Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektronik haberleşme ve bilgi yönetmenliği ihlali ile suçlanıyoruz. Savunma..?

3eaven

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Özel Bir Firmada Vardiya amiri Olarak Çalısıyorum ve Ofisim ve bilgisayarım Sürekli Açık Ve 2 Arkadaş Çalısıyoruz yanı Bi hafta gece Bir hafta gündüz Aynı Programı kullanıyoruz aynı odayı ve aynı bilgisayarı kullanıyoruz.
Dün Şirketin insan kaynaklarından bızden savunma istedıklerini dair bir yazı geldi bu olay tek bizden degıl fabrikada 70 yakın kişiden istendi bu olay olayı açıklayayım
Şirket içerisinden kullandıgımız program bir rapor var işte bütün çalışanların maaşlarının gösterildi brüt ne netin ne kadar oldugunu felan gösteren bunu en son kullanan 70 kadar şirket personelinin savunmasını istediler . savunmanın konusuda Elektronik haberleşme ve bilgi yönetmenligi ihlali hakkında die.
buna karşı nasıl bir savunma yapabılırız gizli tutulması gerekn bir rapor dosyasının neden butun kullanıcıların yetkısıne verildigini sordum ben insan kaynları mudurune . oda bana verılmışe sizde bakmanızmı gerekiyor die Ters tepti galıba bizim başımıza patlayacak gibi bı durum var . bunun hakkında bana yardımcı olursanız cok sevinirim iyi gunler iyi geceler.. bize dedikleri savunma alcak ve bunun sorumlugunu işten cıkarcaz dediler tazminatsız peki 70 kişi cıkarma gibi bi luksleri yok bunu nasıl bir kişiye indirecekler ben karşı cıktıgım için buyuk ihtimal bana patlayabılır bunun için acıl önlem almam lazım...

Kesin olarak ispat edemedikleri sure , kimseyi isten cikaramazlar. Cikarsalarda haklarini vermek zorundalar. Haklarini vermez de cikarirlarsa , mahkeme yolu ile alirsiniz.

Olaki sizi isten cikardilar , ispatsiz . Yapacaginiz is cok basit. Once Noterden firmayi ihtar edeceksiniz. Yasal sureniz 6 is gunudur. Ihtara yanit alamazssaniz , Is mahkemesine dava acacaksiniz.

Dava 2 sebeple olabilir. 1: Ise iade davasi 2: Memnu haklarinizin iadesi davasi.

Oyle 1 savunma ile isci cikarilmaz. Helede 70 kisinin yapmis olma ihtimali olan olayda..

Olayda kesinlikle sizin suçunuz yok. Tamamıyla programı herkesin kullanımına açan kişinin suçu. "Raporun veya programın şifre ile korunmaması sebebiyle herkesin kullanımına açıldığını düşünerek kullandığınızı" temel alan bir savunma yapabilirsiniz. Çünkü raporu korumak isteyen gerekli şifreyi de koymakla yükümlüdür. Yine de böyle anlamsız bir seyden dolayı yaptırım uygularlarsa dava ile kolaylıkla iptal edilebilir.

kuntakinte;

işte bizde bügün olaya karışan 10 15 arkadaşlar toplanıp bu işte bizim sucumuz olmadını sonucta aynı rapor kodlarında personel egitim geçmişi var veya herhangi bir rapor kodları var onların hepsi şifreli ama bu degıl . en önemli olan şey şifreli degil bizde düz mantık kullandık zaten yıllardır kullanılan bir şey . ayrıca bizim güçlü oldugumuz bir tarafta bütün personel şifrelerinin aynı olması örnegin
Akumrul şifre 123456 yanı bundan dolayıda biz biraz haklı cıkıyoruz ama genede . bakalım sonuc ne olcak..

Üst Alt