Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik faturasını eşimin üzerine alabilir miyiz?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, ben kiracı olarak kullandığım elektrik aboneliğini üzerime almıştım, ama evi boşalttım 1 sene önce elektrik borcumu ödeyemedim ve icraya düştüm, başka bir eve kiracı olarak girdim, şuan ki oturduğum evin elektrik aboneliği ise ev sahibinin üzerine, bu gün tedaş dan geldiler ve usulsüz kullanım ihbarnamesi bıraktılar, bana diyorlar ki 15 güne kadar elektrik abobeliğini üzerine alman lazım, yoksa elektriğini keseriz diyorlar, benim de şimdi şuan da açık olan elektrik borcum da icram da olduğun dan bu yeni kiraya girdiğimiz yerin aboneliğini eşimin üzerine yapsak. bir sorun olur mu? eski abonelik borcumdan dolayı her hangi bir şey olmaz dimi? lütfen bilgi.

kira sözleşmesi eşinizin üzerine olması gerekiyor

tamam kira sözleşmesini eşimin üzerine yapınca, ve aboneliği de eşim üzerine yapınca... benimle ilgili mesele kalmaz artık dimi? yani sen bu evde oturuyosun eski borcunu ödemez isen elektriğin kesilecek filan diyemezler dimi? ayrıca ilginiz için çok teşekkürler.. hakan bey

kira sozleşmesi eşinizin üzerine olursa eşinizin adına abonelik acabilirsiniz ayrıca dask lazım olacak abonelik işlemleri sırasında

eski borcunuz ne kadar.?

abi eski borcum 500 tl vardır icra da şuanda zaten ama ödeme imkanım yok, %68 engelliyim çalışmıyorum... benim endişem şuanki oturduğumuz evin elektriğini kesmesinler, şuanki kirada oturduğumuz yerin elektrik borcu yok, ama işte kalkıp bana sen burda oturuyosun, senin eski borcun da var icralık hadi onu da öde derlerse o zaman sıkıntı olacak yani benim için.. ama işte eşimin üzerine kira sözleşmesi yapar da aboneliği onun üzerine yaparsak ben devreden çıkarım şuan ki oturduğumuz evin elektriğini filan kesmezler her halde dimi?

mehmet-41
ayrıca cevaplar için teşekkür ederim dask umarum vardır evin 3 katlı ev 1.katın da biz 2 de kiracı 3 katında ev sahibi oturuyor. abonelikler ev sahibinin üzerine idi, öylece gelen elektrik faturasını ödüyoduk bu güne kadar ama işte bu gün tedaş dan usulsüz kullanım tebligatı yapıldı ve aboneliği 15 güne kadar üzerine alman lazım yoksa elektriğini keseriz dediler. zaten hanım çalışıyor oda asgari ücreet alıyor ev kira çocuk var okula giden benim hiç bir gelirim yok, şimdi bunlar benim 2 sene önceki kirada üzerime olan abonelik borcunu benden tahsil etmeye kalkarlarsa diye panikliyorum... ama işte kira sözleşmesini eşimin üzerine yaparsak ve aboneliği alırsak her halde bir sorun kalmaz gibi ama bilemedim yani işte.

Sıkıntı olmaz sizin borcunuz sizi ilgilendirir. Eşinize herhangi bir konuda engel değil

istanbul için konuşuyorum tedaş yeni aldığı kararla evde birinin üzerine elektrik borcu varsa diğer bir aile ferdine elektrik aboneliği vermiyor ya elektrik borcunu kapatacaksın YA TAKSİDE BAĞLAYACAKSIN AVUKATLA

eşim asgari ücretle çalışıyor diye 2022 maaşı vermediler, 14 sene hizmetli olarak memur olarak çalıştım işten çıkarıldım işsizlik maaşı vermediler memurlar işsizlik maaşı alamıyorlarmış, tazminatımı da vermiyor devlet... eşim bir çocuk ve ben 3 kişiyiz. vatan sağolsun ne diyelim.

ev sahibi ile tedaşa gittik görevli evin dask sigortası yoksa abonelik vermiyoruz dedi ev sahibi de kızdı çıktı gitti öylece kaldı bizim iş, abonelikler ev sahibinin üzerine hala. ev sahibi elektriğini kesemezler diyor ama bakalım artık.... yönetmeliklerinde var kiracı aboneliği almak zorunda diye almazsa elektrik kesilir usulsüz kullanımdan dolayı diyor.. yandık valla yani.

birde arkadaşlar benim sağlık kurulu raporum bitti şuanda yenileniyorum özel kent hastansinde muayyene olmuştum 2013 de o zaman yapılan emar anjiyoda ki bacağımda damar tıkanıklığı teşhis edildi özel hastane rapor veremediğinden bende rapor çıkartmak için araştırma hastanesine gittim başvuru yaptım araştırma hastanesindeki doktora elimdeki anjiyo raporunu gösterdim ve özel hastanenin teşhisinin belgesinide gösterdim doktor da tamam sana %60 oran verdim hatta emekli olabilirsin dedi kalp damar bölümünden %60 fizikten %8 kardiyolojiden %10 oran almıştım 2014 ocak da 2 yıl süreli malul emekli olacaktım ama kurul raporu %59 olarak onayladığından emekli olamadım. şimdi ise raporu yeniletmek için kalp damar bölüm doktoruna gittim doktor dedi ki senin raporunu neden 2 yıl yapmışlar süresiz yapmamışlar ki senin rahatsızlığın kronik dedi neyse tetkik yapalım yeniden dedi doktor bt anjiyo tetkiki istedi sonuç da bu gün temiz çıkmış doktara gittim bana dedi ki bt anjiyo raporunda bacaklarında tıkanıklık görünmüyor ve sana özür oranı veremem dedi. şok oldum çünkü aynı doktor 2 sene önce %60 oran verdi ve senin rahatsızlığın kronik dedi emeklide olabilirsin demişti ama aynı doktor şimdi bt anjiyo raporun temiz çıktı diye bana oran veremeyeceğini söyledi.... dedim ki hocam benim teşhis ve tedavimi özel hastane yaptı siz o belgeleri görünce bana %60 oran verdiniz ama her hangi bir ilaç yada cerrahi tedavide bulunmadınız, buna rağmen ben bu sürede başka hastanelere de gitmedim evde oturdum 2 senedir dedim nasıl iyileşmiş olabilirim ki dedim.. oralı bile olmadı bt anjiyon temiz o yüzden ben sana oran veremem dedi. hocam dedim siz benim rahatsızlığımın kronik olduğunu söylediniz 2 sene önce ve %60 da oran verdiniz özel hastanenin raporları ile dedim buyrun o raporların fotokopisi dedim, ama nafile ben oran veremem dedi.............. arkadaşlar tedavi olmadım hiç bir şekil de ve bana kronik rahatsızlığın diyen doktor hiç bir tedavi ilaç vermeyen doktor 2 sene sonra bana tek bt anjiyo tetkiki ile hiç bir şeyin yok senin dedi yani iyileşmişsin rahatsız değilsin dedi ve beni mağdur etti.... benim şimdi ne yapmam gerekiyor? bana bi akıl verin 2013 de özel hastanenin belgeleri elimde damarlar tıkalı diyor ama şimdi bt anjiyo çekildim tıkanıklık yok diyor.. ben ne yapabilirim lütfn bilgi verin teşekkürler

Üst Alt