Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elden gaz ve fren her araca yapılır mı?

BerkayTurksever

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bayaadır araç bakıyorum ama parayı pek elimde tutmayı bilmediğim için hep çarçur oluyor, öncesinde opel astra 2001 model otomatik aracım vardı elden gaz taktırdım gayet güzeldi ama araç pert oldu ve babam arabalardan uzak tutuyor beni, 2 yıldır arabasızım ve tak etti bende annemin 2001 model Mercedes c200 komp... aracına onlardan habersiz elden gaz taktırmayı düşünüyorum ama sorun şu biyerde okumuştum diye hatırlıyorum tam emin deilim. elden gaz sistemi sadece telli gaz ve fren sistemi olan araçlarda oluyor diye, c200 de dijital gaz fren algılamalı. böyle bir şey varmı genede taktırabilirmiyim bu aparatı?

Elden gaz veya fren tertibatı hemen her arabaya uygulanabilir.. Pedal mesafesi ile direksiyon mesafesi kısa olan araçlarda tertibatın monte edilmesi biraz zor oluyor ama yinede oluyor..
Ben kendi araçlarımda kendi geliştirdiğim ve projesini çizdiğim sistemleri uygulattım. Hiç sorun yaşamadım. Bu sistemlerde dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta montajın çok iyi yapılması (elden kumandayı bıraktığınızda; yani sıfır konumunda sistemin gaz vermemesi ve fren yapmaması gerekiyor) ve araca takılırken hasar vermemesidir. (kolayca sökülüp takılabilen bir sistem olması)

Aracın eski tip gaz telli veya elektronik sensörlü telsiz gaz sistemine sahip olması fark etmez..Her ikisinde de farklı montaj tekniği ile bu sorun olmaz.

@virgo, siz nasıl bir sistem kullanıyorsunuz, mümkünse bir fotoğrafını paylaşabiliriz misiniz?

VİRGO

evet nasıl bir trtibat kulanıyorsunuz benim arabam yok abimin var bende onun arabasına taktırıp kolay söküp çıkarta bilirmiyim her tornacı yaparmı...

Çok sağolun bilgilendirdiğiniz için @virgo. Her tornacının yapabilecegi bisey deil. Çoğu şehirde bununla ilgili ekipman yapan 1 2 insan var mutlaka @imQ

Ben size istanbuldan ismail beyin numarasini vereyim ben bursadan ona yaptirttim burada 1500 TL dediler ismail bey 600 e yapti.0532 250 0714

Bu işi yapanın illaki tornacı falan olması gerekmiyor. Bu işi bilen ve gerekli ekipmana sahip her usta bunu yapabilir. Yapılan her sistemin proje onay yetkisi olan bir mühendisten onaylanması şart. Bunu yapmadan kullanmaya sakın kalkmayın; yakalanırsanız cezası var. İzmir için yaptırmak isteyenler olursa bana özel mesaj atsınlar ustanın yer tarifini ve numarasını vereyim. Pazarlık size kalmış..

virgo abi:) biz bunu biliyoruz ancak sizin tasarladığınız tertibatı merak ettik. Kullanımı kolay ve daha efektif bir sürüş bize sağlayacaksa bizde sizinkine benzer bir tertibatı kullanmak isteriz. Fotoğrafını paylaşmanız mümkün olabilirse seviniriz.

saygılar.

Arkadaşlar verdiğim numarayı arayın kaziklanmayın bu isi yapanların çoğu Kazıkçı.

En kısa zamanda fotoları koyacağım buraya selda hn..
Cengiz kardeşim "kazıkçı" derken neyi kastediyorsun anlamadım. Bu sistemi ben ticari bir amaçla geliştirmedim. Kendim için aracımı en iyi, güvenli nasıl kullanırım diye düşünerek geliştirdim. Şimdiye kadar bundan ticari bir kazanç da sağlamadım. Dikkat edersen reklam olmasın diye buradan ustanın telini ve adresini vermedim. Konu ile ilgili fiyatta vermedim. İsteyen gider görüşür; uygun gelirse yaptırır; diye yazdım. Burada esas olan aynı kaderi paylaşan insanların birbirlerine yardımcı olması. Lütfen "genel de" olsa insanları ithamdan imtina edelim.

Bu sistem ile ben daha rahat ve güvenli olarak aracımı kullanıyorum. Pratik bir sistem (bana göre tabii). Sistemin en önemli artısı aracın orijinalliğini bozmaması; kolayca takılıp sökülmesi. Gidersin usta ile konuşur anlaşırsın (veya anlaşamazsın) veya sistem size kullanışlı gelmez o kişiye kalmış.

Teşekkür ederiz virgo abi fotoları bekliyoruz. Ancak ben numara ve fiyat yazılması konusuna olumsuz bakmıyorum. Burada aslında piyasadan söz etmek pek mümkün değilse de üç aşağı beş yukarı hangi ücretle karşılaşacağımızı biliriz, pazarlık konusu da bizim hünerimize kalır...

Virgo abi ben seni kastederek söylemedim.bursa da bu işi yapanlar için söyledim araştırdım istanbuldan getirtim 1500 TL dedikleri aparati 600 TL ye yaptirdim seninle bir ilgisi yok yanlış anlamissin beni.araba bayileri bile insanları kaziklatiyo yok orayla anlaşmış ı mis falan sanki ortak calisiyorlar ben basimdan gecdigi için paylaşma gereği duydum.

Arkadaşlar unutmadan belirteyim. Kullandığım sistem sağ ayağını kullanamayan ve manuel vites araç kullanmak isteyenler için uygundur. Elden kumandalı gaz- fren sistemidir. Sistem tek koldan hem gazı hem de freni kontrol etmektedir. Ayrıca her iki ayağını kullanamayanlar için de otomatik vites araçta kullanılabilir.

Arkadaşlar size resimleri yükleyecektim biraz geç kaldım. Babamı kaybettim.. Onun için biraz geç oldu..
Size resimlerin biraz bilgilendirmesini yapayım. Direksiyon milinin dışındaki koruyucu boruya kaynatılan bir cıvata ile direksiyona paralel ve sağa uzantılı bir kontrol kolu monte ediliyor (ilk resim). Bu kola aşağı doğru bastırdığınızda bu kol direk fren pedalına bağlantılı olduğu için araç fren yapıyor. Kolu kendinize doğru çektiğinizde krank biyel mekanizmasında olduğu gibi kolun sol ucundan gaz pedalına giden bir başka bağlantı demiri gaz pedalına baskı yapıyor ve araç hızlanıyor.

Değişik projelerde gördüğüm üzere bu sistemi vites kolunun olduğu konsolun sol yanına yere yani aracın zeminine monte ederek yapanlar da var. Ancak direksiyonun altında, direksiyona paralel olması kullanımda çok büyük kolaylık sağlıyor. Ancak bu sistemin montajı zor. Montajdan öte balans yani sıfır konumuna ayarlanması (direksiyonun altında yer alan kumanda kolunun boşta iken ne fren yapması nede gaz vermemesi, gaz veya fren yaptıktan sonra tekrar sıfır konumuna gelmesinden bahsediyorum.) zor. Bu olay montaj esnasında ve ince bir ayar ile yapılıyor..Unutmadan yazayım bu sistem sökülüp takılabilen bir sistem. Aracın pedalları yerinde duruyor (aracı herhangi bir engeli bulunmayan birisi de kullanabilir) Aracı satarken söküp yeni aracınıza takmak için alabilirsiniz.

Bu sistemi yapan usta İzmir de mevcut.. Sorusu olan varsa yine buradan cevaplandırmaya çalışayım..

Başınız sağolsun, çok teşekkür ederiz resimler için.

Üst Alt