Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrokonvülsif tedavisi olan var mı?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
123
beni hastaneye yatırdılar 11 kez ekt gördüm doktor yanıt veremedin dedi kestiler ekt gören var mı varsa neden gördü gelişme veya iyileşme oldumu tecrübenizi paylaşır mısınız

Elektrokonvülsif tedavi yaptıran var mı?

Arkadaslar kullanmadigim Ssrı,Snrı kalmadi gibi bisey.yanlarinda guclendirmeler (antipsikotiklerle)de yapildi.korku ve heyecanlarim ilac kullanimi ile geciyor.ama depresif belirtilerim bir turlu gecmiyor.yillardir boyle.eger depresyonda etkiliyse tek cözüm ekt gibi duruyor.doktorumla konusacagim.caresiz kaldim artik.ise giremiyorum,bu halde hicbise yapamiyorum.ilaclar ayri rahatsiz ediyor zaten.hic ekt deneyimi yasayaniniz oldu mu? Tek seans mi uygulaniyor,nasil bise?

Haftada sanırım birkaç kez yapılıyor, bişey hatırlamıyorsun şok verince bayılıyorsun..

volkan6778

Yok bayılıyorsun bence yaptırma... Hafızan da geçici olarak gider (kısmen) unutuyorsun bazı şeyleri eski ve yorgun bir şehire gitmiş gibi oluyorsun

ahmet22

Bence ekt yaptiracak kadar agir bir durumum yok ama bu keyifsizlik,mutsuzluk gecmiyor bir turlu

bizimde keyfimiz yok arkadaşım herşeyi hastalıga baglama normal insani düşünceler bunlar

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Bence durumlarimiz aynı degildir;)

Bakırköy Ruh sinir de 1998'de yaptırmıştım uyutmadan yaptıkları için fena şekilde insanı etkiliyor ve işkence tadını alıyordu. Ama şimdi düzelmiş narkoz verip uyutuyorlar öyle ekt yapıyorlar yalnız durumu çok ağır ve ilaçtan fayda görmeyenlere yapılıyor. Çok agresif değilsen yani atak durumunu yaşamıyorsan sanırım sana yapma ihtiyacı duymaz doktor.

ahmet75

Geçmis olsun abi su an nasilsin? Hastaligin panik atak mi?ilaclarin fayda ettigi nokta var.ama dedigim gibi depresif belirtiler çok inatçi bende

şu an iyiyim ve Allah beni bir daha Ekt den korusun diyorum. Ekt resmen beyne reset atıyor yani sıfırlıyor bunu düşün istersen.
5 sene kadar ruhumda kalıcı izler bıraktı.
Şizofreni atağı dolayısıyla şokladılardı beni. Aileme karşı agresiftim çalışamaz durumdaydım vs.

şu an iyiyim ve Allah beni bir daha Ekt den korusun diyorum. Ekt resmen beyne reset atıyor yani sıfırlıyor bunu düşün istersen.
5 sene kadar ruhumda kalıcı izler bıraktı.
Şizofreni atağı dolayısıyla şokladılardı beni. Aileme karşı agresiftim çalışamaz durumdaydım vs.

Amin diyelim.Hayirli sifalar.Ben de calisamaz durumdayim ama benimki kronik depresyon:( enerji yok,keyif dibe vurmus durumda,çökkünlük hakim.ilac kullaniyo musun

ilaç kullanmak tek çare bizim gibiler için ama bana sorarsan en iyi ilaç moral. ne seni mutsuz ediyorsa ondan uzaklaş, mesela ben araba kullanarak desarj oluyorum. stres tavana vurduğunda bakıyorum işler kötüye gidecek hemen bir uyku yapan ilacı (olanzapin kullanıyorum)atıp uyumayı tercih ediyorum ama bu uyuma meselesi çalışanlar için zor olacak onlar çalışmak zorundalar.

ahmet75

Olanzapin kisa vadede oyle rahatlatiyor ki:) ama gunler gectikce o bastaki rahatlatan etkisini yitiriyor

Suret

olanzapini en az 5 yıl kulandım ama bunun yerine ketiapin öneriyorum daha etkili ve göz kuruluğu yapmıyor ..

olanzapin bir süre sonra göz kuruluğu yapar.

volkan6778

XR ne bilmiyorum ama ketiapine geçtim evet göz kuruluğu şikayetim yok ketiapinle.

Elektro Konvülsif yöntemini deneyip fayda gören var mı?

merhaba. spor yaptığım dönemlerde azalmakla beraber yaklaşık 15 yıldır depresyon atakları yaşıyorum.risperdal ile faverin aldığım dönemde düzelme yaşamıştım ama bende risperdal intihar isteğini arttırmıştı ilk başta.başka hiçbir ilaçla tam düzelme gösteremedim. denemediğim çok az ilaç kalmıştır :efexor dideral faverin risperdal rileptid,anafranil ,cipralex ,prozac ... ekt yaptırabilirim isterseniz diye doktora söyledim ama doktor "sağlık kurulunda böyle bir şey senin için kabul edildi diyemem . sana olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerini tartıyoruz ve ona göre karar alıyoruz "dedi.
şimdi şunu sorayım: benim durumumda olup ekt yaptırıp fayda gören var mı ? bana ekt yapılabilir mi ?

EKT .. hepsini toplarsam 19 seans yapıldı Faydasını gördüm ama yakın zamana dair hafızamı tırpanladı.

ekonomist79

Lafı gene aynı yere getiriyorsun "TEKER TEKER SAYARSAN" 19 defa yapıldı diyorum

perseküsyon

Geçmiş olsun çok yapılmamış o halde, hafızanda çok fazla kayıp olmaması lazım. Sürekli okursan hafızan daha da güçlenir.

Üst Alt