Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki rapor ne işe yarar? Yenilememe gerek var mı?

cumhur41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2003 yılında askerlik muayenesine gitim, sağ gözümde görme kaybı oldugu için
askerlikten muaf raporu verip askere almadılar.. sonra iş için sağa sola basvuru yaptımama iş yerleri askere gitmediğimden dolayı rapor istedi. askeriyenin verdiği raporu gösterdiğimde geçersiz dediler. devlet hastanasinden olması gerekiyormuş. devlet hastanesinden saglık kuruluna girdim %32 rapor verdiler. tabi işyerleri onu da kabul etmedi. minimum %40 olacak dediler.
bende kurula giren psikolog ile özel muayenehanasinde görüserek durumumu anlattım. çok sağolsun anlayışla karşılayarak yardım etti ve 8 puan ekleyerek %40 süresiz rapor almamı sagladı.
şuan halen onun sayesinde çalışmaktayım.
şimdi ben tekrar heyete girip %40 rapor alamayacağıma göre elimdeki raporumla vergi muafiyetinden yararlanıp erken emekli olabilir miyim, nufus keğıdıma engelli diye işletebilir veya engelli kimliği alabilir miyim?

bir de ozamanlar ehliyet alamadığım için heyete arkadaşımı sokup ehliyet için rapor aldırmıştım. daha sonra gece araç kullanmamak şartı ile bir gözü görmeyenlere ehliyet alma hakkı sağladılar... şimdi gece araç kullanma yasağı kalktı mı? eğer kalktıysa ben şimdi heyete girip rapor alarak ehliyetimi düzelttireyim mi? çünki heyete giren arkadaşım gözlüklü olduğundan ehliyetimde gözlükle yazıyor. polisler durdurduğunda hani gözlüklerin diye soruyor... ehliyet için rapor alsam %40 raporumu etkiler mi? veya %40 raporumu ehliyetim için kullanabilir miyim? kullanabilirsem eğer %40 ı tamamlamak için psikologun rapora yazdığı anksiyete bozukluğu bi problem teşkil eder mi?

yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Öyle bir yazmışsınız ki... :) İçinde bir sürü suç unsuru barındırıyor... Yani biri üstüne alınıp soruştursa, bir sürü kişiye hapis cezası verilir...

Hayır, o raporla vergi indirimi alamazsınız. Defterdarlığa başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...
Hayır, özürlü kimlik kartı alamazsınız o raporla. Yeni rapor gerek.

Ehliyet için yeniden rapor alıp monoküler sürücü olabilirsiniz. Monoküler sürücülerin tüm kullanım (gece sürüş, stikır vs.) kısıtlamaları kaldırıldı.

oturan boga gecen sene ben 2001 yılında aldıgım raporu goturerek sosyal hızmetlerden özürlü kimlik kartı aldım. ama dıgerlerı ıcn rapor gerekır.

Büyük şans Hakan :)
Kural, ya güncel (en azından 2006'dan sonra) alınan raporlarla başvuru yapmayı ya da daha önce nüfus cüzdanına işlenmiş veya Özürlü Kimlik Kartı sahibi olarak sistemde kayıtlı olmayı gerektiriyor.

Evet buyuk şans. benımde ıkı yıl kaldı emeklılıgıme oturan boğa polıo sekeli % 25 oldu bızım raporlar. bakalım o zamanda bu şansımız devam edecekmı. Evet gecen sene aldım hatta nufus mudurlugunde 10 ay sonraya tarıh verdıler ve 10 ay sonra nufus cuzdanıma % 40 engellı dıye ıslendı. :) Yalnız arkadaslar şunu da yazamayı ıhmal etmıyeyım. Yasal yollardan almadıgınız raporlarınızı buraya yazmayın kendı kendınızı ele vermıs olmak la kalmaz o hastanede sızın donemınızde rapor almıs herkezı de yakarsınız. Sorularınızı sorun ama şu doktoru ayarladım bu doktoru ayarladım bu tur yazılar bence hoş degıl oturan boga gercı daha ıyı bılır bu konuları.

hakan arslan dikkatine

arkadaşım polıo sekeliyimn 5 cm kısalıkta mevcut zayıflıkta var güçsüzlükte var nasıl olyo sana 25 verebilyolar benki 19 gecmyo memetaliergin02@hotmail.com

----------

polıo sekeli yüzdesi hakkında bir bilgin yokmu acaba 19 luk rapora itraz ettim yüzde 25 diyolar arkadaşlar sevgilerimle bu konu hakkında sizden bilgi beklyoruz acilen

Üst Alt