Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eksik kalan SSK günlerinizi tamamlamak için EK-5 yararlanın

KargameL

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Hem SSK hem de Bağkur ilişkiniz varsa bildiğiniz gibi hangi kurumu istiyorsanız son 3,5 sene primi o kuruma ödemek zorundasınız ama yaş itibariyle de bir işte çalışamıyorsanız kendi tecrübemi aktarayım.

Ben SSK dan emekli olmak istediğim için 3,5 yılımı SSK'ya ödemek istedim ama serbest çalıştığım için de SSK'lı işe girmedim. İsteğe bağlı prim ödemeyi düşündüm fakat bunun da Bağkur hizmetine sayıldığını öğrendim.

SGK'dan yaptığım araştırmayla SSK primimi kendim ödemek için ne yapmam gerektiğini sordum ve bana EK-5 kapsamında yani Tarım Sigortası yaptırabileceğimi söylediler. Dikkat edin Tarım Bağkuru değil Tarım Sigortası yani EK-5. Bu kapsam kendi bağı bahçesi olmayan ama tarımla uğraşan kişilerin başka tarım işlerinde günlük yevmiye usulü çalışması gibi. Bir nevi isteğe bağlı prim ödeme hemde aylık 10 günü devlet karşılıyor (primleri aksatmazsanız)
Bu şekilde 3,5 yılımı tamamladım ve 24 Temmuz'da dilekçemi verdim 1 Ağustos itibariyle emekliyim.

Benzer durumda olanlar bu tarım sigortası seçeneğinden yararlanabilirler

SNITCI

Hocam yanıltıcı bilgi vermeyeyim epey oldu ben yaptıralı. Şekil değişmişte olabilir en iyisi SGK ya gidin ek-5 tarım sigortası yaptırmak istediğinizi söyleyin onlar yönlendirecektir. İlçe Tarım ve Zıraat Odasından bir takım evraklar istiyorlardı

Üst Alt