Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eksik evraktan vergi indiriminde raporların dönüşleri hakkında..?

yasdev

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Özel sandığa tabi olduğumdan, ne ilaç kullanım ne de hastane ziyaretlerim devlet kayıtlarında gözükmüyor. Uyku apnesi raporumda özel hastaneden olunca sağlık kurulu onu kabul etmedi ama;

-kilodan morbit obezite 30,
-hipertansiyon ve trofiden 20 (özel hastaneden holter raporum vardı, ekg,efor ve doblör sonuçlarımı istemedi kontrol eden Dr., kalp büyümesi için kardiyolojiye sevk etti ve ultrasonda görüntüleme yaptılar) ve sadece son aldığım ilacın çıktısını aldı,
-tip2 den ise kullandığım ilacın çıktısını aldı sadece 20 verdi tahlil falan istemedi,
-fıtık için özel hastane mr raporlarını aldılar 8 verdiler.

Apneyi saymadıklarından toplamda %59 aldım ( apne için devlet hastanesinden de rapor aldım bu ay ahi 133,75 çıktı ki inanılmaz yüksek dedi Dr. , koah ve nefes darlığına da baktır dedi). Şimdi özel sandık çalışanları olarak hep özel hastanelere gittiğimiz ve ilaç katkı payı ödemediğimiz için devlette kayıtlarımız gözükmüyor, Medula da da çıkmıyor. (e-devlet SGK sitesinde sigortalılığımız bile görülmüyor o derece). Eksik evrak diye dönme ihtimali var mıdır? Yoksa şans işi midir?

* Eğer dönerse uyku apnemle beraber yeniden rapor alarak gönderebilir miyim?

* Eğer geri dönerse, bir daha dönmemesi için hangi evrakları eklemeliyim? İlla tüm tahlil vb devlet hastanesinde mi olmalı? Mesela H1ac değerim 7,5 olduğunda tip2 sin dediler Acıbademde 5 sene önce ve matofin kullanmaya başladım. Ama matofin kullandığımdan şu an H1ac değerim 6,1 değerinde, mesela eğer isterlerse örneğin tip2 için matofin kullanımını bırakıpta mı tahlilleri Devlet hastanesinde mi yaptırmalıyım?

Herkese teşekkür ederim.

Herkese merhaba,
Eylül ayında böbrek yetmezliğnden ve işitme kaybından %59 engelli raporu aldım, yaklaşık 2 senelik tahlilleri rapor aldığım hastaneye verdim, onlarda bu tahlilleri engelli raporuna işledi, Bu arada raporu aldığım hastane hakem hastene listesinde

sağlık raporu, resim, çalışma kağıdı, sgk kaydi ve dilekçemle birlikte vergi dairesine teslim ettim(eski yeni tahliller hariç)

yalnız tahliller rapor aldığım hastanede kaldı, tek korkum eksik evraktan geri döner mi?

yardım rica ederim

Üst Alt