Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik-su-doğalgaz-telefon-internet indirimi için ben mi abone olmalıyım?

deasn12

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
257
Merhaba arkadaşlar. evde 2 kişi durmaktayız. %97 engelli ağır raporum süresiz çıkarıldı. Şimdi size sormak istediklerim ve yardımınıza ihtiyacım var. Babamla beraber duruyoruz Annem 3 yıl önce vefat etti. Bütün abonelikler babamın üzerine. Elektrik doğalgaz su telefon internet.. bu aboneliklerden indirim sağlanması için bütün aboneliklerin benim üzerime olması gereklimi ? 1.derece yakınımda engelli indiriminden yararlanabiliyormu ? ayrıca ben gidemiyorum abonelere. 1.derece yakınım babam gitsem olurmu ? raporumu götürerek. neler gerekli raporumdan başka

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

deasn12
Aboneliklerin sizin adınıza olması şarttır. Su, internet ve GSM operatörlerinde indirim vardır. Elektrik ve gaz için bir indirim söz konusu değildir.

hozgul teşekkür ederim. yani kısaca internet ve su faturası benim üzerime olmak zorunda. 1.derece yakınım yararlanamıyor

kara duman

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Umarım İSKİ gibi diğerleri de bu şekilde uygular.

Bu arada elektrikte de indirim var ; bunun için kaymakamlığa başvuru gerekiyor.

nostaljik o indirim değil ama, sosyal yardım. muhtaçlık durumunda alınan bir destek

OturanBoğa

Rica ederim uzun zamandır forumda bilgileniyordum sırf bu konuya cevap yazmak için üye oldum bundan sonra benimde bildiğim konularda tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.

ilave bilgi vereyim indirimli abonelik başvurusunu e devletten hem abonenin kendisi hem aynı hanede ikamet eden engelli birey başvurabiliyor e devlet ekran görüntüsü altta.

iski memuru eve gelip raporun fotokopisini alıp işlem başarılı bir şekilde sonuçlanırsa e devlette abonelik bilgisi altta ki şekilde gözüküyor.

daha ilk fatura gelmedi umarım faturanın üzerine kocaman engelli aboneliği yazmazlar faturalar bina girişinde her kesin görebileceği bir yerde duruyor çünkü malum insanların önyargıları çok fena.

1.derece yakınımda engelli indiriminden yararlanabiliyormu ? ayrıca ben gidemiyorum abonelere. 1.derece yakınım babam gitsem olurmu ? raporumu götürerek. neler gerekli raporumdan başka

Engel durumunuzu bilmiyorum fakat;
Engelli elektrik indiriminden faydalanmanız için Sosyal yardım vakıflarından sosyal yardım desteği almanız gereklidir. 2022 engelli elektrik indirimi desteği ücretleri alt kısımdadır. Konu ile detaylı bilgi almak için engelli elektrik indirimi desteği kaynağını inceleyebilirsin.

Haneler Yardım Tutarı (TL)
1-2 kişi 103 TL
3 kişi 137,33 TL
4 kişi 171,67 TL
5 kişi 206 TL

Doğalgaz indirim desteği henüz yeni yürürlüğe girmek üzere tam detaylar açıkanmasa da;

İhtiyaç sahibi kişilere yapılan ısınma yardımı kapsamında yakacak (kömür) yardımı yapılmaktadır. Kömür yardımının yanı sıra doğalgaz fatura desteği sunulacak ve bu destek ısıl haritaya göre belirlenecektir.

Başvurular e-devlet ve SYDV üzerinden yapılacaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı olan hak sahibi kişilere düzenli olarak doğalgaz fatura desteği sağlanacağı belirtildi.

Klingbeil babam sosyal yardımlaşma ya gitti elektrik indirimi yaptı ama su ve doğalgazda indirim yok dediler doğrumu ve %83 RAPORUM var kronik hastasıyım evde bakım maaşı da alıyorum su ve doğalgaz da indirim var mı yok mu diye öğrenmek istiyorum bu arada İstanbul da olanlar söylesin iyi günler...

Turkcell tarifede %25 indirim yapıyor. Benden sadece kimlik ve engelli kimlik kartı istendi.

Üst Alt