Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekstra gelen primlerle bazen geliri aşıyorum. Bakım aylığım kesilir mi?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba Arkadaşlar,

Şimdi Biz Bakım Maaşı Alıyoruz Üç Kişiyiz Ev de
Ben eşim ve Çocuğumla Birlikte
Gelirimiz Asgeri Ücret Yani 1404 Lira + 50 lira da çocuk ve evli olduğum İçin agi bir şey Alıyoruz Yani toplam da 1450 net elimize gecen Para

Kişi Başına Düşen Gelir 847 olduğu için
847 * 3 Yapınca 2541 oluyor buraya kadar sıkıntı Yok ama Bazı Aylar Maaşım 2800 Oluyor prim ve mesailer le
Bu sıkıntı Yaratırmı Lütfen Konuyla alakalı bilgisi olan ve@kalem abla cevaplarınızı Bekliyorum

bakım maaşını kim alıyor engelli kim alan kim

Bunun önemi varmı ki ben alıyorum

engelli kim. soruya dogru cvp verirsen aydınlatacam engelli kim aylıgı alan kim

sen alıyorsan engelli ya eşin ya çocugun bu durumda çalışan bakım aylıgı alamaz biliyorum size nasıl veriyorlar bizide aydınlatırsan diger arkadaşlara bir bilgi olur

Aylığı ben alıyorum eşim engelli

Çirkin Bey bazı aylar prim ve mesailerle birlikte 2800 TL aldığını söylemişsin maaş olarak. her ay bu miktarı almıyorsun değil mi? eger her ay 2800 TL almıyorsan bazı aylarda prim ve mesaiden dolayı 2800 TL alıyorsan bu durumda prim ve mesailerinin aylık ortalaması alınır.
diyelim ki 3 ay 2800 TL aldın. 3 ay da 2000 TL. bu durumda aylıklarının aylık ortalaması esas alınır.
için rahat etsin diyorsan aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bazı aylar prim ve mesaiden dolayı 2800 TL aldığını hanede kişi başına düşen aylık geliri geçip geçmediğini sor. onlar hesabı yapar.
2017 yılı için mayıs da dahil 5 aylık prim ve mesailerle birlikte aldığın maaş tutarlarını yazarsan ben de hesaplarım.

ayrıca bir konu da daha var. yukarıda paranoya dikkat çekmiş.
bakıcı senmişsin. evde bakım aylıgı baglanırken çalıştıgını biliyorlar mıydı? bakım raporu senin çalıştıgını bilerek hazırlanılmışsa sorun yok. lakin evde bakım aylıgı baglandıktan sonra il müdürlüğünün haberi olmadan çalışmaya başladıysan sorun olur. bu durumda bakım raporunun yeniden hazırlanması gerekir. yani bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin yeniden bakıcı olarak şartlarını degerlendirmesi gerekir.
o yüzden soruyorum, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün senin çalıştıgından haberi var mı?

@çirkin bey bazı aylar prim ve mesailerle birlikte 2800 tl aldığını söylemişsin maaş olarak. Her ay bu miktarı almıyorsun değil mi? Eger her ay 2800 tl almıyorsan bazı aylarda prim ve mesaiden dolayı 2800 tl alıyorsan bu durumda prim ve mesailerinin aylık ortalaması alınır.
Diyelim ki 3 ay 2800 tl aldın. 3 ay da 2000 tl. Bu durumda aylıklarının aylık ortalaması esas alınır.
Için rahat etsin diyorsan aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bazı aylar prim ve mesaiden dolayı 2800 tl aldığını hanede kişi başına düşen aylık geliri geçip geçmediğini sor. Onlar hesabı yapar.
2017 yılı için mayıs da dahil 5 aylık prim ve mesailerle birlikte aldığın maaş tutarlarını yazarsan ben de hesaplarım.

Ayrıca bir konu da daha var. Yukarıda @paranoya dikkat çekmiş.
Bakıcı senmişsin. Evde bakım aylıgı baglanırken çalıştıgını biliyorlar mıydı? Bakım raporu senin çalıştıgını bilerek hazırlanılmışsa sorun yok. Lakin evde bakım aylıgı baglandıktan sonra il müdürlüğünün haberi olmadan çalışmaya başladıysan sorun olur. Bu durumda bakım raporunun yeniden hazırlanması gerekir. Yani bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin yeniden bakıcı olarak şartlarını degerlendirmesi gerekir.
O yüzden soruyorum, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün senin çalıştıgından haberi var mı?
kalem apla yönetmenlige göre bakıcının çalışması uygun görülüyormu yönetmenlikte ne diyor cvp verirsen sevinirim

paranoya mevzuata göre hanede başka bakacak kimse yoksa bu durumda bakıcı çalışıyor olsa bile evde bakım aylıgı baglanır. lakin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetinin aksamayacagı yönünde bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin ikna olması ve olumlu kanaat bildirmesi şartıyla.
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti çalışan bakıcıya onay verirse bu şartlarda bakım raporunu hazırlar ve bakım hizmetinin nasıl verileceğini belirler.
ama bakıcı evde bakım aylıgı baglandıktan sonra çalışmaya başlarsa ve bunu evde bakım aylıgı aldığı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmezse evde bakım aylığı durdurulur ve bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin yeniden kararı istenir. heyet olumlu karar verirse evde bakım aylıgı tekrar baglanır. aksi durumda baglanmaz. genelde hanede çalışmayan bir bireyin bakıcı olması istenir ama yoksa diğer şartlar da uygunsa evde bakım aylıgı baglanır. burda heyetin dikkat ettiğin en önemli husus bakıcının çalışıyorken haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmaması. aksattıgı takdirde gereken yapılır.

@paranoya mevzuata göre hanede başka bakacak kimse yoksa bu durumda bakıcı çalışıyor olsa bile evde bakım aylıgı baglanır. Lakin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetinin aksamayacagı yönünde bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin ikna olması ve olumlu kanaat bildirmesi şartıyla.
Bakım hizmetleri değerlendirme heyeti çalışan bakıcıya onay verirse bu şartlarda bakım raporunu hazırlar ve bakım hizmetinin nasıl verileceğini belirler.
Ama bakıcı evde bakım aylıgı baglandıktan sonra çalışmaya başlarsa ve bunu evde bakım aylıgı aldığı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmezse evde bakım aylığı durdurulur ve bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin yeniden kararı istenir. Heyet olumlu karar verirse evde bakım aylıgı tekrar baglanır. Aksi durumda baglanmaz. Genelde hanede çalışmayan bir bireyin bakıcı olması istenir ama yoksa diğer şartlar da uygunsa evde bakım aylıgı baglanır. Burda heyetin dikkat ettiğin en önemli husus bakıcının çalışıyorken haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmaması. Aksattıgı takdirde gereken yapılır.
yönetmenligin linkini verirmisiniz bir inceleyeyim ben bulamadımda

Kalem abla bak ben ayrıntılı anlatayım
Ben engelliyim eşim de ama eşimin raporu yok ben alıyorum derken benim için eşimin adına yatıyor para
Bakım aylığına Başvuru Yaparken zaten çalışıyordum yani değişiklik olmadı
Evde üç kişiyiz eşim çocuğum ve ben maaşım asgari ücret ama dediğim gibi bazı aylar mesaiye kalacağım bu sürekli değil ana yılda en fazla iki ay o zaman da elime geçecek ücret 2800

Sevgili@paranoya kardeşim çok yanlış bilgiye deger oluyosunn senden ricam konuya hakim değilsen fikir belirtmemek herkes için sağlıklı olacak

Engelli sensin diye.

2800 maas sadece is mesai maasimi?

erdal71. Bak guzel kardeşim konuya hakim değilsin yorum yapma ihtiyacı duyuyosun yada muhabette kurmak vs ama benim ricam sadece sana değil herkese bilgisi olan konuşsun ki insanlar yanlış yönlendirilmesin sonucta herkesin işi güçü var selametle..

deve kuşuna sormuşlar uç demişler ben deveyim demiş koş demişler ben kuşum demiş herkez işine geldigi gibi
nasıl şerefsiz bir ülkede yaşıyoruz ahmet kayanın dedigi gibi
sen çalışıyorsun alıyorsun biz çalışıyoruz alamıyoruz
oda benim %80 raporum var senkinden yüksektir derecesi 5 ayrı hastaneden agır özürlü raporum var 5 raporum var ama alamıyorum

Ben konuya çok iyi hakimim arkadaşım sen hiç merak etme
arabada almışsın hayat sana güzel
eşinde 2022 maaşı alıyormu

PaRonoya. Bana bak dostum şartlar uyarsa alırsın
Kimse senin anan Baban değil ki şartlara uymadan sana bakım aylığı versin. Alanları yargılamak sorgulamak senin işin mi ağlayana vermiyolar maaşı hak edenlere veriyolar

Şimdi diğer konu araba almışım gülüm bundan sanane

Ve canımı sıkan diğer konu eşimle alakalı terbiyesizlik yapman haa merak etmişsin söyleyeyim almıyor
Ama bir daha terbiyesizlik yaparsan bana Ulaş bul beni yoksa dişlerini teker teker söker tesbih yapar sülalene çekerim

Sayfa yöneticileri ilgilenin lütfen

şartlar uyuyor sen hiç tasalanma ortada bir şerefsizlik var sadece
sana bişey diyen yokta konuya hakim falan yazmışsın sadece bilgi almak istedik sen farklı tarafa çektin konuya hakimlikten ilgili bir soru sorulmadı sana

paranoya insanların aldığı maaşları hak edip etmediğiyle ilgili yorum hakkına sahip değilsin. insanlara maaş, mevzuat çerçevesinde şartları tutuyorsa baglanır. bir haksızlık oldugunu düşünüyorsan itiraz ve hatta mahkeme yolunu seçersin kendinle ilgili. açtıgın bir başlık vardı hani senle yazıştıgımız o başlıkta sorununu yaz, ben sana dönüş yapacagım. burada konu dagılmasın. orada yazarken en son ne yaptın tekrar başvurdun mu vs her şeyi anlat. kendi başlığında sana geri dönüş yapacagım, buradan değil.

Çirkin Bey tamamdır. ben yanlış anlamışım. bakım maaşını eşin alıyor bakıcın olarak. evde bakım aylığına başvurdugunda da çalışıyormuşsun. bu da sorun değil. ister aylık baglanmadan önce ister sonra çalışıyor ol önemli olan bunun il müdürlüğünün bilgisi dahilinde olması ve bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin çalışıyorken de bakıma muhtaç durumda oldugunu kabul etmesi ve onaylamasıdır. burada sorun yok yani.
hanedeki gelir hesabı da ilk mesajımda anlattıgım gibidir. devamlı olmayan gelirler söz konusu oldugunda aylık ortalama dikkate alınır. sen de bazı aylar mesai yapmayı düşünüyormuşsun. bu durumda eline geçen prim ve mesailerin aylık ortalamasını alırsın ve aylık gelirine eklersin. eger sınırı geçmiyorsun sorun olmaz. aylık ortalamayı alırken altı aylık ortalama al işi sağlama almak için.
şöyle de yapabilirsin. altı ayda eline geçen tüm aylık miktarları toplayıp altıya da bölebilirsin. böylece aylık gelirin ortaya çıkmış olur.
örnek:
ocak ve şubatta 1450 TL aldın.
mart'ta 2800 TL aldın.
Nisan'da 2000 TL aldın. mayıs ve haziranda 2800 TL aldın
bu gelirleri topla ve altıya böl. çıkan sonuç, senin aylık gelirin kabul edilir. aylık gelirini de hane kişi sayısı olan üçe böldüğünde sınırın altında kaldığını göreceksin.
senin yapman gereken tek şey aylık ortalamanın sınırı geçmesine izin vermemen.
bir de mesai ve primden dolayı aldığın gelirleri evde bakım aylıgı aldığın il müdürlüğüne bildir. sınırı geçmediğin sürece sorun çıkmaz.
ayrıca il müdürlüğüne aylık gelir hesabını nasıl yaptıklarını da sor. mevzuata göre bir senelik aylık ortalama alınıyor ama sen çalıştıgın için buyuk ihtimalle altı ayın aylık ortalamasını alıyorlardır. bazı il müdürlüklerinin 3 ayın aylık ortalama aldıklarını da duydum. il müdürlüğü nasıl hareket ediyor ögren sen de hane gelirini ona göre ayarlarsın. yanlız il müdürlüğünün yaptıgı hesaptan benim de haberim olsun lütfen. il müdürlüğünün söylediklerini kesinlikle buradan yaz bana.

@erdal71 evet zaten aylık bağlanmadan vardı bağlanırken belirtildi. De merak ettiğim sizlerin işin gücü yok milletin arabasına. Parasınımı sorguluyosunuz:) bak gülüm sen de benim gibi engellisin ben senin benden iyi olmanı isterim daha fazla maaş al daha iyi arabaya bin bakım aylığı yada her ne alabiliyosan al ama sizler de bu yok sen alamıyosun diye kimse almasın diyosun bu ayıptır sanane arabamdan yada sanane nasıl aldım vsvs zaten uygunsuz bir şey varsa devlet alır alacağını canını sıkma
@Kalem abla çok teşekkür ediyorum yani örnek verirsek diyelim ki haziran da elime 2800 geçti diye hemen kesmezler diyosun değil mi en az 3 aylık geliri aya bölerler diyosun doğrumu anlamışım?

@paranoya soracağın şey de bilgiye sahipsem sor tabi cevaplarım erdala yazdığımı sadece lütfen oku

Çirkin Bey evet doğru anladın:) sırf haziran'da 2800 TL aldın diye evde bakım aylığın kesilmez. çünkü haziranda mesaiden dolayı ya da prim vs devamlı olmayan bir gelir söz konusu. bu durumda il müdürlüğü aylık gelirini hesaplarken aylık ortalamayı dikkate almak zorunda.
mevzuata göre yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır. ama pratikte sorunlar çıktıgı için bunu altı aylık ya da 3 aylık olarak da alabiliyorlar. evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne prim,mesai gibi devamlı olmayan gelirlerde aylık gelir hesabını nasıl yaptıklarını sor. 3 aylık mı, 6 aylık mı, yoksa 1 senelik gelirin mi aylık ortalamasını buluyorlar öğren, bana bildir.

Kalem abla. Görüştüm 3 ay 6 ay diye bir şey yok dediler.,
Eğer bu ay gelir sınırını aştıysan kesilir dediler peki şimdi kestiler diyelim ceza yansırmı borç çıkartılır mı

Çirkin Bey sana bu cevabı kim verdi? aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü mü böyle cevap verdi?il müdürlüğünden rastgele bir memura mı sordun sorunu?

verdikleri cevap yanlış. ya sen soruyu yanlış sordun onlar anlamadı ya sen yanlış anladın ya da memur bilmediği için sana yanlış cevap verdi. bildiğim tek gerçek sana verilen bilgi yanlış!
mevzuata göre ortalama aylık gelir dikkate alınır. sen bir ay 2800 TL almışsan ve bu senin devamlı geliirn değilse ne demek ya senin aylığın kesilirmiş? yok öyle bir şey!
örneğin, sen maaş olarak 2000 TL alıyorken 1 Temmuz'dan sonra maaş artışı olsa ve 2100 TL almaya başlasan ve sınırı geçsen maaşın kesilir. çünkü temmuz'dan aralık'a kadar aynı maaşı alacaksın.
ama senin durumun böyle değil. mesai ve primden dolayı bazı aylar eline geçen para değişecek. her ay belli bir mesai ücreti ve her ay prim alsan o zaman haklılar.
o il müdürlüğüne git, gerekirse müdüre çık, arada prim alacağını ve mesai ücreti alacagını bu devamlı olmayan gelirleri nasıl hesaplayacaklarını sor. açık açık örnek vererek anlat derdini.
"benim maaşım 1450 Tl ama bazı aylar (prim ve mesaiden dolayı) 2800 Tl alacağım benim ortalama aylık gelirimi nasıl hesaplayacaksınız" diye sor. "ortalama aylık gelir tutarı" deyince belki anlarlar. bu sorunu da yetkili ve iş bilen birilerine sor herhangi bir memura değil. mümkünse bakım hizmetelri değerlendirme heyetinden olan birine ya da direkt müdüre sor.

ben bildiğimden eminim. içini rahat tut ablası. bir ay mesai ve primden dolayı 2800 TL eline para geçti diye evde bakım aylıgını kimse kesemez!

Üst Alt