Geçen SENE EKT yapılacaktı son anda aşırı korku sebebiyle EKT olmak istemedim ve nihayetinde olmadım. Bu sene ise PSİKOZ sürecinde iken polis zoru ile Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine yatırıldım orada iznim onayım olmadan aile onayı/bilgisi ile 43 gün yatış ile birlikte ETK yapılmış durumda şu anda ilk başlarda muhtemelen hastanenin cezaevi psikolojisinden kurtuluş özgürlüğe kavuşma etkisi ile dışarı çıkınca acayip mutlu idim depresyon evresi yoktu yaani; lakin süreç ilerledikçe 2. ayın sonlarında depresyon durumu baş göstermeye başladı. Acaba diyorum depresyona girmeme etken olan doktorun yazdığı iğneyi kullanmıor olmam mı diyorum kendi kendime Abilify Maintane 400 MG. (Aripiprazol etken maddeli hap ve iğneleri kullanmak istemiyorum red etmemi doktora söylediğimde olumlu bir tablo ile karşılanmıyorum; cinsel yönde olumsuz yan etki yapıyor adeta hadım ediyor iğneleri insanı; cinsel bir suça karışmış değilim ki kimyasal hadım ilacı olarak kullanılabilecek Abilify iğnesi yazıyorlar...)
*EKT sonrasında olup mutlu mesut olan fayda gören var mı aranızda tamamen veya kısmen DEPRESYON'dan ve bipolar, şizofreni ve şizoaffektif bozukluktan kurtulan var mı?
*Abilify Meintena iğnesini kullanmıyor olmam depresyon yapar mı; bırakımında huzursuzluk nüksediyor biliyorum; ama 1 aydır iğneyi vurunmuyorum 3 farklı doktora görünüyorum ikisine vurunuyorum diyorum şu an...
*EKT olanlar faydalarını ve zararlarını/yan etkilerini yazarlarsa sevinirim.
*EKT sonrasında olup mutlu mesut olan fayda gören var mı aranızda tamamen veya kısmen DEPRESYON'dan ve bipolar, şizofreni ve şizoaffektif bozukluktan kurtulan var mı?
*Abilify Meintena iğnesini kullanmıyor olmam depresyon yapar mı; bırakımında huzursuzluk nüksediyor biliyorum; ama 1 aydır iğneyi vurunmuyorum 3 farklı doktora görünüyorum ikisine vurunuyorum diyorum şu an...
*EKT olanlar faydalarını ve zararlarını/yan etkilerini yazarlarsa sevinirim.