Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla malulen emeklilik için başvurabilir miyim?

murti35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Aktif çalışma hayatı içerisindeyken geçtiğimiz yıl mart nisan ayı gibi sağlık sorunları yaşamaya başladım. Ağustos ayı doktor kontrollerimde spastik parapleji tanısı kondu. Bununla ilgili hastanede FTR de bir bucuk ay tedavi gördüm. O süre içinde Sağlık Kuruluna başvurdum. (Engelli Raporu) Engelli raporum geçen Cuma çıktı. Ağır İbaretli %92 aldım.

Şimdi sorum şu : SGK'da 2135 günüm var. Malulen emekliliğe başvurmak istiyorum. Bu durumda başvuru esnasında aldığım bu raporu oraya verebilir miyim ? Basvuru esnasında. ve Ağır ibareli olduğu için 10 senelik şartta yok sanırım.

Cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler

Evinize yakın malulen emeklilik işlemlerini yapan Sgk müdürlüğüne Anne,Baba,Kardeş bunlardan herhangi birini gönderin.Gidebiliyorsanız kendinizde gidin.Elinizdeki raporuda götürün.Malulen emeklilik servisine emeklilik için başvuruda bulunun.Onlar büyük ihtimal sizi evinize yakın herhangi bir Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edecekler.Sevk edildiğiniz hastaneden malulen emeklilik için heyet randevusu alacaksınız.Randevu günü hastanede ilgili doktorlara muayene olacaksınız.Onlar daha sonra 15 gün içinde sizin yeni raporunuzu direk Sgk ya gönderecekler.Bu raporda hastane herhangi bir oran yazamıyor.Sadece rahatsızlığınızı detaylı bir şekilde anlatıyor.Son kararı Sgk nın sağlık kurulu veriyor.Ama anlattığınız gibiyse ki benim rahatsızlığımda sizinkiyle aynı 10 seneye falan bakılmaksızın malulen emekli olursunuz.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Ahmet28 arkadaşımın dediği şekilde hareket ederk sonuca ulaşabilirsiniz.

Elindeki raporun SGK isterse fotokopi sini ver rapor sende kalsın o rapor sana ileride çok Laz'ım olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahmet28,fbservet,vatansever35 çok tesekkur ederim...
Son bir soru: Su anda raporluyum. Rapor bitince basvurayımmı. Yoksa işten cikipta mi basvurucam.

murti35

Eldeki raporla malulen emeklilik başvurusu yapılamaz. Malulen emeklilik talebiyle sgk'ya başvuracaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek... Ne zaman isterseniz başvuru yapabilirsiniz. Elinizdeki rapor bu başvuruyu hiç bir şekilde etkilemez.

Üst Alt