Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrikli otomobillerde motor sınırı var mı?

umetinn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
10
Herkese merhaba,

Bilindiği üzere engelli ötv muafiyetli araç alımında sadece üst satış limiti vardır. Fakat bir firmayı aradım elektrikli bir modelleri ile ilgilendiğimi söyledim ve bana cevaben elektrikli otomobillerde motor gücü sınırlaması olduğu söylendi bu doğru bir bilgi midir yoksa bilgisiz birine mi denk geldim lütfen beni aydınlatır mısınız ?

ÖTV muafiyetli araç alımında motor silindir hacmi 1600cc ve altı binek otomobiller ile 2800cc ve altı hafif ticari ve tüm motosikletler tercih edilebiliyor.

Haber

Elektrikli, hibrid veya benzinli ayrımı yapılmamış.

Ötv matrahı değişiyor, bayi onu kastetmiş olabilir..

Malesef direkt benzinli modellerimizden düşünebilirsiniz dedi şaşırdım

Ruhsatta motorun gücü adı altında kaç kW olduğu yazar onu kastetmiş olabilir belki.

Arabalar hakkında bilgim yok, merakımda yok :) motorla ilgileniyorum. Ruhsatı incelediğimde farketmiştim. Ondan yazdım.

@umetinn

Bi tanıdığım yeni tiggo8 aldı araç bakarken skywell önermiştim elektrikli araçlar ötv muafiyetli şekilde satın alınamıyor dedi.

Elektrikli araçlar için uygulanan ÖTV oranları aşağıdaki gibidir:

• Motor gücü 160 kW ve altında olan ve matrahı 1.450.000 TL’yi aşmayan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %10
  • Motor gücü 160 kW ve altında olan ve matrahı 1.450.000 TL’yi aşan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %40
  • Motor gücü 160 kW ve üstünde olan ve matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %50
  • Motor gücü 160 kW ve üstünde olan ve matrahı 1.350.000 TL’yi aşan elektrikli araçlarda ÖTV oranı %60

Üst Alt