sizin kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey yok. Mutlaka servis bakmalı. Çünkü büyük olasılıkla anakartınızda bir problem var.

yok en altta onun kablsu sizin dediğiniz gibi en iyisi servise götürmek. verdiğiniz bilgiler için çok çok tşkler

en altta ise onboard değildir. Sadece ekran kartını değiştirmek gerekebilir ki daha kolay ve daha az maliyetlidir. Kolay gelsin.

Pc kasasını aç, monitör kablosun takılı olduğu plaketi sök, plaketin anakarta temas noktaları vardır, orayı kalem silgisi ile siler gibi yap oksitlenme varsa düzelir.Düzelme olmazsa ekran kartını bilgisayarcıya götür orada denesinler bozuksa yenisini al veya ikinci elini al daha uygun olur.

Faruk tşkler biligiler için garantiside önümüzdeki ay dolmak üzere servise gönderecem bakalım ne diyecekler

Soru 1:Bilqisayarın power düğmesine bastıqınızda Monitörde hiç yeşil ısık yanıyormu yada ekrana herhanqi bir görüntü qelip bastan mı baslıyor.

Soru 2: Bilqisayarın power düğmesine bastıqınızda Ekranınızda hep turuncu ısık yanıyor hiç yeşile dönüyor mu?

Soru 3 : Bilqisayarın arkasında Bulunan Power Kablosunu Kontrol eddiniz mi?

Soru 4: Monitörden Bilqisayar Kasasının arkasına qiden Mavi Kafalı VGA kablosunun ekran kartı yada Oboardda olduqundan ve doğru takıldıqından emınmısınız?

Soru 5: Eğer herşey böyleyse Konunu n altını yazın diğer açıklamalar Yapılacak.

Üst Alt