Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eksik evrak (PSG raporu) sebebiyle geri gelen dosyaya raporu elden ekletebilir miyim?

Mikado2575

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ankara merkez saglik kurulu tekrar sevk verdi psg raporu eksikmis vergi dairesinden resmi yaziyi aldim hastanede prosedur nasil isliyor psg raporumu elden alip vergi dairesine verebilirmiyim isyerimden tekrar kagit almalimiyim

Mikado2575
Size gelen evrakla birlikte, psg raporunu aldığiniz hastaneye başvurursanız hastane adı geçen evrağı kendisi postalayacaktır.
Sizin yapmanız gereken tekşey size gelen evrağı hastaneye ulaştırmak.

Tesekkurler posta proseduru biraz zaman aldigindan acaba elden alabiliyormuyum diye merak etmistim

Mikado2575

mehmet kardeşimin dediği gibi elden almıyorlar. aynısı benimde başıma geldi. evrakları psg yaptırdığın hastaneye ulaştır. seni tekrar gögüs hastalıklarına sevk edecekler. doktora elinde psg testi kopyası varsa ver. yoksa tekrar bir suret çıkarttır. psg testini ver. onlar resmi yazışma ile ankaraya ulaştırıyorlar. tabii süre 2 ay kadar uzuyor.

Bu hastanede çalışanlar ya cidden işlerini bilmiyorlar, yada Ankara sağlık kurulu rasgele farklı muamelede bulunuyor. PSG raporumu benimde eklememişlerdi, ozgurmeric74 'in mutlaka psg raporu eklenmeli önerisine uyarak, il vergi dairesinden Ankara vergi dairesine onaya yollandığı aşamada il vergi dairesindeki memura rica ederek elden eklettim ve Ankaraya o şekilde gitti, 1 ay içinde de puan düşürülmeden aynı şekilde onaylanarak vergi indirimi aldım. Yani yolladıktan sonra 33. günde vergi indirim belgesi evime postalanmış teslim almıştım.

Ancak, yeni emekli olan başka bir memur tanıdığım PSG raporunu vb hiç bir raporu eklememesine rağmen, heyet raporu kabul edildi ve emekli oldu.
Sanırım rasgele dosya secerek tekrar kontrole, ek tahlile vb yolluyorlar. İşimiz şansa kalmış görünüyor.

Son düzenleme:
ozgurmeric74
Özgür bey ayrıca şunuda sorayım size, emeklilik başvurusu için heyet raporumu kısmetse bu cuma almış olacağım bir aksilik olmazsa da önümüzdeki hafta işyerime gidip dilekçe vericem emeklilik için.

Forumda bazı msj larda askerlik teskeresi, işe ilk giriş sağlık raporu, hizmet çizelgesi vb. başka evraklarında emeklilik için verilen dilekçeye eklenmesi gerektiğini yazmışlar.

Sizde takdir edersiniz ki forumda her kafadan bir ses çıkıyor ve hemen herkes, emin olmadığı bir konuda bile kesin öyleymiş ve bu konuda kanunu kendisi yazmış gibi hüküm belirten şeyler yazıyor.

Siz heyet raporu ve PSG raporu haricinde başka bir evrak eklemişmiydiniz?

Teşekkürler iyi günler.

@rexart

hayır hayır öyle birşey yok.

tam anlamadım emeklilik için mi başvuracaksınız yoksa vergi indirimi için mi?

her iki koşuldada yazdıklarınızı istemiyorlar. vergi indirimi için;
vergi dairesine sadece işyerinizden çalıştığınıza dair dilekçe ve rapor (raporun arkasına psg iliştirin.)

emeklilik için;
önce işyeri çıkışınızı alın sgk ya gidin.sgk da hizmet dökümü listesini çıkarın ve emeklilik servisine gidin. raporunuzu ve vergi indiriminizi verin. size tahsis formu verecekler doldurun verin onu. o kadar.

ozgurmeric74

1 ay evvel ilk raporumla aldığım bir vergi indiririm var zaten ancak devlet memuru olduğum için vergi indiriminin emeklilik için kullanılamayacağını sonradan öğrendim ve emeklilikte kullanmak için bir rapor daha aldım. (değişik hastalıklardan toplamda %61)

2008 sonrası işe başlamış memur olarak tabi olduğum "5510 sayılı kanunun 28. maddesine istinaden rapor oranımın tekabül ettiği hizmet süresine göre erken emekli olmak istiyorum" şeklinde bir dilekçe yazıp emeklilik başvurusu yapmak istiyorum.

Heyet raporumun yanına PSG (uyku testi) sonucumu ekleyip, işyerime emeklilik için dilekçe vereceğim.

İzlemem gereken adımlar konusunda, tecrübelerinize dayanarak bir tavsiyeniz olurmu ve bu dilekçeye başka ne eklemem gerekir diye sormak istemiştim.

Teşekkürler iyi günler.

rexart

4/c li siniz.yanlız yanlış biliyor olabilirim ama emeklilik için dilekçe verdiğinizde kurum sevki ile rapor almanız gerek.siz kişisel başvuru ile mi aldınız raporu? dilekçe neticesinde sizi emekli sandığı hastaneye sevk edebilir. çünkü genelde bağkurlulardan ve 2008 sonrası işe giren ssk lılardan emeklilik için kurum sevki ile rapor istiyorlar.siz yinede dilekçenizi ve raporunuzu verin psg yi istemezler ama yinede yanınızda olsun.
sonucu yazarsanız sevinirim. bende 4/c lilerde tam prosedürü öğrenmiş olurum.

@ozgurmeric74

Dediğiniz gibi ben kendim başvurarak aldım, ancak vergi dairesi tarafından Ankaraya yollanan raporun forokopisini almıştım ve şimdi onu inceledim. "muayeneye gönderen : çalıştığı kurum" yazıyor. Sanırım bilgisayarda var olan matbu evrak ve başvuru şekline bakmadan otomatik doldurduğu için bu şekilde çıkmış. Yani kişi kendimi başvurmuş kurummu sevketmiş bir önemi yok diye anlıyorum burdan.

Ayrıca internette kısaca araştırdığımda şu bilgiler karşıma çıktı, herkesin bilgilenmesi adına paylaşmış olayım

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

1) Engelli Sağlık Kurulu Raporu, ilgili kurumun sevk etmesi veya engelli vatandaşların doğrudan müracaatıyla Engelli Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarından alınabilir. Rapor vermeye yetkili sağlık kuruluşları, Sağlık Bakanlığının Ana Sayfa adresinden öğrenilebilmektedir. Sizi sağlık kuruluşuna bir kurumun sevk etmesi gerekmemektedir, siz kendiniz de giderek rapor alabilirsiniz,

2) Engelli raporu almak isteyen Bakanlığın internet sitesinde yer alan her hangi bir sağlık kuruluşuna giderek raporunu alabilecektir.

3) Engelli Sağlık Kurulu Raporu alanlardan ücret talep edilmeyeceği Sağlık Bakanlığı-Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2010/31 sayılı genelgesinde yer almaktadır,

4) 14.01.2012 tarihinden sonra alınmış bir raporunuz varsa Rapor Yönetmeliğinin 2. Maddesinde yer alan istisnalar dışında hiçbir kurum sizden yeni rapor talep edemez.

İstisnalar: (2) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında asker hastanelerince malullük aylığı bağlanacaklar için verilecek Engelli sağlık kurulu raporları ile sosyal güvenlik kuruluşlarınca primli sisteme tabi olanlara bağlanacak malullük aylıkları için istenecek Engelli sağlık kurulu raporları ve vergi indirimi için istenecek Engelli sağlık kurulu raporlarının nihai kararları bu Yönetmelik kapsamında değerlendirilmez,

5) İster kurum sevkiyle olsun isterse doğrudan doğruya ilgilisinin müracaatıyla olsun sağlık kuruluşu düzenlediği raporun en az bir suretini mutlaka ilgilisine vermek zorundadır. Çünkü raporda faydalanılması muhtemel tüm haklar yer almaktadır ve ilgilisinin durumuna göre faydalanması gereken tüm haklar için birer suret tasdik edilip kendisine verilmesi gerekmektedir,

6) Rapor almak üzere sağlık kuruluşuna müracaat ettiğinizde eğer size raporu ne için almak istediğiniz sorulursa her hangi bir neden bildirmenize gerek bulunmamaktadır. Zira yeni sistemde Sağlık Bakanlığı raporun formatını belirlemiştir. Bu formatın dışında verilen raporları kesinlikle kabul etmeyiniz. Yeni yönetmelikte mükerrer rapor yasağı bulunduğundan almış olduğunuz rapor her işlemde geçerli sayılacaktır ve yeni rapor almanız yasaklandığından eksik düzenlenen raporlar sizlere sıkıntı doğuracaktır. Bu nedenle aldığınız raporu dikkatle inceleyiniz ve eksik olan hususları zamanında tamamlatınız.

7) Almış olduğunuz raporun oranının düşük olduğunu düşünüyorsanız mutlaka İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz etmeniz gerekmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü sizi başka bir sağlık kuruluşuna yönlendirecektir. Eğer her iki sağlık kuruluşundan da alınan rapor dereceleri aynıysa rapor kesinleşecek, oranlar birbirinden farklıysa İl Sağlık Müdürlüğü bu defa hakem sağlık kuruluşuna yönlendirme yapacaktır. Bu sağlık kuruluşundan alınan rapor kesin rapordur. İl sağlık Müdürlüğü’ne itiraz edilmeden alınan raporlar mükerrer rapor yasağı nedeniyle geçersiz sayılacaktır.

konunun linki budur ( Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir? | Fiziksel Engelliler Vakfı )

rexart

süper. inşallah sorunsuz olarak emekli olursun. gelişmeleri yazarsan sevinirim.

@ozgurmeric74 İnşallah, gelişmeleri yazacağım, benim durumumda 2008 sonrasında memur emeklisi olacak forum genelinde birine denk gelmedim, örnek olması açısından diğer arkadaşlara da bir yol gösterici olabilirse yaşadığım süreç, bundan mutlu olacağım.

Size ve @OturanBoğa yada sabırlı cevaplarınız için teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar ocak 15 de ağır osas için heyete baş vurdum doktar %35 verdi şimdi heyeti bekliyorum sorum şu ben henüz cnap cihazını almadım hatta onun için yatışa bile daha gitmedim yani henüz yatış için çağırmadılar bundan dolayı eksik evrakla ilgili bi sorun yaşarmıyım ankaraya evrakları göndermek için ikinci yatışı beklemelimiyim bu psg raporu ilk yatışta verilen raparmudur.
herkeze geçmiş olsun teşekkürler

cavitünder
Cavit kardeş biri hafif, orta, ağır Osas mı hangisi olduğunu teşhisi diğeri uygun görülmesi halinde verilecek Cpap veya Bpap cihazı basınç ayarı için 2 defa yatış yapman gerekiyor. 1 yatışta teşhis konur ve teşhis sonucu Cpap veya Bpap cihazı kullanman gerekiyorsa ayrıca bir sağlık raporu ve cihaz reçetesi düzenlenir. İlk yatış ile ilgili polisonografi ve ekleri kurulda istenir

29/7/2018 epilepsiden göndediğim %40 RAPORUM Ankaradan 18/01/2019 tarihinde eksik evrakla döndü eeg kan tahillerim nöbet sayısı olarak bakırköy sevk oldum 13/02/2019 eksik evrakları tamamlayıp vergi dairesine postalanacağı söylendi tahminen sonuç ne zaman elime ulaşır

merhaba bu gün bireysel başvurum ile %49 sürekli raparumu aldım şu an elimde bir a4 kağıdına basılı %49 luk heyet raparum var bütün evraklarım psg ve diğer teşhis yöntemleri heyette kaldı bu durumda ankaraya gönderecek herhangi bi rapar vs yok psg gibi şimdi ankaraya göndermek için hastahaneden yeni psg mi çıkarmam gerekiyor

cavitünder

ilk yatış yaptığın yerde bulunan sekreterlikten raporun kopyasını alabilirsin. aldığın raporu doktoruna onaylattır ondan sonra kullanabilirsin.

oyküm PSG (Uyku Testi)POLİSOMNOGRAFİ (PSG, UYKU TESTİ):

Horlama, uyku apne, uykuda periyodik bacak hareketleri, kalp ritim bozuklukları, uyku kalitesi gibi ve diğer uykuya dair bozuklukların tanısında kullanılan ve gece uykusu boyunca hastanın beyin dalgalarının(EEG), göz hareketlerinin(EOG), solunum faaliyetlerinin, kanındaki oksijen yüzdesinin, kas aktivitesinin(EMG), kalp fonksiyonlarının ölçülmesi, yatış pozisyonunun belirlenmesi... bütün gece boyunca belli bir peryotla eş zamanlı ve devamlı kaydedilmesi ile yapılan incelemenin adıdır.

Mikado2575 birşey sorsam aynı şeyler bizimde başımızdada.Bendende emg,ilaç raporuyla,detaylı nörolojik muayene istediler sizler eksik evrakınızı verdikten sonra oranda düşme oluyormu aynen onaylıyorlarmı acaba.

arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak umarım cevaplanır. nisan sonu evraklarımı vergi dairesine verdim ancak işim gereği üç aylığına yurt dışında olucağım bu süre zarfında eksik evrakla ilgili bir sorun olursa benim yerime eşim gerekli işlemleri yapabilirmi ?

Üst Alt