Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elazığ belediyesi engellilere yönelik su faturası indirimi oranını düşürdü

mhmt

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Engelllilere verilen %40 indirimli su indirimini %20 düşürdü bir engelde belediyemiz bize çıkardı bu hakkımızı nasıl geri alabiliriz

Zaten zaman içinde engellilere yönelik hiç bir hak kalmıcakk...

Engelli dernekleri birleşip dava açmaları gerek sadece su için değil bir çok konuda elazığın sorunu var

sanırım öyle olacakengelli olarak hem dışlanacağız hemde egelsiz olanlardan daha fazla vergi ödeyeceğiz

Elazığ eyleme müsait bir bölgedir...sivil toplum örgütlerini de harekete geçirin bence...nasıl siyasiler oy zamanı kapıları aşındırmayı biliyorsa bu iş içinde birileri onları uyarmalı...il teşkilatlarınıda harekete geççirin..yerel tv vardır sanırım Elazığ'da....

Başka birşey bulamamışlar kesecek gene.

Elazığ belediye başkanlığı bütçesini inceleyebilsek boşu boşuna heba edilmiş, ona buna indirilmiş ne büyük paralar çıkar ortaya, ülkemizde belediye işleyişi bu ne yazık ki. Çoğu görüntü olsun diye yapılan icraatlardan bile birileri muhakkak rant sağlar.

Sonrasında zor kanaat geçinenlerden medet umar, bütçeleri için ufacık sayılabilecek paralar için haklara göz dikerler. Gerçekten ihtiyacı olana yük bindirerek.

(Allah korkusu dedikleri bu olsa gerek.)

hangi siyasi bununla ilgilenir sadece makam sevdası ile vaadler verilir koltuğa oturunca herşey unutulur

koltuğa oturtulduğu gibi indirmesini bilmek gerek o zaman...eğer genelin sesi olamıyorsa bir belediye iş yaşayan yerdeki kişilerin bilinçli davranmasında yatar...onun akrabası bunun adamı dersek ki yıllardır öyle oy veriliyor sorunlar çözülmez...daha bilinçli bir seçmen olmak gerekiyor...seçildiyse eğer o ilin ya da ilçenin belediyesini sıkıştırmak gerek...ses çıkartılmazsa verilen hak elinizden alınır...hak verilmez ki alınır zaten...verilmiş bir hakkı kaybetmemek için biraz mücadele edilmeli..yerel basın kullanılabilir..yerel tv ler harekete geçirilsin...gerekise belediyeye bu durumdan rahatsız olan herkes dilekçe versin..hatta insan hakları mahkemesine baş vurun vb vb...

Ben anlamıyorum bu elazığı.. Diğer şehirlerde bakıyorum belediyeler engellilre beyaz kartla yada başka şekillerde ücretsiz yolculuk yapma hakkı verirken..elazığda öyle birşey yok.. yani bir ara zorlada utanarak sıkılarak beyaz kartımızı gösterek binerken onuda kaldırdlılar..elazığ belediye otopbüsleri hepsi özleleştirildi ve hepsi paralı oldu..

Benim diyalize girdiğim zamanlarda..kart gödteriyoduk.. ama ne hallerle beş karış surat asıyolardı..
Adeta kovacak gibiydiler engellileri otobüslerden..
Bir yaşlı bir amcayı para vermediği için otobüsten dışarı çıkardıklarını bile gördüm.. ve çok üzüldüm ..

Çünki başkalarına güç yetiremiyolarlar ya engelliye yada yaşlıya, hastaya güçeri yeter

Valla ankarada engelliye ve 65 yas uzerıne otobus bedava suda %90 ındırım var darısı basınıza umudun ve elazığlı kardeslerım

inşalah diyelim edip arkadaşım..tabi inş demekle olmuyo mücadele vermek gerek.. Yoksa elazığda hiç bir hak bırakmıcaklar..

inşallah da dyelimde ama yeterli olmaz ki Can arkadaşım Umudun...harekete geçmek lazım...dinde bile tevekkül denen bir kavram var dimiii

evett öykücüm..sadece inşalah demekle olmuyo demek istemiştim..:)

temem o zaman ...eeee ne yapılabilir düşündün mü hiç dermişim..sende kafama şişe fırlatırmışsın...

toplu imza yada dilekçe verseniz olmuyormu.etkili olur diye düşünüyorum.

Engelli dernekleri başlatmaları gerek bence...

engelli dernekleri harekete geçsin diye orda yaşayanların Burcu Hanımın dediği gibi birşeyler yaptırması gerekiyor...

Umudum,böyle kararları belediye meclisi onar,siz baskıyı meclis üyelerine yaparsanız belki sonuç alınır,Biz Adana'da %50 indirimli faydalanıp engelli kartla ücretsiz otobüsten faydalanıyoruz.

uzun zamandır çözüm aradım bulamadım şimdi kanal 23ve e ye yazacam bakalım ilgileriniçekecekmi? özürlü kartıyla otobüslerde75 kuruş ödenir ev vergisi muaftır
EDİP BALKAN ankara da%60 üzeri raporlaücretsiz otobüslerde fadalanırsın ve yanında bir refakitçi ücretsiz biner ama ikamet ankara olacak birde şu var hava alanı otobüsünde geçmiyor 6 ayda bir sanırımbandrol alıyorsun

konuyu yerel tv lere ilettim ses yok

Sayın Mehmet ASLAN

Su ve atık su hizmeti, bilindiği gibi yerel yönetimlerin görevleri arasında
yer alıp, yine yerel yönetimler tarafından fiyatlandırılmaktadır.

Bu hizmetlerden engellilerin yararlanma koşullarına ilişkin bir yasa
bulunmamaktadır.

Hizmetin engellilere ne şekilde verileceği, tümüyle belediye yönetimlerinin
keyfiyetine bırakılmıştır.

Bu nedenle, tepkinizde haklı olsanız da yasalar yönünden belediye yönetimi
haklı çıkacaktır.

İndirim miktarının yeniden eski düzeyine gelebilmesinin koşulu, il düzeyinde
yapılacak girişimlerle mümkün olabilir. Sonuçta belediye meclisinin alacağı
karar, Elazığlı hemşerilerin tepkilerine göre oluşacaktır.

Konuyla ilgili olarak Elazığ Şubemizle de temasa geçmenizi ve şubemizle
birlikte duruma müdahale etmenizi öneriyoruz.

Bilginize sunar, iyi ve sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımla

Ergün İŞERİ
TSD Genel Müdürü

TSD Genel Merkezi
(0212) 521 49 12
Gureba Hastanesi Cad. No: 31, Fatih / İSTANBUL
Türkiye Sakatlar Derneği

-----Original Message-----
From: info@tsd.org.tr [mailto:info@tsd.org.tr]
Sent: Sunday, July 04, 2010 11:22 PM
To: info@tsd.org.tr
Subject: TSD: İletişim

Ad Soyad: mehmet aslan
E-Posta: mehmetasl23@hotmail.com
Telefon: 0538 8133306
Mesajınız: ELAZIĞ BELEDİYESİ ÖZÜRLÜLERE SAĞLANAN %40 SU İNDİRİNİ %20 DÜŞÜRDÜ
LÜTFEN HAKKIMIZ VERİLEN OLMADIĞI GİBİ BAŞKALArının verdiği hakları
almasınar hakkımızı geri versinler bize yardımcı olun

Gelen iletide virüs bulunmadı.
AVG tarafından kontrol edildi - AVG - Internetbeveiliging | Download Antivirusprogramma
Sürüm: 9.0.830 / Virüs Veritabanı: 271

Üst Alt