Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektronik eklemli protez bedellerinin kurum tarafından ödenmesi

inanna

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaslar, elektronik eklemli protezlerin sosyal güvenlik kurumu tarafından ödendiğini biliyor musunuz?

ic mekanigini gösteren protez resimlerden sadece bir tanesini ekliyorum su an, zamanla geri kalanlari paylasacagim:

img0079.png

Kurum ödemeleri aşağıdaki gibidir. Ayrıca bu rakamlara bir de KDV yüzde sekiz eklenecektir:
AAA50992 KALÇA DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (MODÜLER) EURO 2.075,00
AAA50993 KALÇA DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (MODÜLER-ÖN EKLEMLİ) EURO 2.730,00
AAA50994 HEMİPELVEKTOMİ PROTEZİ (MODÜLER) EURO 2.075,00
AAA50995 HEMİPELVEKTOMİ PROTEZİ (MODÜLER- ÖN EKLEMLİ) EURO 2.730,00
AAA50996 KALÇA DEZARTİKÜLASYON PROT.(HİDROLİK-PNÖMATİK EK) EURO 4.420,00
AAA50997 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ (KLASİK) EURO 745,00
AAA50998 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ (MODÜLER) EURO 1.345,00
AAA50999 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ (MODÜLER-GEÇİCİ PROTEZ UYGULAMAL) EURO 1.865,00
AAA51000 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ (ELEKRONİK EKLEMLİ) EURO 5.280,00
AAA51001 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ (HİDROLİK PNÖMATİK EKLEMLİ) EURO 3.535,00
AAA51002 DİZ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (KLASİK) EURO 890,00
AAA51003 DİZ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (MODÜLER) EURO 1.350,00
AAA51004 DİZ ALTI PROTEZİ (KLASİK) EURO 455,00
AAA51005 SYME DİZ ALTI PROTEZİ EURO 455,00
AAA51006 DİZ ALTI PROTEZİ (MODÜLER) EURO 660,00
AAA51007 DİZ ALTI PROTEZİ KLASİK-LATERAL EKL.-UYLUK KORSELİ EURO 750,00
AAA51008 DİZ ALTI PROTEZİ MODÜLER-LATERAL EKLEM-UYLUK KORSE EURO 950,00
AAA51009 DİZ ALTI PROTEZİ KLASİK-GEÇİCİ PROTEZ UYGULAMALI EURO 770,00
AAA51010 DİZ ALTI PROTEZİ MODÜLER-GEÇİCİ PROTEZ UYGULAMALI EURO 975,00
AAA51011 MODÜLER PYLON DİZ ALTI PROT.SİLİKON LINER PİN SİST EURO 1.480,00
AAA51012 CHOPART- PRİGOF TİPİ PROTEZLER EURO 455,00
AAA51013 CHOPART-PRİGOF TİPİ PROTEZLER (KARBON SİSTEMLİ) EURO 860,00
AAA51014 PARSİYEL AYAK PROTEZİ (PLASTİK) EURO 235,00
AAA51015 PARSİYEL AYAK PROTEZİ (DERİ) EURO 205,00
AAA51016 PARSİYEL AYAK PROTEZİ (KILIFLI) EURO 235,00
AAA51017 POLİETİLEN ALT EKSTREMİTE PROTEZİ (ÇOCUK) EURO 415,00
AAA51018 KALÇA DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ SOKET DEĞİŞİMİ EURO 205,00
AAA51019 MODÜLER PYLON DİZ ÜSTÜ SOKET DEĞİŞİMİ EURO 145,00
AAA51020 DİZ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ SOKET DEĞİŞİMİ EURO 205,00
AAA51021 MODÜLER PYLON DİZ ALTI PROTEZİ SOKET DEĞİŞİMİ EURO 100,00
AAA51022 MODÜLER ELEKTRONİK KONTROLLÜ DİZ EKLEMİ DEĞİŞİMİ EURO 3.465,00
AAA51023 MODÜLER HİDROLİK/PNÖMATİK DİZ EKLEMİ DEĞİŞİMİ EURO 2.130,00
AAA51024 MODÜLER PYLON DİZ EKLEMİ DEĞİŞİMİ EURO 340,00
AAA51032 EKLEMLİ AYAK DEĞİŞİMİ EURO 115,00
AAA51033 SACH AYAK DEĞİŞİMİ EURO 120,00
AAA51040 SİLİKON SOKET DEĞİŞİMİ EURO 625,00
AAA51041 SİLİKON SOKET DEĞİŞİMİ-PİN SİSTEMİ-SOKET EURO 990,00
AAA51042 PROTEZ AYAK EURO 0,01
AAA51043 FOREQUARTER AMPÜTASYON PROTEZİ (KLASİK) EURO 1.870,00
AAA51044 FOREQUARTER AMPÜTASYON PROTEZİ (MODÜLER) EURO 1.660,00
AAA51045 OMUZ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (KLASİK) EURO 1.555,00
AAA51046 OMUZ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (MODÜLER) EURO 1.350,00
AAA51047 DİRSEK ÜSTÜ PROTEZİ (KLASİK) EURO 1.245,00
AAA51048 DİRSEK ÜSTÜ PROTEZİ (MODÜLER) EURO 1.140,00
AAA51049 DİRSEK DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ (KLASİK) EURO 1.350,00
AAA51050 DİRSEK ALTI PROTEZİ (KLASİK) EURO 685,00
AAA51051 DİRSEK ALTI PROTEZİ (ESTETİK) EURO 495,00
AAA51052 EL BİLEĞİ DEZARTİKÜLASYON PROTEZİ EURO 625,00
AAA51053 PARMAK PROTEZLERİ EURO 145,00
Diyelim siz isteyip, doktorunuz da sizin o istediginiz protezi sizin icin yararli oldugunu düsünüp, onayliyorsa SGK bunu size öder …

Örnegin sag diz üstü ampüteniz var / sag diz üstü kesik diyelim ….
Sag dizüstü elektronik eklemli, silikon liner soketli, dinamik ayakli bi protez size uygun görülmüsse,

AAA51000 DİZ ÜSTÜ PROTEZİ 5.280,00 EURO bugünkü kurla bu 11.668,80 lira yapar.
AAA51041 SİLİKON SOKET DEGİSİMİ-PİN SİSTEM 990,00 EURO bugünkü kurla bu 2.187,90 lira yapar.
201600 DİNAMİK AYAK ise 116.66 liradir.

Toplarsak 13.973.36 liraya KDV de eklenince 15.091,23 lira toplamda devlet ödemesi yapar. Örnek verdigimiz o protez icin.
Digerlerini kendiniz incelerseniz,faydasi olacagini ümid ediyorum …

Bilmek istediniz bir seyler olursa belirtiniz lütfen …

elektronik eklemli protezlerin yürüyüs kolayligini gösteren videolar:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=u0DfOs4Gg-U[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=qbuYcLYPOs4[/ame][ame="http://www.youtube.com/watch?v=qbuYcLYPOs4"][/ame]

yakin bi zamanda bi protez yaptirdiniz ve cesitli nedenlerden dolayi memnun olmadiysaniz,SGK bu veya baska bi protezi,recete ve saglik kurulu raporuna doktor nedenini acikladiktan sonra ödüyor ...

örnegin;

''kisinin mevcut olan protezi kendi kusuru olmaksizin rahatsiz etmis olup, kullanamadigindan dolayi ve aktif biri oldugu icin ..................... protezi kullanmasi uygundur.'' (noktali yerlere kullanmasi uygun görülen protez yazilmalidir.) ibaresini doktorunuzdan eklemesini rica etmelisiniz ...

youtube gözükmedi youtube direk link de yazarsanız daha iyi olur

youtubede yer alan linkleri yazamadim ... siz youtube girip sunlari yazarak da bulabilirsiniz ...

HYBRID KNEE ve NABTESCO HYBRID KNEE

Peki sayın kağıt uçak tamircisi bu ayak anladığım kadarıyla japon (yada çin,kore vs.uzakdoğu) malı, protez konusunda en iyisinin ottobock olduğunu sanıyordum. Sizce ne kadar güvenebiliriz bu markaya?

ben protezimi 7 ay önce yaptırdım. yeni protez yaptırmak için yardımcı olabilirmisiniz.sosyal güvencem ssk

esrarengizadam,yedi ay boyunca var olan protezinden rahat edemeyip,doktora daha önce dedigim ibareyi yazdirirsan yeni protezi sigorta karsilar ...

yazdirilmasi gereken ibare su;

''kisinin mevcut olan protezi kendi kusuru olmaksizin rahatsiz etmis olup, kullanamadigindan dolayi ve aktif biri oldugu icin ..................... protezi kullanmasi uygundur.'' (noktali yerlere kullanmasi uygun görülen protez yazilmalidir.) ibaresini doktorunuzdan eklemesini rica etmelisiniz ...

ve sivas yeterli bilgileri toplayip,sana bunu ayrica aciklayacagim ...

Bu konu hakkında dün biraz daha araştırma yaptım. Bir tanıdığımın tavsiyesi üzerinde İzmirde bir firmayı aradım (Simay Medikal-Tamer Bey). Daha önce bu protezi yaptıklarını ve kurumun bu ödemeyi yaptığını söylediler. Evet bu protez Japon malıymış fakat bu protezinde en az ottobock kadar güvenilir ve sağlam olduğunu söylediler. Sonra ottobock'u aradım, onlarda elektronik eklemli sadece c-leg varmış fiyatıda malum zaten. Sonra Reha Ortopedi yi aradım. Zeki beyle görüştüm. Zeki bey böyle bir ödemenin şimdiye kadar sadece İzmir bölgesinde ödendiğini, bu konu hakkında Protetist & Ortetist derneği olarak ilgili yerlere başvurduklarını henüz bir sonuç alamadıklarını belirtti. İstanbul da yada başka şehirlerde böyle bir ödemenin olmadığını İzmirde bir şekilde kanunda bir açıklık bulup ödendiğini fakat belki daha sonra devletin geriye yönelik bu parayı isteyebileceğini belirtti. Bana şu an seçimle alakalı olarak bir sonuç alamadıklarını ama daha sonra alabileceklerini en iyisi seçimler bitene kadar beklememi önerdi. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama paylaşmak istedim.

sivas,iller arasi bu gibi konularda ayrim yoktur ... izmir SGK da var olan düzenlemeler,ayni sekilde diger illerde de yer alir ... adapazari,düzce,bolu da ödeniyor ...
yönetmenliklerde yer alan ödemeler,daha sonra geri iade kapsaminda olamaz ... her türlü cihaz icin bu böyle ... devlet,parayi geri istemez ...

sadece her türlü tekerlekli sandalye geri iade kapsamindadir ... sandalye iade edilir ... parasini SGK geri istemez ...

Selam

Verdiğiniz bilgileri protezcime ilettim ilk iş olarak pazartesi günü SGK ya gideceğini ona göre hareket edeceğini söyledi pazartesi günü öğrendiğimde bende burdan sizlerle paylaşıcam

Tekrar ilginize tşk ediyorum

arkadaşlar bütün yazışmalarınızı okudum devlet normalde kaç senede yapılmasını uygun görüyor bende ssk lıyım bu konuda bilgi alabilirmiyim

redbull,protez klasik ya da modüler protezleri kullanamiyorsan bunda zaman sorunu yok ... yedi ay önce de yaptirdin diyelim;doktor kullanamayis sebebini belirttikten sonra,sana uygun olan protezi (elektronik ya da hidrolik pnomatik ya da vs) yazabilir. ve devlet karsilar ...

ama sen zaten elektronik ya da hidrolik pnomatik ya da vs protez kullaniyorsan (hani o pahalica olanlardan) devlet sana bir daha elektronik ya da hidrolik pnomatik gibi protez vermez ... bir kereye mahsustur ...

kağıt uçak tamircisi benim her iki ayakta dizaltı ampute ve silikon liner kullanıyorum ama şu anda memnun değilim 20 dk yürüdükten sonra ayağım uyuşuyor bunun sebebi kan dolaşımı düzünli bişekilde olmadığından ve araştırmalarımla bu sorunu çözecek harmony sistem dedikleri bir protez var onu yaptırmak istiyorum ancak ssk bunun ödemiyormuş ve şu anda kullandığım protez yaklaşık 3,5 sene oldu şimdi ben nasıl istediğim protezi devlete ödeteceğim ayrıca ödemediğini farzedelim şu anda kullandığım protezleri ne zaman yenileme hakkım doğar bu konuda hakkında bilgi verirsen sevinirim iyi günler

redbull,harmony sistemin birebir ödemesi yok ...

silikon degisikligi icin [FONT=&quot]SİLİKON SOKET DEĞİŞİMİ [/FONT][FONT=&quot]ibaresi vardir ... [/FONT][FONT=&quot]kodu AAA51040 [/FONT][FONT=&quot]devletin sana ödeyecegi tutar 1350 eurodur. (ssk'liysan kesinti payi da olacaktir.)
bunun disinda yaptiracagin firma senden ekstradan para talep eder ya da etmez bilmiyorum ... kullanacagi markaya göre degismektedir ...
ben sadece silikon soketle ilgili yenilemeyi belirttim ... silikon soket disinda protezlerini de kullanamiyorsan,firmanla konusup sana uygun protezi belirleyip,silikon soketler disinda o ibarelerde yazilmasi gerekmektedir ... (mesela her iki bacak icin dinamik ayakli modüler diz alti protezi gibi) redbull,daha önce dedigim gibi mutlak yenileme gerekcelerini rapora belirtmelisin ... bu sayede ödemeyi alabilirsin ...[/FONT]

kağıt uçak tamircisi bende diz üstü protez kullanıyorum. sizinle irtibat kurmak istiyorum. size ulaşabileceğimiz bir mail adresi veya telefon numarası verebilirmisiniz.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sevgili Bülent(OturanBoğa)
Ben dizaltı silikon liner protez kullanıyorum. Bu protezi iki yıl önce Ankara'da Bayındır sokak'da Atılım Ortopedi de yaptırdım. İşkazası olmasına reğmen sgk doktoruna takıldı ve silikon çorabın ödemesini yapmak istemediler. Bunun üzerine aynı firmanın Kayserideki şubesine gittim ve Kayseride sgk doktoruna çıktım o doktor onay verdi. Ben de paranın tahsiline dair vekaletnameyi firmaya bırakıp mutlu bir şekilde evime döndüm.
Buraya kadar herşey çok güzel. Ancak dört ay kadar önce firmadan telefon ettiler ve malesef 20 aydır parayı sgk'dan alamadıklarını belirttiler. Büyük bir şaşkınlık içinde Balıkesir sgk'ya gittim hukuk müşavirliği ile görüştüm. İş kazası ile ilgili olarak bağlı olduğum İstanbul sgk'ya bir yazı yazdılar. Bütün bunlara rağmen İstanbul bizzat benim emekli maaşımın hesabına yaptığı ödemede yine silikon çorabın parasını kesip bin küsur lira ödeme yapmış.
Neredeyse iki yılın sonunda yatırılan parayı bizzat ortopedi firmasına ben havale ettim. Büyük bir firma olması ve iyi ilişkilerimin sayesinde çorap parasını sineye çektiler.

Bendeki en güncel deneyim bu.
Saygı ve Sevgilerimle

Selam silikon liner için sgk müracat etmiştim en sonunda dün istanbul fındıklıdaki sigortaya gittim.Ordaki doktorla görüştüm benim her iki ayak diz altı ampüte ordaki doktor her iki kesige de baktı ve bana söylediği şu kanunda belirtilmiş olan diabetli hastalara ve kapanmayan yaralara veriyor silikon linerı eee dedim sen alamazsın çünkü yaran yok.

Benim bu konuda anlamadığım şudur silikon liner bile olsa açık yarası olan birisi protezi nasıl kullanıcak...
Doktora söylediğim şu eğer ben her akşam güdüklerle ilgilenmesem yaraların açıldığı açıldığı zaman protezi kullanamadığım ve diğer firmalar nasıl oluyorda diabetli olmayan hastalara silikon linerı verebiliyor.

Doğru mu söyledi bilmem ama açık yarası olan ve diabetli belirli zamanlarda kontrol edildiği yaraların fotoların çekildiği vs.... ve söylediğim tarz yaptıranlarında geriye dönük olarak sgk ödeme yaptırıldığı yani sgk bunun peşine düşüyor ve verdiği parayı geri alıyormuş

Doktor neler yaşadığınızı anlayabiliyorum ama sgk şu an bunu vermiyor. Bizlerde genel müdürlükten talep ediyoruz sizin de bu konuda çalışmalar yapmanız gerekir dernekler aracılığı ile gener müdürlüğe başvurun çünkü sizin de silikon linera ihtiniyacınız var ....ama kanunda böyle bir hüküm olduğu için talebi red ediyoruz

Doktora söylediğim şu neler yaşadığımızı bilemezsin ancak tahmin edebilirsiniz benim düşüncem şu dedim bu tarz ödemeleri yaparken benim gibi protez kullanların bu birimde çalışmaları ve danışmanlık yapmaları çünkü ancak protez kullanan birileri anlayana bilir

sonuca gelicek olursak benim silikon liner olayı yattı onun yerine tamir ettircem kullandığım protezi

Herkese sağlıklı günler dilerim

nafiye

hidrolik pnömatik eklemli protez

sayın inanna

önerilerinizi tesadüfen gördüm.ilgimi çekti.çok uzun senelerdir modüler otto bock diz üstü protez kullanıyorum. resmi kanalla hiç protez yaptırmadım
şimdi hidrolik pnömatik eklemli protez yaptırmak istiyorum. protezlerimi yapan firma sgk nın 2150 tl ödediğini söyledi.
sgk dan ne kadar ödediğini nasıl öğrenebilirim?
tavsiye edebileceğiniz medikal var mı?

teşekkürler saygılarımla.

ecz.yavuz

yeşil kartlıyım el protezi yaptırmak istiyorum karşılarmı nekadarını karşılar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.

Değerli arkadaşlar AAA51045 gibi kodlu gibi ürünler (bağkur ve ssk kurumlarını kesinlikle kapsamıyor) sgk'nin değil emekli sandığının önceki dönemlerde yayınlamış olduğu ve 2010 ortez protez listesi uygulanmaya başlayıncaya kadar halen gazilere geçerli olan bir listedir
657 sayılı kanuna taabi olanlar ve kısmen yakınları bu listenin bir kısmından faydalanabilir, tüm gaziler AAA kodlu listenin tamamından faydalanabilir anlaşılabiliyor muuu gazilerin dışındakileri kapsamıyoorrrr.

İnanna'nın söyledikleri çok güzel ,keşke gerçek olsa da uygulanabilse diyebileceğimiz cinsten malesef sgk listesi değil bu bilgilere göre kimse hayel kurmasın .(Bütün bu farklı yorumların , bazı arkadaşlarımızın yanlışa düşmelerinin sebebi 2009 yılında İzmir sgk bölge müdürlüğünün bir dönem kimden akıl aldıysa yapmış olduğu liste üzeri yüksek rakamlı protez ödemeleridir.)

bunların hepsi braz yalana kaçıyor sadece izmir sgk ödedi ve daha sonra ankara bölgesi sgk beni bu konuda magdur etti hala mahkemem sürüyor ve bende 1 yıldır madurum şimdi size soruyorum ülkemizin toprakları 1. sınıf 2. sınıf diye ayrımcılık mı yapılıyo

diz eklemi

ben 4 yildır otto bock 3R80 kullanıyorumşu an kullandığım protez hayat ortopedi tarafından yapıldı gerçekten çok aktif biriyim protezden çok memnunum ,
bunda yapılan kapsul işçiliğinin ve kalıbın doğru bir şekilde çıkarılması çok önemi var ,
tabiiki elektronik protez apayrı bir olay bende konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için protezcime danıştım araştırıp bilgilendirileceğim sonucu sizlerle paylaşmak isterim,

önemli olan doğru protez ve işinin erbabı uygulayıcılardır sonrası sizin kendinizle barışıklığınıza kalmış.

teşekkürler.

Arkadaşlar sgk bu protezleri karşılıyormuş fakat sade(gaziler )için geçerli imiş. yaptığım araştırmalar sonucu bu cevapla karşılaştım .(((

arkadaşlar konuyu araştırdım bu protezi sgk yanlız gazilere ödüyormuş.((((

From: ali ceyhan [mailto:aliceyhanx@hotmail.com]
Sent: Monday, March 21, 2011 9:24 AM
To: info@hayatortopedi.com
Subject: Fw: diz eklem protezi NEVİN HANIM

İleri sistem protezleri sgk normal sigortalılara ödememektedir.. Sadece gazilere bu tarz protezleri ödemektedir.
Selamlar

Nevin yıldırım,

sut ta slikon lineer için böyle bir ibare yok

merhaba
öncelikle geçmiş olsun...
ne sağlık uygulama tebliğinde ne de herhangi bir kanunda slikon lineer protezin açık yarası olan yada diyabetli hastalara verileceğine dair bir ibare yoktur.insanlar sadece kulaktan dolma bilgilerle yanliş hareket ediyorlar. resmi gazetede 220391 kodlu dizaltı veya 220450 kodlu dizüstü slikon lineer protezler için istenen tek şey raporların eğitim ve araştırma hastanesi yada üniversite hastanelerinden çıkartılması ve raporlarda fonksiyonel düzeyinin belirtilmesi gerektiği açıklanmıştır...iyi günler.

Üst Alt