Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla ehliyet değişimi yapabilir miyim?

umutgüntekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar,

Ben 2010 yılında B sınıfı ehliyet aldım. 2019 sonu %75 ortopedik engelli raporu aldım. Raporda tüm sosyal haklar için diye bir ibare var, E-rapor olarak düzenlendi. Ben sadece bu raporu alıp Trafik Tescil Ve Denetleme Büro Amirliği'ne gitsem yeterli değil mi? Forumları incelediğim zaman genelde aile hekimine gidip sevk alıp kurula oradan alınan raporla emniyete gitmem gerektiğini söylüyorlar. Raporda Tüm sosyal haklar için diye ibare bulunmakta lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Aile hekimine gideceksiniz o sizi uzman doktora sevk edecek. Ortopedik engelinize göre kodlar yazılacak. Emniyet ile zaten artık bi işiniz yok, ehliyeti nüfus müdürlüğü değiştiriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Normal B Ehliyeti Barkodlu Ehliyete Çevirme ve Ötv İndiriminden Faydalanma

Merhaba Arkadaşlar,

Benim 2009 yılında aldığım B ehliyetim bulunmakta 2019 yılında Sürekli %75 Ortopedik Engelli Raporu aldım. Tüm sosyal haklar dahil ibaresi mevcut
7-8 tane hastalığım var ama puanı aldığım

Deri ve Zührevi hastalıklar (dküntüler vs) 10 Puan
Ortopedi ve Travmatoloji EKstremin Redüksiyon Defektleri(Sol bacağımı tam açıp kapayamıyorum) 9 Puan
Kalp ve Damar Cerrahisi Tromboflebitis Migrans (İki bacağımda da sürekli yenilenen yaralar çıkıyor) 70 puan

Ben ehliyetimi değiştirip B Barkodlu ehliyet alıp ötv indiriminden faydalanmak istiyorum. ay sonu inşallah bir araç almak için kapora verdim. ancak ehliyeti değiştirirken herkes işleri zorlaştırmakta ve kimse bir şey bilmemekte aile hekimim ilk önce ben yazmıyorum dedi, sonra başından savdı güç bela aldım sevk ancak randevu almam gerektiğini söyledi daha önce sevk al yeter dediler en erken randevu temmuz sonu, oradaki bir doktor 2'den fazla uzmana gözükmezsen kurula girmezsin dedi. hiçbir şey bilmiyorum. aile hekimimi değiştirdim yarın aile hekimine rica etsem 2 uzmana seck vermesi için (kalp damar ve ortopedi) işlerim ne derece kolaylaşır. ve ötv indirimli araç içinde ekstradan kurula girmem gerekir mi yoksa ehliyet için girdiğim bu rapor ya da tüm sosyal hakları içine alan raporumu kulllanabilir miyim?

süreç nasıl işliyor. forumu okudum okudum buna benzer bir durum yaşayan görmedğim için bu başlığı açtım yardımlarınızı bekliyorum. herkese geçmiş olsun. sağlıklı günler dilerim.

Merhaba bende b sınıfı ehlıyetımı engellı ehlıyetıne cevırmek için gecen ay işlem yaptim. Yardimci olabilecekse ilk once aile hekimine gittim orasi uzman doktora sevk ettı uzman doktor bakip hastalıgımı yazip komisyona sevk etti komisyonu bekliyorum. Bende bir doktora sevk etti 1 doktorla da islem yapilabiliyor ortopediye sevk ettir kendini uzman doktor bakip komisyona sevk eder randevuya gerek yoktu ehliyet icin gittigimde randevusuz yaptim işlemi

ben hem ortopedi hem de kalp damar olursa daha mantıklı olur ama komisyon çok vakit alıyor mu? ay sonuna yetişmez mi hocam bunlar ayrıca aldığım ehliyeti direkt ötv indirimine kullanabiliyor muyum? aile hekimi sevk etmzse başka ne yapabilirim? senin ehliyetin eline gelene kadar nasıl bir süre geçti?

Benim ehliyetim elime gecmedi daha komisyonun toplanmasini bekliyorum 1 aydr pandemiden dolayi toplanmadi ama sehrinde belki erken toplanir. Duydugum kadariyla ehliyet icin olan raporu ötv için kullanamiyoruz yeni rapor almamiz gerektigi soyleniyor ama bazılari da ehliyet icin alinan raporuda kullanmis. Raporu bi kac suretiyle birlkte alarak deneyecem ben olmazsa saglık kurulundan yeni rapor çıkaracaz mecburen (rapora ozel tertıbatlı arac kullanabılır ibaresı yazdırabılırsek komisyonda onuda kullanabılırız gıbı)
Aile hekımının sevk etmeme durumu yok engelın varsa kendısı karar veremez uzman doktora sevk eder uzman doktorda kodlar ıcın komisyona sevk eder

Benim bildiğimde heyete girip raporda ötv indiriminden yararlanır ibaresi işaretli olması lazım. Anca öyle ötvden yararlanılıyor. Yanlış yönlendirmiyim yinede.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

çok teşekkür ederim @Karel Hocam gittim aile hekimimi değiştirdim anlattım gayet mantıklı bir şekilde yeni hekimim ortopedi ve genel cerrahiye yönlendirdi. Pazartesi günü gidip kurula girmeden halledeceğim inşallah. teşekkürler hocam

yani ben ehliyeti kodlu olarak dönüştürdüm diyelim. ötv indirimi için tekrar mı kurula girmem gerekecek. Raporum sürekli ortopedik %75 ve tüm sosyal haklar diye ibare var. tekrar girmem gerekirse süreç ötv işlemleri için nasıl ilerliyor. klasik kurul raporu alıyor gibi mi oluyoruz 1 2 günde halledebiliyor muyuz? Normal kurul gibi mi oluyor? yanıtlarsanız çok sevinirim. teşekkür ederim.

Raporda "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresinin olmaması sorunu!?

Merhaba arkadaşlar

Benim %75 süresiz raporum bulunmakta hem ortopedik hem de kronik rahatsızlığım var. Raporumu 2019 Ekim ayında aldım, normal olan B ehliyetimi ise il sağlıkta özel tertibat komisyonuna girdim komisyon sol ayağımı kullanmamam gerektiğini söyledi ve 78 , 10.02 kodlarını verdi ehliyetimi B engelli ehliyetine çevirdim. bayiye raporlarımı verdim dediler ki bunlar ötvden muaf olursun ben de vekalet verdim, aracın parasını ödedim beklemeye başladım.2 hafta önce vergi dairesinden çağırdılar ve rahatsızlığıma baktı oradaki arkadaş, kendince muayene etti gibi orasını tam olarak anlamadım. ama işlemlerin devam etmesi için"özel tertibatlı araç kullanır" ibaresinin raporun açıklama kısmında yazması gerekiyormuş benimkinde sadece tüm sosyal haklar yazıyordu. işte her şey bundan sonra oluştu. çünkü raporu aldığım hastane ve başka hastaneler farklı farklı şeyler söylediler yok işte itiraz edeceksin, ilçe sağlığa başvur, il sağlıktan sevk al vb. gibi korona olaylarından dolayı süreli eski raporlarda geçerli imiş yenileme yapamılmıyormuş. yönetmeliklere baktım yenileme oluyor ama 2 haftadır ben hastanelerde il sağlık kurullarında bu iş için koşturuyorum bu pandemi döneminde. bu arada bazı hastaneler ise sen rahatsızlığının daha kötüye gittiğine dair tek doktordan sevk al itiraz şeklinde yeniden düzenleyelim dediler. aralık ayında dalak ameliyatı oldum dalağım da alındı rapora bunun yansıması olur diye buradan mı sevk alsam

sonuç olarak süresiz engelli raporumun açıklama kısmınına özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi koydurmak istiyorum b engelli ehliyetim var ne yapmam gerekiyor lütfen bana yardım eder misiniz. sağlık bakanlığı, il sağlık, ilçe sağlık, mhrs hepsi farklı şeyler söylüyor. lütfen bana bir yol gösterin hepinizie şimdiden teşekkürler.

umutgüntekin

Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu rapordan anlaşılıyorsa, sürücü belgenizde buna dair kısıtlama kodları varsa, engelli raporunda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olmasa da araç alımında vergi avantajından yararlandırılmanız gerekir. Maliye'nin bu konudaki tebliği'i çok nettir:

" Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir."

Üst Alt