Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eksrofia vezika hastası yiğenim için TAK sonda kullanmamızı söylüyorlar..?

sencee

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent bey
Yeğenim eksrofia vezika hastası suan 9 aylık. Doğumundan hemen iki gün sonra mesane boynu onarımı yapıldı dışarıya dönük olan mesanesi yerleştirildi. 9 aylk süreçte bazı tedaviler uygulandı.
Simdi ise mesanesinin küçük olduğu barsaktan dokuyla büyütülmesi gerektiği söylendi. Buna bağlı olarak barsak kasılıp mesane gibi işlev görmüyormuş sizinde bildğnz gibi. TAK takılcak ömür boyu öyle boşaltıcak dendi.

İki gündür yoğun bi şekilde arastırıyoruz. Yazdklarınızı okudum yardm edebileceğnzi umuyorum. TAK'a sıcak bakmıyoruz ilk anda sok gecirdk ne oldgnu bilmediğimz için doktorun da söyleyiş tarzı yüzünden farklı anladk. Daha sonra arastrdk ettik ama yinede istemiyoruz.

TAK'a alternatif olabilecek daha iyi bi yöntem var mı TAK son care mi baska yolu yokmudur lütfen yardmlarnzı esirgemeyinn..

@sencee

Çok geçmiş olsun.

Bazı şeyler bir zorunluluktur maalesef. Bana da 15 sene önce TAK yapacaksın deseler ne yapacağımı bilemezdim heralde. Ama şimdi bir adım ötesi, göbeğimden TAK yapıyorum. Ve değil bir şikayetimin olması, en küçük bir sorun dahi yaşamıyorum. 4-6 saatte bir kolayca mesaneyi boşaltıyorum..

Konu bebek-çocuk olunca bu işlerin öyle yazıldığı kadar kolay olmayacğaını biliyorum tabii ki. Çok üzüleceğinizden ve zorlanacağınızdan da eminim. Ama alışacaksınız. Bir süre sonra TAK yapmak sıradan tuvalete gitmek gibi olacak...

Hasılı, mesane kapasitesinin büyültülmesi zorunlluksa, bunu yapmaktan başka bir yol yoksa, düşünmenize gerek yok.

Zorlandığınızda şunu unutmayın lütfen: TAK yapmanın yiğeninizin geleceğine bir zararı olmayacak. Aksine, sağlıklı şekilde geleceğini planlamasını sağlayan şey olacak bu TAK. Güzelce eğitimini alacak, bir işi olacak vs. TAK yaptığı için neredeyse hiç ama hiç bir şeyden geri kalmak zorunda olmayacak.
Şimdi sizin için zor dönemler. Sabır... Ama önünüz aydınlk, bundan kuşkunuz olmasın ne olur. İnsan her şeye alışıyor...

Bu arada, benzer durumda olan arkadaşlarımız da deneyimlerini yazarsa çok yararlı olur...

OturanBoğa

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Durumu ve zorluklarını anlamış olduğunuzu anladım. Dediğim gibi gerek bilmediğimiz bişey olduğundan gerekse doktorun davranış tarzından dolayı zor geldi. Ama araştırdıkça sandığımız kadar bi durumun olmadığını gördük. Ha yinede istemesekte dediğiniz gibi bazı şeyleri kabullenmek kolay olmuyor ama en azından böyle bi tedavi yönteminin olduğunada şükretmek gerek. Bizden daha önceki nesiller bu tür yöntemler olmadan hayat sürdürmüşler bunu düşündüğümüzde daha iyi anlarız. Lakin şu da var ki bizde bizden sonraki nesile göre şanssız oluyoruz yani daha iyisi de olacaktır ilerde.

Bir doktora bağlı kalmaktansa yinede araştırıyoruz ameliyat ertelendi. Hastalara aktarılan yapay biyolojik mesaneler saat gibi çalışıyor bu haberi de gördükten sonra dahada umutlandık şöyle ki; doktor durumu bize anlattıktan sonra baka yolu var mı diye sorunca hayır dedi başka mesaneden alınsa parça dedik uyuşmaz dedi ancak yapay organ filan denemeleri var onları da insan üstünde dahi denemediler çok ilerki yıllarda olur ancak gibi birşey söyledi. Ama bu haberin tarihi 15.04.2006 bunu görüncede iyice güvenimiz sarsıldığı için TAK'a önyargıyla yaklaşıyoruz.

Ama belkide dediğiniz gibidir daha rahat ve normal yaşam olabilir ki yapacak birşey de yok gibi görünüyor. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için..

Üst Alt