Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurabilir miyim

seropolat

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben bir engelliyim ama şu yaşıma kadar engelli olduğum için gocunmadım ama 2006 da çıkan balthazar formulü ile hayatım bir engele döndü. Bu durumda Ben doğuştan değil 2006 yılından beri engelliyim .

Lütfen engelimize bir engelde koymalarına izin vermeyelim .Benim gibi mağdur tanıdığım o kadar engelli var ki. Her sağlık kurumu farklı rapor veriyor. Oysa standart olması gerekmiyor. Birinin gözü yoksa oranı %50 ise tüm hastanelrde oran aynı çıkmalı ama olmuyor.
İnanın durum içler acısı

sorum bilgisi olan bir arkadaşa: sağlık bakanlığının belirlediği herhangi bir sağlık kurumundan aldığım engelli raporu ile maliye ye başvuru yapabiliyor muyum yoksa maliyenin gönderdiği sınırlı hastanelerden mi rapor alabiliyorum ?

Maliye sizi bir devlet hastanesine yönlendiriyor ordan alıyorsunuz raporu..Hangi hastaneye giderseniz gidin sizin durumunuza uygun bi cetvelleri var ona bakarak birde doktorun mesleki bilgisi ve düşüncesine göre oran veriyorlar farklı farklı oranlar oradan çıkıyor....

Balthazar formülünün adı aslında pollyanna formülü olmalı, daha önceden almış olduğunuz raporu %25 düşürü veriyor..Bizlerde bu raporla tıbbın yapamadığı iyileşmeyi bu yasayla yapıveriyoruz..:)

[FONT=Verdana]Balthazar yassıyla maalesef bazı doktorlar balta gibi kesiyorlar[/FONT]
[FONT=Verdana]Seropolat. Arkadaşın dediği gibi hastaneden hastaneye rapor farklı oluyor bu nasıl oluyor ben şahsen anlamıyorum bundan üç yıl önce eşime rapor almak için hastaneye getirdim hastane %30 verdi o raporu yırttım attım. Bir hafta sonra tekrar getirdiğimde %58 verdi başka hastane şimdik demek istediğim anladınız mı Balthazar yasasını baltalayan kişi veya kurumları nasıl kesiyorlar azlında bir rapor olmalı ve her yerde bu rapor geçmeli tabiî kide sürekli yazıyorsa raporunda. [/FONT]

raporum sürekli .Engelimde bir iyileşme yok .İnanın çok sıkıldım resmen işkence bu durum

raporum 2009 tarihli ve belirtilen devlet hastenelerinden alınma İşkur vasıtası ile gitmiştim

O halde o raporla vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Hatta bence raporun orjinalini değil, noter onaylı nüshasını verin. Aslı sizde kalsın.

bülent bey noter onaylı nushayı kabul edıyorlar mı.

Elbette ediyorlar. Yoksa Noter müessesesinin ne anlamı var ki...

vergi indirimi için

merhaba
ankarada çalışıyorum raporumu bir başka il hastanesinden alabiliyormuyum ?
aldığım bu rapor ile çalıştığım ilin maliyesine verebiliyormuyum ?
konu hakkında bilgisi olan var ise şimdiden teşekkürler...

Üst Alt