Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki %98 oranlı raporla araç alımında ÖTV istisnasından yararlanabilir miyim?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
DAHA 2 AY EVVEL ENGELLİLİK RAPORU ÇIKARDIM %98 ÖTV muafiyetinden yararlanır ibaresi yazmıyor o zamanlar düşünmemiştik şimdi bir otomobil almak istiyorum ötv indirimli yeni bir rapormu çıkarmalıyım veya dilekçe yazarak rapora ÖTV muafiyetinden yararlanır ibaresi eklenebilirmi ? kas hastasıyım ben kullanamıyorum ailemden birkaç kişi kullanması için nasıl bir dilekçe vermeliyim?Oturan Boğa bana yardımcı olurmusunuz..TEŞEKKÜRLER

Raporunuzda ÖTV istisnasına dair bir ibare bulunmak zorunda değil. Oranın %90 ve üzeri olması yeterlidir. Eylül 2011 itibarı ile % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor

Elinizdeki raporla başkalarının kullanımına uygun vergi istisnalı araç satın alabilirsiniz.

Bu ibre olmadığı için yeniden alın denildiYDİ çok sağolun abilerim ÖĞRENMİŞ OLDUM

%90 ve üstü rapor ile yurtdışından sadece minibüs türü araç getirebilirsiniz ki,bunun içinde tekerlekli sandalyenin indirilip bindirilmesini kolaylaştırıcı rampa vs. gibi birşeyin olması mecburi. bu tür aracı yurt içindende alabilirsiniz.

eğer otomobil almak isterseniz o zaman tertibat zorunluluğu yok,ama bunu yurt içinden almak zorundasınız.

arkadaşlar %98 raporumla kdv indirimindden de yararlanabilirmiyim ve nasıl ?yardımcı olursanız ssevinirim

Araç alımında kdv istisnası hiç kimse için söz konusu değil.

Üst Alt