Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla engelli kimlik kartı alabilir miyim?

Sametbey55

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yüzde 46 sürekli engelli raporum var raporu alalı 2 ay oldu ben şimdi;

1.. engelli kimlik kartı almak istiyorum ve ikamegahımda değilim herhangibi yerden alabilirmiyim
2.. Raporda istihdam yazıyor yeni rapormu almam gerekli yada diğer seçenekleri ekletebilirmiyim kimlik kartı, ehliyet ,engelli aylık,vergi indirim ,vs vs
3..sağ işaret parmağım iş kazasında koptu ve yeniden dikildi sonra tekrar iş kazasında ezildi haliyle parmağımı tam kullanamıyorum ötvs iz araç alabilirmiyim
4.. yüzde 46 raporum işitme kaybımdan dolayı parmak eklenmedi

Merhaba
Sametbey55

1 - Engelli kimlik kartı başvurusunu herhangi bir aile ve çalışma bakanlığı ilçe müdürlüğüne yapıp alabilirsin.
2 - Engelli raporun üzerinde, raporu aldığın hastane değişiklik yapmaz. Ancak diğer engellilerin yararlandığı haklar için elindeki rapor ile başvuru yapabilirsin.
3 - Ötv,'siz araç alabilmek için Ortopedik engelinin olması gerekli (oranın önemi yok) ve yeni yönetmelik gereği raporunun üzerinde "Hareket ettirici aksamda Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir " yazılı olması şartı aranıyor vergi dairesince
4 - 0 % 46lık raporunda parmağın dahil değilse, yeniden rapor çıkartmak için başvuru yapıp, tümüyle yeni rapor çıkartırsan ve diğer istediğin unsurları da yeni raporuna ekletirsen, istediğin yerde kullanabilirsin. (Burda önemli olan nüans, sen en son 2 ay önce engelli raporunu çıkarttığını söylüyorsun, tekrar hemen başvuru yaptığında başvurunu kabul ederler mi onu bi araştırman lazım)

Kimse cevap vermeyince bakanlığı aradım sordum. Alınmıyormuş.raporun güncellemesi gerekiyormuş.

Üst Alt