Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik ile çalışan otomobiller hakkında genel bilgi paylaşalım..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

saww

Yasaklı Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
1
Evet arkadaşlar,

Geçen haberlerde bu araçların 100 km de 2-3 tl yakıt tüketimi olduğu söyleniyordu.

Bu araçlar hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirmi?

Araç fiyatları nedir? Maliyet bilgisi nedir?
Diğer araçlar gibi engelliye vergi avantajları varmıdır?
V.B.. gibi...?

Teşekkürler.

şu an bu fiyat türkiye fiyatı değil ayrıca akü 79 euro ya kiralanacakmış aylık ne kadar avantajlı olabilirki hiç binmezseniz bile aylık 170tl kiralama parası vereceksiniz çok kullanacak olanlara iyi mesela şirketlere ama bizler için pahalı bence yılda 2ooo lira kira artı bandrol çok fazla

...en ideal i 3 tl yakıt olduğu için ideal...

milleti haraca baglıyacaklar sen araba al bataryasını satma kira ala oh negüzeol vurguna bak aylık 200den senede yaklaşık 2550tl bide elektirik parası dargelirli zaten arabayı az kullanıyor hiçbir avantası yok ancak şirket arabalarına yarar onlarda batar yayla ugraşmaz cünki cabuk dolmuyor yani anlıyacagınız boş iş petroledegilde bataryayı kiralıyan fransayı ihya edecegiz

kiralıyan fransayı ihya edecegiz

allakasi süper olmuş!
Bi Fransa mı üretiyor. Bu arabaları:confused:

1 ayda 4.3 tl den 1000 km yol yapsak 350 400 tl yapar.
12 ayda bu hesaba göre 4000 - 5000 arası benzin parası yapar.

Gelişmiş ülkelerde bu arabalara yönelmiş. Malum petrol pahalı.

Bu batayaların yan sanayisi çıkar yakında ,işin içinde bu kadar rant olduktan sonra

zaten bizler için pek uygun degil aramızda maddi durumu iyi olan varsa o başka her ay 200 tl kira agır cogu arkadaşımız okadar benzin yakmıyor ancak ihtiyacı kadar kullanı yor bide aracın parasını düşünürsek bence hiç ekonomik degil ancak parası olan için ekonomik

Daha parasını maliyetini öğrenemedik ki bu hesapları nasıl yaptın?
Bende öğrenmek için açtım başlığı maşaallah bilgiyi alamadan bir sürü alakasız yorum yapıldı!!

zamanında LPG`de olduğu gibi, elektrik fiyatlarıda tavan yapar, demedi demeyin :D

Hayret almanya daki mazot, benzin, lpg mahkeme forum kayıtlarını yayınlamamışsın:eek:

Şu link den bişey anlıyamadım. Bunlar bu aracın şarjları ile mi ilgili?
Almanca ceviri yaparsan bizde bu elektirikli araçların gerçek maliyetini öğreniriz sayende!!!
Suche nach "auto elektrik" bei Shopping.de

siz halen ordamısınız ? haksız olduğunuz halde beddua edebilecek birisi için hesap yapmak çok zordur

Biz halen burdayız!:eek:
Beddua lar havada kalmaz. Ya sahibine geri döner. Yada haksız olana isabet eder.
Ben davamda haklıyım...

Gelelim matematik hesabınıza..
Ben matematik değil mantık yürütücem. Petrolümüz olmadığına göre, doğalgazımız olmadığına göre..
Elektirik üretebilecek imkanlarımız olduğuna göre uzun vadede bu yatırım en karlısıdır. Bunun için matematik hesabına gerek yoktur.
Suyun varsa, rüzgarın varsa elektiriğin var demektir.! Nükleer enerjimizde yolda:)

Sizin derdiniz akaryakıttan alınan fahiş vergiler olsa gerek:) El insaf akaryakıtın her artışı dar gelirlinin fakirleşmesi demektir.
Beddua ya gerek yok Yaradan görüyor. Kimin ne yaptığını!

nasıl elektirigin var ben anlamadım sav elektirigin cogu yadogalgaz yada kömür bunlarda ital türkiyede cevreciler kolay kolay barajdı nükleer santraldi yaptırmaz kullandıgın elektirikte senin degil italatadayalı öyle eften püften elektirik üretmek kolay degil

Hayr ve şer Allahtan gelir, kendinizde olmayan güce inanmayın derim :cool:

Konu ile alakasız ama ben genede cevaplıyayım.
Hayıra da gücüm yeter. İnşaallah! (ALLAH ın izni ile) Örnek; Cebinizde para varsa bir açı doyurmak hayırdır. İbadet hayırdır.!
Şer e de gücüm yeter. Mazallah! (ALLAH ın izni ile) Örnek; Silahla size zarar verene karşılık verebilirsiniz.

Bence siz islamla bana cevap vermeyin! Lakin sizin hukunuz, tabiliğiniz Roma hukukudur.:eek:

LPG yayğın olmadığı vakitlerde, LPGden alınan vergiler düşüktü ve bu yüzden benzin maşraflarından kaçmak için bir çok vatandaşımız otomobillerine maşraf yaparak LPG kullanmaya başladı, sonuç malum.

Bu zammı başka bir ülkede hiç bir devlet vatandaşına kabul ettiremez. Burada suç devletin değil.!
Bizzat toplumundur. Sen kabul edersen devlet iki katıda vergi koyar. 10 katıda koyar.

Elektrikli otomobillerin en avantajlı kullanım alanları şehir içidir, hem daha az enerji harcarlar hemde çevreyi daha az kirletirler.

184 kilometre 4.5 tl ye kateden bir otomobilin ş.içi ve dışı diye ayırmak matematiksizliktir.
Burayı anlamışsınız... Ekonomik ve çevre dostu bir aracı hayatımıza sokmak mantıklı olsa gerek!

Üretin kardeşim.. Mazeret üreteceğinize, Topladığınız vergileri teknolojiye yatırınnn. Hazır vergi toplamanın devamı olmaz!
Vergi topluyacak insan bulamazsanız ne olucak?
En güzeli yatırım. Üretime yatırım... Bilime yatırım... İnsan a yatırım..
Güneş enerjisi toplayıcıları, Rüzgar gülleri kurun... Nükleer enerjinin cevreye verdiği rahatsızlık varmıdır? Yokmudur? Fizibilitesi yapılıp bu da değerlendirilebir.

Neyse konu amacından sapıyor. Ben bilgi edinmek istiyorum.
Bilgi istediğm konuyu başlığın başında belirttim.
Ben araba fiyatlarının total maliyetini merak ediyorum.

Yakıt tüketimi belli. 100 km de 2.5 tl

Araçlar ne kadar? Marka marka bilen varsa yazsın lütfen!

Enerjiyi temin etmek devletin işi bizim değil! Gerekli yatırımı yapmak ucuza maletmek devletin işi vesselam...

burda hesaba katılmayan bir çoık kalem var, örneğin kullanılan akülerin ömrü,

Bu kalemleri açıklayında hesabı ona göre yapalım.
Bir akü kaç paradır. Kaç sene ömrü vardır?

Şayet internette uzakdoğulu bir elektirikli ufak aracın 7000 euro satış fiyatı varmış! Engelli için çok büyük ve ekonomik bir kolaylık olur.
Toplu ulaşımdan tam randıman alamayan engelli için açtım bu başlığı... Bu elektirik li veya ucuz yakıtlı aracı devlet engelliye temin etmek zorundadır!
Engellininde ulaşım hakkıdır. Türkiyenin en büyük metropolünde 30-60 dk bekleyipde bir engelliye uygun otobüs bulamıyorsak bu en doğal hakkımızdır!.

Her engelli evine bir elektirikli kampanyası yapmalı devlet. Toki gibi bir oluşum, ulaşım içinde faaliyete geçirilmeli...

senindedigin elektirikli sandalyeler için devlet kimseye elektirikli arac vermez sen iyi hayal kuruyosun sav

senindedigin elektirikli sandalyeler için devlet kimseye elektirikli arac vermez sen iyi hayal kuruyosun sav

Benim hayalim sana battımı?
sav da kim ayrıca? Yukardada aynısını yazmışsın başkasına yazıyorsundur diye üstüme almadım. Ama kasıtlı yapıyorsun...!
sav senin babandır! kasteddiğin sav la uzaktan yakından alllakam yoktur. allakasiz...

kgötce,

Ben özenmiyorum sen özeniyoprsun!
Ben adamın üretimini paramla satın alıyorum!
Aradaki farkı anlamaya senin gibi çakma türk özentisi ne olduğu belirsizlerin beyni almıyor maleseffff:(

Sizin tabirinizle özenilicek,benim tabirimle faydalanılacak nimetlerden faydalanmamak enayilktir. Ahmaklıktır.!
Eğer 2 tl ye yakıt varsa ben faydalanırım. Varın siz o beyninizle faydalanmayın.. Allah sizin gibilerin şerrinden hak sahibi engellileri korusun!

//////////////////////////////////////////////?????\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Son olarak ;
Elektrikli araçlar nasıl kullanılacak, nelere ihtiyaç olacak
İstanbul'da İlk Şarj İstasyonu
Türk yapımı ilk elektrikli otomobil

Bu araçlar şu an için pahalı!
Önümüzdeki 10 sene zarfında normal binek oto fiyatında olacak!
Bu şuna benziyor; Evdeki tüplü tv ile yeni led tv gibi... 2 sene önce 4000 tl lik lcd yi şimdi gidip yarı fiyatına alabilirsiniz.
Şu an bu aracların bataryaları pahalıymış 20 000 euro! Demekki bir 5 sene sonra bu araçların maliyeti yarı yarıya düşecek.
1,5 - 2 tl ile 100-150 km yol yapmak hayal değil gerçek olucak!!!

Bilgilendirebildiysem ne mutlu!

dogmamis cocuga don bicmek gibisine olmayan bisey icin atismak:eek: hani hosumada gitti arkadaslar
bu elektrikli otomobiller benim kullandigim ilk analog isitme cihazlarini hatirlatti:) amma velakin ses duymasakta pil bitince el ayak yuruyo
maazallah orta yolda sarsin bitti otomobil yolda kaldi seyreyle sakat ayakla:confused:

maazallah orta yolda sarsin bitti otomobil yolda kaldi seyreyle sakat ayakla:confused:
Sizin mantığınızla t.sandalye ile dışarı çıkılmaz!
Yolun ortasında iki tekerin patlamıyacağının garantisi varmıdır?
Yoktur.
Mazallah...

elektirikli araçlar

Konuyu kapatan sayın mod.
cevap hakkım varken konuyu kapattığın için bu yazıya kapattığın konuya eklersin bi zahmettt...

Konuyu kapayıcağınıza konuyu tartışmaya zemin hazırlayanların yazısını silseydiniz. Daha adaletli bir yönetim sergilemiş olurdunuz!
Yazıları yazanların hiç birisi bilgi amaçlı yazı yamamıştır.
Bide utanmadan son yazan yok ben seni msülüman bilridimde ederdimde deyip de zırvalamıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt