Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik Kesintisine karşı ne yapabilirim? Bağlı olduğum cihaz nedeniyle hayati risk!

poseidon1995

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba kas hastasıyım ve solunum yetmezliğim var ve oksijen cihazı, bipap cihazı kullanıyorum son 1 yıldır her gece 10-15 kez elektrik kesiliyor ve 1-2 saat gelmiyor gece 2 ile 6 arasında oluyor karanlıkta tek başıma oturuyor ve gelmesini bekliyorum.Güç kaynağım var 2 dk dayanmıyor.Artık bıktım sgk nın veya elektrik dağıtım şirketinin bu konuda bir yaptırımı var mı ? Solunum sıkıntısı olan var mı ? Başka bana yardımcı olun.Bimere yazdım valiliğe yazdım belediyeye yazdım ama boşa zaman kaybı.Kesinlikle kasıtlı yapılıyor her gece her gece arıza olmaz.Elektrik kesiliyor Allah'tan kalkıyorum yoksa uykuda ölürüm direk.Kesiliyor kalkıyorum geliyor yatıyorum yine kesiliyor kalkıyorum yani 10-15 defa oluyor gelmiyor sinirdende geberiyorum sanırım illa birinin ağzını burnunu kırmak gerekiyor kaba kuvvet gerekiyor.Hukuki olarak veyahutta devletin bu konuda bir yaptırımı olabilir mi ? Varsa Bilgilendirirseniz sevinirim.

ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU'na bir tane dilekçe gönder. PTT şubesinden fax çekebilirsin. 3.10 TL alacaklardır. Elektrik kesintisinin ne sıklıkla yaşandığını, nelere sebep olduğunu, hergün arayıp durumu bildirmene rağmen herhangi bir çözüm getiremediklerini/ getirmediklerini dilekçende belirt. Dilekçende ad, soyad, adres ve telefon bilgisi de vermeyi unutma.

Ne kaybım olacak ki tamam denerim teşekkürler bilgiler için.

gecmiş olsun nacizane birşey onereyim kendim kesintisiz güc kaynagıma uyguladım 6.7 senedir kulanırım pc imde ve diger cihazlarımda baglı. aküllerini dışardan takmak süretiylen kesintisiz gç kaynagı iki saat calışır vaziyetde bende aküleeri 12volt 28 anper 2 adet bagladım net iki sat gidiyor boyle yaptırtabilirseniz umarım işinize yarar ...

Akülerini bende değiştirmeyi düşünüyorum zaten 12v 12ah kendisininki onların daha büyük amper saat olanını alsam bir sorun olur mu diye düşünüyorum açıkcası bu iyi oldu olmazsa otomobil aküsü takayım 70 amper falan olanları var daha iyi olabilir.

Bence evinize jeneratör alabilirsiniz geçici olarak elektirik kesilince devreye girer ayni hastane gibi imkanınız varsa mutlaka alın yoksa kaymakamlık valilik gibi yerlere bu talebi iletin en azından sizi Sosyal Yardımlaşmaya sevk ederler onlarda yardım eder herhalde jeneratör olayına yani inşallah...

Şurda 1100 TL ye var bir tane;

Aksa Jeneratör Aap 1000i Benzinli 1 Kva Sessiz Çanta Tipi 547 - n11.com

Araştırdım otomatik olanlar çok pahalı imkanımız var ama 3 yıldır cihaz kullanıyorum bu olay son 1 yıldır oluyor belki çaresi olur diye bekliyorum yoksa mecbur almak zorundayım

olmazsa sanayiden bir usta filan basit jeneratörü otomatik hale çevirsin var yetenekli insanlar ailenizden sağlıklı bireyler araştırsın sanayide yapan çıkar sıradan jeneratörü otomatiğe çeviren düzenek yaparlar bence... Sonuçta sağlığınız için bence her yol denenmeli.

Evet tabiki olabilir çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için göğüs hastalıkları doktorumlada görüşeyim belki sgk nın bir yaptırımı olabilir.Bu arada konuyu yanlış kategoriye açmışım sanırım kusura bakmayın :)

Guc kaynaginin daha uzun süre dayananlari var.olmazsa jeneratör kesin cozum.

Elektrik Kesintilerine Tazminat Hakkı

Elektrik kesintisinde ?tazminat? ödenecek - Milliyet Haber

Geçmiş olsun arkadaşım, Linklerdeki haberlerde de göreceğiniz üzere tazminat hakkınız var, ilgili yerlere başvurarak elektrik dağıtım şirketinizi tazminat ödemeye mahkum edebilirsiniz. Ayrıca sorunu e-devlet üzerinden Cumhurbaşkanlığına cimere de yazabilirsiniz.

Akünüzü değiştirmeniz ilk yapmanız gereken şeydir 12 volt 12 amper ise akünüz 12 volt 60 ya da 80 amperlik bir akü de bağlayabilirsiniz sorun olmaz.

kuruyada jel akü baglayın tavsiyem sulu baglamayın saglıgınıza zararlı olmasın arkadaşlar ...

geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ben köyde yaşıyorum bir arkadaşım var yaz döneminde köy dışında besicilik yapar kaliteli bir marka 12 voltu 220 volta çeviren bir alet aldı 12 volt 70 amper kuru tip aküyü şarz etmeden sürekli kullanım ile aydınlatma ve küçük bir tv için 8 ila 11 saat arası kullanıyor yer kaplama bir adet akü araç teybi büyüklüğünde bir cihaz sizde ilave olarak akü şarz cihazı alıp doldurup kullanabilirsiniz aynı sistemi kullanmak isterseniz arkadaşımla konuşup bilgi aktarabilirim

KAYAKÖY

Biliyorum o cihazları evet ama elimdeki ürünleri kullansam daha iyi olur fazlada masraf etmek istemiyorum.

Life

Teşekkürler böyle bir bilgi çok işime yarayacaktır.

Üst Alt