Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elden tertibatlı aracı kısa süreliğine özürlüden başkasının kullanması..?

Dogan_Ist

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben bu hafta elden tertibatlı ötv siz sıfır bir araç alacağım. Ancak ehliyetimi uzun bir süre önce aldığım için öncelikle ders almam gerekiyor. Forumda okuduklarımdan, aracı bizden başkasının kullanamayacağı yazıyor.
Benim aracı kullanmam için trafiğin çok yoğun olmadığı bir yerde tecrübe kazanmam gerekiyor, ama bu tür yerlere aracı bir başkasının götürmesi gerek. Eğer yolda polis görürse ve aracı bağlarsa ne yapmam gerekir. Ruhsat iptal edilir mi veya aracı ötv ödeyerek satmamız mı gerekir?

acil durumlar hariç aracı sizden başkası kullanamaz eger yakalanırsanız ve makul bir mazeretiniz yoksa aracınız hakkında işlem yapılır ve aracınız baglanır
ödenmemiş ÖTV vergilerini ödemeden aracı tekrar alamazsınız
benim bildiklerim bunlar :)

Teorik olarak mümkün değil. Ben olsam, hangi ilçede bu sürüş eğitimini yapacaksam, o ilçenin emniyet müdürlüğüne gider ve durumu anlatır, bir aylığına özel izin gibi bir yazı isterdim... En olmadı. emniyet genel müdürlüğüne yazar, ve bu yönde 1 aylık bir izin talep ederdim...

yani ötv vergisinden muaf olarak alınan elle kontrol edilen engelli aracımı eşim,babam,kardeşim kullanamazmı? bende ilk defa alacağım bu arabadan o yüzden soruyorum.

Aracı sizden başkası kullanamaz...Mevcut durum bu ne yazık ki...

Ne kadar saçma bir durum.resmen kaza yapmamızı istiyorlar,oturan boğa dediğin şekilde dilekçe ile müracaat etsem eminim çok garipserler

Bana kalırsa dilekçeye falan luzum yok, benim memurum işini bilir kanunu var özelliklede ist,de :) baktınki olmuyor o kanuna sığınacaksın ok :D

ben bugün oturduğum ilin trafik şube müdürlüğünde görevli bir memurdan bu konuyla ilgili kanuni mevzuatın olduğu bir yazı aldım.yazıda aynen şöyle diyor:%90 ve üzeri hastane raporu ile alınan araçları birinci derece kan bağı bulunan 3 kişi ve araç sahibi kullanabilir.eğer araç sahibinin kan bağı bulunduğu kimse yok ise noter tarafından onaylanmış 3 kişiye bu aracı kullanma yetkisi verebilir.valla ben mevzuatın yalancısıyım :)

breezy79;

Eğer araca sizin kullanacağınız şekilde özel tertibat monte edilmişse,sahibinden başkası kullanamaz.Eğer başka biri kullanırken yakalanırsanız mahkemeye veriyorlar 800 tl cezası var diye biliyorum.

korktuğun başına gelir

arkadaşlar 2003 den beri otomatik olmak kaydıyla amblemsiz kullanmadığım araç kalmadı.ıkı ayağımıda kullanamıyorum.sok tak portable aparat kullanıyorum.hiç bir sorun olmadı hatta defalarca ehliyet kontrolünden sorunsuzca geçtim.rahat olun.

Üst Alt