Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla H ehliyet ve otomatik vites arac alımı yapabilir miyim?

e_sezgn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ÖNCELİKLE MERHABA ARKADASLAR; :)

Ben bu siteye yeni üye oldum. Sizlerden konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Benim %45 raporum var (raporun icerigi sol dizde 10 derece fleksiyon mevcut %27 vermisler %25 de trawma sonrası stres bozuklugu toplamı %47 yapıyor)
benim kaza öncesi B sınıfı ehliyetim var, raporumun icerigi ise vergi indirimi icin.

ben h sınıfı ehliyet ve otomatik vites arac ozel tertibatlı degil yada özel tertibatlı olabilir hangisi olacagını bilemiyorum raporumda
h sınıfı degerlendirilmedi
özel tertibatlı arac kullanabilir degerlendirilmedi
seklinde

sitedeki maillerinizi okuyorum kafam :confused: karıştı sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var nereden başlamam gerekiyor beni yönlendirebilir misiniz

Teşekkürler.

Slm arkadasım

oncelıkle sorun sol ayagından kaynaklandığı ıçin ötv ve mtv indırımlı yada yurt dısından arac alamazsın

sol ayaktakı sorunun seklıne gore ve debrıyaj kullanıp kullanamamana gore h sınıfı ehlıyet alabılırsın

eger ayagındakı sorun doktor raporu ıle debrıyaj kullanmasına engel teskıl etmıyor dıye verılırse b sınıfı ehlıyetını kullanabılırsın yoksa h sınıfına cevırmen gerekır

H sınıfı sürücü belgesi ve vergi muafiyetli otomobil açısından değerlendirme yapılmadığı için elinizdeki rapor bu konularda işinize yaramaz.

B sınıfı sürücü belgenizin tadını çıkartın...
Sol dizinizdeki sorun B sınıfı sürücü belgesi alınmasına engel olacak düzeyde mi?

Sanırım oyle çünkü sol dizimi hareket ettiremiyorum.Geçirdiğim ameliyat sonucu dizim sabitlendi.

Şuna karar vermeniz gerek:
1- Tüm otomatik vitesli araçları kullanmak istiyorum, vergi muafiyetli araba almak umurmda değil. Yeter ki kullanım kısıtlılığım olmasın
2- Vergi muafiyetli araç alabileyim de, o araçtan başka hiç bir aracı kullanamayacak olmam ya da benden başka hiç hiç hiç kimsenin aracımı kullanamayacak olması umurumda değil. Varsın araç üstünde de gaz-fren elle kumanda sistemi olsun. Önemli değil

Hangisi?

Tabiki 1 secenek , beni bu konudada araştırmaya iten 2 el otomatik araba almayı düşünüyordum.Fakat otomatik sıfır arac alımında vergi muafiyetinten yararlanıp yararlamamıyacagını ögrenmeye calışıyorum.

B ehliyetim var kaza gecirdim hastaneden ropor aldım h sınıfı sürücü belgesi alabilr

Bülent bey merhaba

benim b ehliyetim var kaza öncesi hastaneye başvurdum ehliyetimi degiştirmek için ropor aldım ama 2 ropor verdiler 1- h sınıfı ehliyet için h sınıfı sürücüsü belgesi alır
2-özel tertibatlı arac icin her iki üst ekstremitesini kullanarak otomatik vitesli otomabil kullanabilir. size sorum ben kursa yazıldım h ehliyeti için direksiyon dersi sadece sonrası emniyette
benim ehliyetim b sınıfı nolucak
ayrıca benim otomatik arabam var onu h sınıfı ehliyeti alınca kullanabilirmiyim.

Bülent bey

otomatik vites arabam var trafikte bir sorun olurmu polis cevirince plakada engel işareti yok ne yapmam gerekiyor
benim b ehliyetim var kaza öncesi hastaneye başvurdum ehliyetimi degiştirmek için ropor aldım ama 2 ropor verdiler 1- h sınıfı ehliyet için h sınıfı sürücüsü belgesi alır
2-özel tertibatlı arac icin her iki üst ekstremitesini kullanarak otomatik vitesli otomabil kullanabilir. size sorum ben kursa yazıldım h ehliyeti için direksiyon dersi sadece sonrası emniyette
benim ehliyetim b sınıfı nolucak

Kurs sonunda B sınıfı olan sürücü belgeniz H sınıfına dönüştürülecek. Elinizdeki raporla otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz.

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...raclar-kullanilabilir.html?highlight=otomatik

Hatta vergi avantajlı araç satın alma hakkınız bile var:
http://www.engelliler.biz/forum/oze...tomatik-vitesli-araci-otvsiz-alabilirler.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...arin-sadece-mtvden-yararlanabilmesi-icin.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...liyetim-var-arac-icin-mtv-odeyecek-miyiz.html

Bülent merhaba

Benim bir konuya kafam takıldı Elinizdeki raporla otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz derken benim otomatik vitesli aracım var plakada işaret yok ruhsatta birşey sakat yazmıyor polis cevirdiginde ehliyet ruhsat dedigi zaman bakıcak h ehliyet , plakada engel işareti yok bilirtici yani roporla manüel haric otomatik vitesli tüm otomobilleri kullanabilirmiyim. Kullanamassam ne yapmam gerekiyor.

Üst Alt