Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla araç ve ehliyet alabilecek miyim?

Mustafagunyuz
Rapor sonucunda "otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır" gibi bir ibare yok mu ?

Bu hastane raporunuz sizin ehliyet için de aile hekiminden sevk alıp dr unda o sevkli kağıda otomatik vites kullanır veya aparat vesaire gibi yazması lazım. Bunlarla beraber daha sonra il sağlık kuruluna gidip ehliyet kodu alabilirsiniz.

Bu raporda tertibat vs belirtilmemiş. Sizce bu rapor yeterlimi h ehliyeti alabilmek ve otomatik vites yazdirabilmek için fikirlerinizi ogrenebilirmiyim

Raporlarda tertibat ve ehliyet sınıfı ile ilgili ibare olmuyor. [FONT=sans-serif]Aile hekiminden ehliyet başvurusu için sağılık raporu alacaksınız. O da kendisi yetkili olmadığından size hastaneye sevk edecek. Hastane de de ortopedi dr'u sizin durumunuz için aparatlı araç kullanır diye not düşecek ve siz o belge + engelli raporunuz ile birlikte il sağlık kuruluna gidip ehliyet kodu alabilirsiniz. İl sağlık başvurunuzu yaptıktan sonra size gelin kurula diyecek 1-2 hafta sürüyor. (ist İçin) Daha sonra orada kurula gireceksiniz ve size ehliyet kodunuzu onlar yazacaklar. [/FONT]

İstanbul'da aldığım sol alt ekstremite den 2 cm kısalık sağa gore 1 cm atfori ve sol ayak Planet fleksiyon 4/5 kas gücü %17 yazan rapora işim gereği başka bir ilde h ehliyet amacıyla gittiğim devlet hastanesi bu raporla alamazsın diyerek düzeltme yaptılar ve 1 cm atfori yazmayarak 5/5 yaptilar. Yaklaşımları bana biraz olumsuz gelince raporu tamamlamadan hastaneden çıkış yaptım en yakın zamanda İstanbul'da aynı hastaneden rapor almaya çalışacam. Sizden ricam dedikleri gibi bu raporla ÖTV indirimden faydalanamazmiyim boşa uğraşmaya yım

Mustafagunyuz

Merhaba,

Peki böyle bir durumda işlemi tamamlamadan çıkmışsınız . Hastane işlemleri iptalmi ediyor veya eksi rapormu geçerli oluyor ?

Eski rapor engelli raporuydu bahsettigim diğer rapor h ehliyeti için önce aile hekimi sonra sağlık kuruluna gidip almaya çalıştığım raporu sonuclandirmadan çıktım. Eski rapor zaten geçerli amaç h ehliyetini alabilmekti beceremedim 😂

Mustafagunyuz

Benimde sol bacak engeli var 3cm kısa , siyatik sinir sorunu var dizde problem var ayrıca güç olarak.
bende bir ara deneyyim dedim bakalım deneyeceğim tekrar.

AL[e]N

Allah yardımcın olsun denemekte fayda var sonuçta 3 cm ile rapor alan arkadaşlar var benim bildiğim kadarıyla

Ötv siz araç alımından faydalanabilirmiyim

İstanbul'dan aldığım engelli raporunda sol alt ekstremite de sağa gore 2 cm kısalık, sol baldirda sağa gore 1 cm atfori ve sol ayak plante fleksiyon 4/5 tanısı ile %17 rapor verildi. İşim gereği başka bir ilde öncelikle aile hekimliği sonrasında ehliyet için gittiğim sağlık kurulu muayenesinde bana bu rapor ile ÖTV indiriminden faydalanamazsın, alırsan işine engel olur vs vs gibi vazgecirme çabasına girildiğini gördüm . Sonuç ne ise gôrmek istiyorum dediğimde ise sadece kısalık yazılıp diğer tanılar yazılmayarak raporda düzeltilmeye gidildi. Bende kurula evrakları vermeden hastaneden çıkış yaptım. İlk izinde İstanbul'dan raporu aldığım hastaneye tekrar giderek ehliyet islemlerinide orada halletmeyi düşünüyorum. Sizlere danışmak istediğim konu ise ben bu haktan faydalananilirmiyim tekrar o strese uğrasa gireyimmi. şimdiden teşekkürler

Üst Alt