Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporla yurt dışından otomobil alabilir miyim? Şartlar nelerdir?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
ARKADAŞLAR MERHABA
yurt dışından araç getirmek için bazı sorularım olacak bilgi sahibi arkadaşlardan yanıt bekliyorum vereceğiniz cevaplar diğer merak eden arkadaşlar için yararlı bilgi oluşturur şimdiden teşekürler
...

1- yetkili hastaneden alacağımız ozel tertibatlı araç kullanır raporu ücretli midir? ücretli ise bugünün şartlarında yaklaşık ne kadar tutar?

2- benim H sınıfı ehliyetim var ve üzerinde zaten GAZ FREN SOL AYAK İLE (OZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR DİYE YAZIYOR) buna rağmen bu raporu almak zorunda mıyım?

3- benim aldığım ozel tertibatlı aracımı normal ehliyetli olan eşim araçta ben varken kullanabilir mi? bu yasal olarak suç mu değil mi?

4- gerekli evrakları tamamladıktan sonra ankara nakilhane bedelsiz gümrük müdürlüğüne başvurup nakilhane iznini ladıktan sonra mı araç getirtiyorum, yoksa önce araci getirtip sonra mı gümrük müdürlüğüne evraklarımı sunuyorum?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekürler saygılar arkadaşlar

1- Ücret alınmadığını söyleyen arkadaşlarımız da var, ama otomobil söz konusu olunca büyük çoğunlukla rapor için ücret talep ediliyor.

2- H sınıfı sürücü belgesi araç almak işin yeterli değil. Ayrıyetten "sağ ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı otomobil kullanabilir" vb. ibareli rapor alman gerek.

3- Hayır, senin özel donanımlı aracını senden balka hiç ama hiç kimse kullanamaz. Ve sen de sana ait olan özel donanımlı araçtan başka hiç bir aracı kullanamazsın.

4- Önce naklihaneden ithalat izin belgesi çıkartmak gerek, ondan sonra araç getirebilirsin...

eklemek istemiştim yalnız %91üzeri raporlarda hısımlar kullana bilir 3 kişi vekalatle kunta senin raporun kaç

hastaneye başvuru için dilekçe

yurt dışından araç getirmek için
hastaneden alacağımız ozel tertibatlı araç kullanır raporu için
hasteneye başvurabiliceğimiz örnek bir dilekçe örneği varsa koyabilirmisin oturanboğa çok makbule geçer acilen bekliyorum saygılarımla

arkadaşlar bugün ankara numune hastanesinden ozel tertibatlı araç kullanır raporu aldım 49.50TL ücret ödedim bilginize
sabah erkenden hastaneye giderseniz işlemelriniz 1 günde bitiyor bilginize

hocam aslında haklısın ama vezne ödemesi yapılmadan işlem yapmadılar hastane zaten ana baa günü düzene karşı çıkacak ne vaktim vardı nede dermanım ödedim paşa paşa parayı

Üst Alt