Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki doğuştan anomali için hangi oranda sağlık kurulu raporu verilir?

aynstayn1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır aklıma takılan bir şey var ve bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum siteyi incelediğim kadarıyla. Rahatsızlığımı kısaca anlatayım sol elimde doğuştan olan bir engelim var. Serçe parmağımda tek eklem mevcut, yüzük parmağımda tek eklem mevcut, orta parmağımda eklem yok, işaret parmağımda tek eklem var, başparmağım ise normal ve aşağıda resimde de görüldüğü üzere sol elim sağ elimden daha az gelişmiş durumda ve görüntü ve işlevsellikte bozukluk var.
Bilgisayar mühendisiyim ekpss için %40 rapor alabilir miyim.
Özelde sektörde rahatsızlıgım problem oluyor yöneticilere :(

do4dhj.jpg

boşa açılmış galiba bu forum. 5 aydır 1 kişi bile yorum yapmamış.

Yok duyarsizliktan değil de herkes dertli bu forumda malum, o yüzden herkes kendi derdine düşüyor, o yüzdendir. Ben bilmiyorum bu konuyu o yüzden size birşey söyleyemem, gordum ve bilerek yazmamistim bilgim olmadığı için. En mantiklisi bi doktora muayene olup ona göre ilerlemek...Ben de kaç haftadır bi sürü başlık açtım burda, istediğim cevapları tam olarak bulamadım. O yüzden ben de doktora gideceğim öncelikle. Kolaylıklar...

Elini açıp kapayabiliyormusn ?Eğer elinde ,parmaklarında kombine bi haraket kısıtlılığı yoksa ,açma kapama işlemini yapabiliyosan bu şekildeki bi kusur için %15 geçemezsin.Heleki baş ve işaret parmağında kısıtlılık pek yoksa oran malesef buralarda kalır.

MESTAN

tek normal olan başparmağım.
MF eklemlerin hepsi sağlıklı.

Serçe parmağımda 2 eklem mevcut MF ve PİF ( PİF olan işlevini %100 gerçekleştiremiyor.)
Yüzük parmağımda 2 eklem mevcut MF ve PİF ( PİF olan işlevini %100 gerçekleştiremiyor.)
Orta parmak da 1 eklem var oda MF

işaret parmağımda MF ve DİF var (DİF olan yamuk ve işlevini %100 gerçekleştiremiyor.)
Sol elim sağ elime göre daha az gelişmiş. dolayısı ile avuç içi de daha küçük. Düz çubugu kavrayamıyorum.

Baş ve işaret parmağında kayda değer amputasyon olmadığı sürece bu durum için % 40 imkansız sayın arkadaşım.Bu benim kanaatim.

ust_ekstremite_amputasyonu.png

Arkadaşım benim de anomali ve amputasyon var arkadaşların dediği gibi yüzde 40 alamazsın sadece elden en fazla 20 gibi alırsın diğer branşlarla belki başka rahatsızlığın yoksa bi ihtimal psikiyatri olabilir .

arkadaşlar %15 rapor aldım. peki bu ötv indirimli araç verirler mi bana bilgi verir misiniz?

Üst Alt