Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El-ayak kısıtlılığım var. Özel donanımlı araç kullanmak için heyet rapor vermedi!?

efekt

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben her iki el ve ayaklarda hareket kısıtlılığı olan ortopedik engelli bir kardeşinizim. iki hafta evvel bi ark.la birlikte hastaneye başvurdum h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç alabilmek için....
8 polikilinik gezdim. diğer polikilinikler bize göre sorun yok dedi. ortopediste de sordum: hocam alabilir miyim dedim o da; benim şahsi görüşüm alabilirsin. bu senin hakkın ama heyette ne çıkar bilemem.
heyete girdim: ellerime ayaklarıma baktılar... heyetteki doktorların hiç birinin nereyedeyse daha direksiyon topuzundan dahi haberi yoktu... hele biri o ne dedi diğeri kamyoncuların kullandığı şeyler dedi. benimde canım sıkıldı ve kendi kendime doktorlara özel tertibatlı araçla sağ ve sol elime direksiyon topuzu,, ayaklarıma da uygun aparatla kullanabileceğimi söyledim (üstelik sadece normal vitesli bir araçı aparatsız kullanabiliyorum) ya benim anlamadığım beni mi araca uyduracaklar aracımı bana anlamadım gitti..
doktorun biri aynen tavrı su hadi direksiyonu tuttun diyelim sinyal nasıl verecen diyiverdi... arkadaşlar bu sinyal denen zımbırtı o kadar sert birşeymi illa tamamen elleri sağlam mı olmak lazım. ondan sonra bi kaçı alır bi kaçı alamaz demeye başladı. moral tabiki alt üst. bi
Belgesel de almanyada omurilik felçli birinin araç kullandığını görmüştüm. eller ayaklarda çalışmıyordu. ya bu nasıl iş anlamıyorum... ha sunu da söylemeden gecemiyeceğim fizik polikilinige de gitmiştim heyetten önce gezilecek yerlerden biri de oydu.. fizkcinin tavrı su idi( :) sinirden gülüyorum) eller sorunlu ya ayaklarda öyle senin okuma yazman var mı demez mi! ya engelliyiz diye evden dışarı çıkamıyor sanıyor bu insanlar bizi... ben de dedim 2 üniversite bitirdim getir ne yazmamı istiyorsun bir yer gösterde yazayım.. sonrası malum ad soyadımı bi kagıda yazdım...

ya Allah aşkına söylesin biri direksiyon denen şey kalem kadar mı genişliği? hadi kalem tutamadık diyelim. çok şükür öyle sorunum yok ama.. kalem tutamayan biri direksiyon da mı tutamaz ki....
hele geçenlerde benden engeli olarak daha agır birinin gördüm. adam reno torosu kullanıyor düz vites. yav şaşırdım kaldım. bu ne iş ya biz maduruz. araç bizim için el kol ayk oluyor ama bunu anlayan ona göre davranan insan cok az..
anladığım kadarıyla bizi trafik canavarı zannediyorlar.. bu engelle trafige cıkarsa topluma zararlı olur ya kendi canına yada karşısındaki... acaba bu ülkede kaza yapanların kaçta kaçı engelli.
neyse arkadaşlar başınızı agrıttım. canım sıkkın madurluğumuzu gidereceklerine magdur ediyorlar ona yanıyorum.

Senin adına çok üzüldüm Veli...Hayırlısı olsun ne diyelim yaaa...

kardeşim geçmiş olsun skma canını hastaneler böyle heyettekiler kafaya göre iş yapıolar ölzelden de kabul ediyodu bildğim kadarı ile H sınfı ehliyet için ben 2007 yılında özel polikinlikten aldım raporu 80 liraya yakın para yarım gün içinde sürücü kursuda kabul etti daha sonra trafik falan sorun çıkarmo araba alırsan mtv ödememk için devletten üniversite hastenesnden istiolar raporu o zamnda sen zaten aldım kullanıyoeum dersin şöyle şöyle yazcaksın raporun açıklama kısmına de gerisini karıştrma biz onlardan daha iyi bilioz nereye ne yazılcağını ülkemiz de ne yazık ki böyle rapor işleri skıntılı sürekli yazar kabul etmezler maliye ye gidersn bunda benm istedğm gibi yazmamşlar der hadi şöyle yazdır gel birbirleryle uyumu yok iletişim kopukluğu var kurmların bi alo dese çözcekte illaki bürokrasi hale 50 60 yıl öncesi gibi yazışmlara göre beklioz işlerimzn görülmesini internet tel daha gelmedi kurumlarmıza yok hemşerim yazı gelcekk yazı öyle ne yazık ki...

merhaba

deniz sagolasın... insanı madur ediyorlar başka bişi değil... bu hali biraz atlatayım. başka hastanede deneyecem şansımı. alana kadar giderim. hastane mi yok. bi kere olumsuz cıktı diye bırakacak değilim. çünkü hakkım. engel olarak çok daha kötü durumdakiler aldığını sende biliyorsun deniz. hadi gerçekten kullanamasam, hiç uğraşmam bu işle. ucunda kendi canım ailemin canı karşımdaki insanın canı var.

Bencede bırakma, azmin elinden bide senin elinden birşey kurtulmaz merak etme:) Sıkma canını bizler alışığız böyle şeylere, hayırlısıyla alırsın inş.

aliş şerif;

sagol kardeş bişi sorcan özelden aldık diyelim. sonra kurs felan sonunda da h sınıfı ehliyeti aldık diyelim. ikinci bir rapor için uğraşmak gerekiyor mu yoksa gidip herhan gibir pazardan bi araba alıp vergi muhafiyeti olmaksızın (inanın vergisini de ödemeye hazırım zaten yurt dısı düşünmüyorum) sanayiye götürüp kendime uygun hale getirip kullanamazmıyım... sorun cıkarmı trafıkte.?

----------

denizce;
inş. hayırlısı bakalım.. sen naptın basvurdun mu ehliyet için bi yerlere.

ilk önce kardeşim sen ehliyeti cebine koy gerisi inan gelio eminyet falan sorun çıkarmıo dedğim gibi özel poliknlkler de verio kabul edio sürücü kursları hatta onların anlaşmalı oldkleri polknkler var birbirnden yararlndklerı için sana yol da gösteriolar istersen bi H sınıfı ehliyet veren yerlere danış ikinci bi rapor için maliye mtv için uğraştırır apart içinde şimdki raporun çok eski deilse kabl olur devlettn varsa eğer mühendin çizim yapması lazım aparat için işin kitabına uyduruyolar yani nerdsin bilmiorum ama benm Antalyada tanıdığm bi mühendis bu işler iyapan bi abi var çok ilgileniolar Şahin otagaz sigorta diye çizimini yapıp sana uygun istedğn gibi bi şey taktırablirsn o da dedğim gibi yeni rapor istemio TSE göstermk için herhngi bi onaylı rapor vermen yetrli oluo ben öyle yapmştm. hatırlıyorum sadece mtv o biraz zorluo özeli kabul etmio süreki yazmasına rağmen raporda şöyle şöyle yazdrcaksn doktora dio prosötür öyleymş ben de doktar heytte yazarken kçük bi kağıda yazdım ataçladım böye istiolar maliye diye bana gıcık olmuştu işimi mi öğretion demşti ne yapım git gel git gel sana kolay gelsin kardeşim biraz sıkıntılı işallh alırsın hakkın senin kullanabliosan alırsın kardeşim brde bişey söyleyim araba otomatk vites sorun aykta benim ama aparatı kullanmıorum daha rahat aykla tercih meslesi bu kim nasıl rahat kullanabliosa o şekil kullanır senin durumu bilmiorm ama sende belki taktırp kullanmıcaksn aparatı allah kolaylık versin kardeşim..

Yok ben daha başvurmadım seneye inş.veli...

Efekt kardeşim sanabaşımdan geçen olayı anlatayım . bendesenin gibi çok zorlandım. Ama sonunda aldım ehliyetimi.
Validebağ öğretmen hastanesine gittim orada rapor 80 TL (zamanında 2006) olduğu için. tüm poliklinikler idolaştım, hepsi ok dedi ama ortopedici tutturdu ben imzalamam. Yo kkaza yaparsın, yok günahını üstlenemem. ulan adam dedim benden dha ağırlar ehliyet alıyor. Halbuki benim sadece bacağım kısa ve dizim az katlanıyor o kadar. Herneyse adam imxayı atmadı.80 TL de boşa gitti. Başhekime gittim ücretin iadesi için beni dinlemedi bile.
Sonra Haydarpaşa Numuneye gittim ve 120 TL ödeyerek birkaç günde raporumu aldım.
Birgün o doktora gittim, raporu yüzüne çalmak için ama göremedim bulamadım. kısacası yılma ve başka hasstanelerde de şansını dene.
NOT: bence ilk ortopediye gir, boşuna youlma ve ayrıca makbuzu tüm imzaları aldıktan sonra yatır ki paran yanmasın benim gibi.

Kolay gelsin...

Banada rapor vermediler ben özel polikinlikten aldım sürücü olur raporunu sansını orada dene

Hayır, Engelliler raporlarını TAM TECHİZATLI DEVLET HASTANESİnden almak zorundalar. diğer insanlar özel polikliniklerden alabilirler ama engellilerin devlet hastanelerinden almaları gerekiyor. Ben özel poliikliniğe gittiğimde istersen rapor veririz ama ileride kazaya karışırsan yada bir sorunçıkarsa başın çok ağrır dediler.

hiç ümidini kaybetme başka devlet hastanesine git ora olmassa başka yer kesin olur buna inan

Veli başka hastanelerede git hemen pes etme mutlaka alırsın daha kötü durumdakiler alıyo senin bişeyin yok.

merhaba

merhaba, bugun bi hastaneye gittim. ordaki bi op.dr. konuştum. dediği şu: eğer bir elin sağlam diğer elinini kullanamaz olsa idin. saglam eline göre arac kullanabilir raporu alabilirdin. bende şöyle cevap verdim: iyide efendim ben her iki elimide kullanıyorum ha yumruk yapamıyor olablirim ama kavrama kabiliyetim var. hem benimi araca uyduracaksınız aracımı bana. oda dedi mevzuat böyle biz mevzuat dısına cıkamayız. ya hiç bir şeye değil de iki elim var kullandıgım bir çok şeyi halledebildiğim ama tek elin yerini bile tutmuyor. bende bu görüşününüzerine konuşmanın anlamsız oldugunu fark ettim ve cıktım. Ya arkadaşlar bu mevzuat bizi destekliyor mu bize köstek mi oluyor anlamadım gitti.

merhaba bende her iki el ve ayaklarda hareket kısıtlığı var ama otomoatik vitesli aracı rahat bi şekilde tertibatsız olarak kullanıyorum buna rağmen doktorları ikna edemedim. başımdan bu konuda cok sinir bozucu şeyler geçti... su anda vazgeçtim ama içimdeki bu araç tutkusunu nasıl yenecem bilmiyorum. :( biz engelliler için buyuk bi rahatlık eş dostta gitmek bi yerlerde kafa dinlemek için çok güzel bir vasıta ama gelde bunu doktorlara anlat... ha bide aklıma gelmişken bazılarının eller yok ayaklarıyla resim yapıyorlar... ama araç kullanmaya gelince kullanamazsın diyorlar o bi kaç cmlik kalemi tutan ayak direksiyonu da hayli hayli tutar...

efekt pes etme adamım mücadeleye devam bende almadım halende ugraşıyorum aynı durumdayız bi konya ışıgı var orayada gıdem bakalım =)

Üst Alt