Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El ve ayaklardaki uzuv eksikliği ile ÖTV'siz araç alma şartları!?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Ben ÖTV indirimli engelli aracı almak istiyorum yalnız bir kaç bayiyi aradım durumu anlattım ama hepsi de aynı şeyi söyledi; ortopedik engelli olsanız dahi raporunuzun derecesi en az %40 ve üzeri olması gerekiyor! Yönetmelikte ortopedik engellilerin raporlarında oran gözetilmez gibi ibareler var şimdi biz bu ibareleri biliyoruz da asıl bilmesi gereken oto bayileri nasıl bilmezler akıl almıyor [emoji2369]

Ayrıca ÖTV istisnasından yararlanmak için araştırıp baktığım tüm sitelerde şöyle yazıyor ‘’sol el-kolda veya sağ el-kolda ya da her iki elde ve kolda ve sağ ayak-bacak,sol ayak-bacak veya her iki ayak bacakta da ( uzuv eksikliği) amputasyon varsa ÖTV istisnasından yararlanılır gibi ifadeler yer alıyor’’ bu yazılanlara istinaden herkesin bildiği gibi tertibat gerekli ama sadece otomatik vitesli araçları tertibat sınıfına koymuyorlar oysa biz sadece otomatik vitesli araçların da tertibatlı sınıfında olduğunu biliyoruz, kim doğru kim yanlış anlamadım.

Benim engelim de tam da öyle; sağ elde iki parmak amputasyon sol elde bir parmak amputasyon var.

Ehliyet için aldığım raporda ise şu kodlar var; 102-78-35,03-40,11-47-01,01
Böyle bir ehliyet veren devlet araç vermiyorsa çok ayıp eder vallahi :)

ÖTV indirimli araç alabilir miyim alamaz mıyım kafam çok karıştı. Bir de %40-89 arasında raporu olanlar en fazla %32 oranında ÖTV’den muaf oluyorlarmış bu da çok saçma değil mi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Schizophrenia

Aracı kendisi kullanacak kişiler için oranın hiç bir önemi yok.

Kural net: Manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak kişiler buna uygun kısıtlama kodları yer alan sürücü belgesi ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu ile araç alımında ÖTV istisnasından yararlanır.

Yine rapor oranı ile öte muafiyet oranı arasında hiç bir fark yok. Hepsi aynı vergi dilimine tabidir.

Üst Alt