Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik-elektronik mühendisliğinde engelliler için projeler [Araştırma]

abdulsamethalici

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba;

ben erciyes üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliğinde okuyorum. aynı zamanda ieee elektronik kulübünün başkanlığını yapmaktayım.
biz kulüp olarak engellilerin yaşamını kolaylaştıracak projeler yapacağız. mesleğimizden dolayı elektronik aksamlı ciddi projelere imza atmak istiyoruz. sizlerinde yardım ve fikirlerinize ihtiyacımız var.
bu konuda bizlere fikir olarak yardımcı olmanızı bekliyoruz.

projemizin konusu olarak engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntıları gidermek üzere bir içerik ve çalışma gercekleştireceğiz...

ilginiz için şimdiden teşekkürler...

görme engelliler için sensörlü baston lar geliştirebilirsiniz..gerçi bunu bir kolej de yapıldığını okumuştum ama siz daha profesyonel ve fonksiyonel olarak yapabilirsiniz..

ilk once forumumuza hosgeeldiniz bizlerle ilgilenip prje icin danismaniza cok sevindim
cok agir isitenler telefondan faydalanamiyor sms kismide olsa isimizi goruyor ama zamani kisitli duyanlar bize cok gerekmedikce iltimas yapmiyooo
goruntulu konusma varmista ben gormedim hic ama kucucuk tefon ekraninda ben gibi isaret dilinden anlamayana faydasi olmaz dudak okumada o goruntuyle pek mumkun degil kanimca
bizler gibi cok agir isitenler icin konusmayi en ekonomik olarak yaziya ceviren bi sistem uzerine calismak bizlerinde insan sinifina dahil olup kendi kendimize yetmemize yariyacak boyle bir sistem uzerine iyi bisiler yaparsaniz ne kadar iyi olurdu
kolay gelsin

Evde yaşamayı kolaylaştırıcı şeyler olabilir. Mesela perdeleri açıp kapatmak için kumanda, üst raflardan eşya almak için cihaz gibi. Aklıma şu an fazla birşey gelmiyor.

klozet üstune oturmayı sağlayan sistem

Merhaba
Ben 2 kol 2 bacak felçliyim.40 yıldır engelliyim. 6 ay 12 yaşındaki oğlumla yanlız beraber tek yaşamak zorunda kaldım
Klozete oturtması mümkün olmuyordu,tavana elektrik motoru monte ettirdim.Piyasada satılan frenli ve ileri geri yavaş hareket eden ceyranlı motor.
Bu basit bir sistem,emniyet kemeri ile koltuk altınadan bağlanıp kaldırıyor.Bu sistem daha portatif yapılabilir diye düşünuyorum.AYNI sistem tekerlekli sandalyeye felçliyi oturtma olabilir.Tek başına felçli oturabilir.
AĞIR sakatlar için bu sistem olabilir.

Biz özürlüler için yapacagınız çalışmalar için teşekkür ederiz.Biz özürlülerin ihtiyacimizin önemlilerinden biri evde dışarı çıkmamız .onun için merdiven inip çıkmak için bir araç tabii bu araç her özürlünün sahip olabilecek bi fiatta olması bugun piyasada olana maddi yönden ulaşmamız zor.Hele biz taşrada yaşıyanlar için çok elzembu hususta birşey yaparsanız memnun olurum,

şarjı çok uzun giden akülü sandalye iyi olurdu.

serkan sen söyleyince bir an duraladım.
büyük alışveriş merkezlerinde, kamusal alanlarda, bu tür gereksinimler için ayrılmış bir alan var mı? hiç böyle bir talebi dile getirmiş miydiniz?

Üst Alt