Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekstrasistol ile askerden muaf olur muyum?

cosi35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim aritmi ekstrasistol ve Ventriküler Erken Vurular soğuk havada çok oldugundan fazla dısarıda cıkamıyorum
her yemeğide yiyemiyorum gastroskopi oldum en son kronik nonspesifik gastrit ve doktor ülseratif kolitsin dedi sol dizim de kıkırdak erimesi var 2 bacaktan da menisküs ameliyatı oldum 20 dk dan fazla ayakta durursam ödem olusuyor ve anksiyete sosyal fobi bozukluğum var 1 senedir ve en son kas rahatsızlıgım var 1 senedir tüm kaslarım seyiriyor tanı yok anksiyeteye bağlanıyor durum bu durumda askerliğe elverişli miyim değil miyim onu sorucaktım saygılarımla

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne bakmanızı tavsiye ederim. Şahsi fikrim kardiyovasküler sist. intestinal sist. ve psikiyatrik ank. bozukluğundan dolayı askerliği sürdüremez diyebilirler diye düşünüyorum.

yönetmeliğe baktığımda muafım ama önemli olan karşımdaki doktorların insani şekilde yaklaşması sıkıntı doktorlar devlet hastanesindeki doktorların yaklaşımı nasıl gatadan sonra

Bu hastaliklarin herbiri tek basina aaskerlik yapmana engel ollmasa bile doktorun 18. maddeyi yazarsa muafiyet alabilirsin.

1.BÖLÜM
Hastalık ve Arizalarin Birleşmesi
Madde-18
(1) yükümlü erbaş ve erlerde tespit edilen "ikiden fazla" hastalık veya arıza sekelleri ayrı ayrı olarak Hastalık ve Arızalar listesinin (A) dilimleri kapsamında "Askerliğe Elverişlidir " kararı gerektirdiği halde bu hastalık ve Arızaların birarada bulunması kişinin askerlik görevi yapmasina engel olacak nitelikte ise bu kişi hakkında sağlık kurullarinca "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilir.

@cosi35

Öncelikle geçmiş olsun.

Yapman gereken tek şey şubeye muayeneye giderken tüm hastalıklarınla ilgili rapor,tetkik emar vs ne varsa beraberinde götür ve hastaneye sevk al.Seni muayene eden doktora mevcut durumunu bildiren evrakları ver,senin durumunu değerlendiren doktor büyük bir ihtimalle ilk muayenende muafiyetini vermeyebilir ve seni B diliminde değerlendirerek 6 aylık erteleme verebilir.

Bu ertelemenin ardından,yeni muayenende durumun tekrar değerlendirilerek yeni bir karar verilir.

Erteleme toplamın bir yılı doldurduktan sonra yine bir düzelme olmazsa muafiyet verilir.Geçmiş olsun.

Üst Alt