Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla vergi indirimine başvurabileceğimize dair yazı..?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
2
Maliye ye vergi indirimi için başvurmadan önce , rapor çıkardım.
Maliye sorun çıkarırsa usulüne uygun alınmış yeni tarihli raporların kabul edileceğine dair bir yönetmelik vardı.
Onu bilen var mı ?

Merhaba,
Ben aynı metod ile kendime ve eşime rapor aldım, Vergi dairesi başvurumu kabul etti, ankarada aynı oranlar ile onayladı..
Bilginize..

ne kadar sürede sonuçlandı başvurunuz ?

bireysel başvuru ile aldığım raporumu vergi dairesine verdikten yaklaşık40 gün sonra telefon ile aradığımda onayladığını öğrendim.. yklaşık 2 ayda işyerime ulaştı.. Bu süre merkez sağlık kurulununun yoğunluğuna göre değişebilir.. ama ortalama sonuçlanma süresi 3 aydır..

o bahsettiğiniz yazı İstanbul vergi dairesinin sitesinde engelli indirimi bölümünde vardı

@Dauna
Raporunuz kabul edilecektir.
Şayet cins bir memur olur da mırın kırın edecek olursa direkt kendi web sitelerine bakmalarını söylersiniz.
İstanbul vergi dairesinin kendi web sitesinde istenen belgeler arasında yürürlükteki son yönetmeliğe (30.03.2013) uygun rapor denmektedir. Linki aşağıda veriyorum.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

tanerbudak
hay çok yaşayasın emi :)
İyi yakalamışsın, ben de diyorum bu adam ne demek istiyor, neye gülüyor, bir de baktım benim ki 2015 :)
El alışkanlığı içinde olduğumuz yılı yazıyor işte.

raporumu aldım iki sorum olacak :
1-) Sadece raporumu bir kaç nüsha olarak verdiler çekilen röntgen , tomografi ve tahlil sonuçlarını elime vermediler , vermeleri gereklimi maliye onları da Ankara ya yollamak ister mi ?
2-) Oranlarım 48 , 40 , 10 şeklinde ben %72 hesapladım onlar %75 vermiş.
Yalnız şöyle bir durum var : Nörojen Mesane %40 , Böbrek %10 verildi muayenede .Ama raporda "Spastik Parapezi + Hiperlimidemi + Nörojen Mesane + Sol Atrofik Böbrek" denilmesine ragmen Ürogenital satırında Nörojen Mesane %40 diyor sadece mesaneye verilen oran yazılmış , böbreğin oranı yazılmamış sorun olur mu ?

Danua.

1- Tetkikleri vermezler

2- 72 yapıyor evet, ama demek ki kurulda bir şeyden ekstra oran vermişler

3- Böbrek için oran verilmesi gerekirken verilmemişse ve bu oran senin için kritikse, itiraz edilebilir. Ama %75 gayet kabul edilebilir bir oran. İyi düşünmek lazım

Üst Alt