Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki şekil bozukluğu canımı sıkmaya başladı. Ne yapmalıyım?

anonimbiri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba abilerim ablalarım ben 20 yaşında üniversite okuyan bir gencim ve elimde sindaktili var.Bu yaşıma kadar hiçbir zaman elimi sorun etmedim ama üniversiteye geçince fikrim değişti çünkü insanlarla selamlaşırken elime garip şekilde bakıyorlar hep ve bu beni rahatsız etmeye başladı.Elimdeki sindaktili basit değil komplike bir sindaktili ve doktor tek parmağı ayırmak için 160 bin istiyor ailemin bu miktarı karşılayabilmesi çok zor.

Elimin fotoğrafını ekleyeceğim sizce çok mu kötü lütfen gerçekci yorum yapın bu yaşıma kadar asla sorun etmedim elimi ama ilerde iş hayatında falan sorun olursa diye korkuyorum.

Bunun çözümü var mı bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim

lw_myRfP7.jpeg

Boşver insanları sükret ayaga kalkamayan eli olmayan su içemeyen kardeslerimiz var gene sukret. Takma kafana senın yerinde olmak isteyen cok kişi var buna emin ol en azından ihtiyacını göruyosun

google da paralimpik milli oyuncular yazıp arat, görsellere gel ve insanların ne eksikliklerle neler yaptınığı gör! ve kendinle barış ! okulunu oku, paranı kazan o vakit istersen eğer gerekeni yaparsın..

Nasıl bakarsan öyle görürsün..insanları hiç bir zaman tatmin edemezsiniz.gördüğüm kadar 3 parmak sindaktil.
Daha önce hiç opere edildimi?

Şimdi genel yorumum,tıbben bakılırsa evet opere edilebilir,ama bunun bazı komplikasyonları olacaktır..daha kötü sonuçlar olabilir,sırf insanların bakışı içinse hiç gerek yok.. elinle barışıksan insanların bakışı,yorumu düşüncesi o kadar da önemli değil.

İş hayatında sorun olacağını sanmıyorum..bu arada ne okuyorsunuz?

@anonimbiri,

Son düzenleme:
Herkesin hayatta bir sınavı var, derdi var. Sorununu küçümsediğimden değil ama yine parayla da olsa çözülebilecek bir sorun ve diğer elinde bir sorun olmadığını varsayıyorum, her işini yavaş da olsa halledebiliyorsun büyük ihtimalle. Çaresiz nice hastalıklar var. Yine küçümsemiyorum, yanlış anlama, senin kafaya takma nedenin estetik duruşu. Ben de kiloluyum mesela, kendime ne eziyetler ettim zamanında ama artık takmıyorum ve kafam rahat.

@OğuzHan112,

Çocukken ameliyat olmuştum.Elimle barışıktım taki üniversiteye gelene kadar eskiden çok kolay sosyalleşebilen bir insanken şuan elimden dolayı insanlarla tanışmaktan çekiniyorum.Son 2 yıldır böyle.İşletme okuyorum sosyalliğin ön planda olduğu bir bölüm ama bu elimle gelecekte ne kadar sosyal bir insan olurum kestirmek zor.

@Samarra,
Evet estetik duruşu beni çok rahatsız ediyor parayla halletsek bile normal insan eli gibi olmaması canımı çok sıkıyor.Alışacağız bir şekil yapacak bir şey yok.

Siz bilirsiniz fakat;opere edilse bile bayağı komlike bir el gibi görünüyor,hiç bir zaman normal bir el gibi olmayacak ve insanlar yine aynı bakacaktır.

Ayrıca neden 160 bin,özel hastane veya ünv mi?

@anonimbiri,

Evet farkındayım mâlesef ondan dolayı ameliyatı gerekli görmedim ama şu aralar olsam mı diye düşünmüyo değilim.Özel hastane bu fiyatı söyledi devlette çok sıra var diye özel hastaneye gittim.

Özel hastaneler Sadece para odaklıdır..bence hiç gerek yok,oradaki hekim de aynı eğitimi alıyor devlet veya ünv hekimler de aynı eğitimi alıyor.

Sırf para almak için (hepsinin dahil etmeyelim)hiç gerek duyulmayan işlemler yapılıyor ve insanlar sakat veya ciddi komplikasyonlara maruz bırakılıyor.

İlla kafaya koyduysanız devlet veya ünv olsun.

Şimdiden geçmiş olsun🙋

@anonimbiri,

Devlet hastanelerinde, eğitim -araştırma hastanelerinde yani para vermeyeceğin hastanelerde bir muayane ol ve ameliyat ol derim. Hem elinde rahatlar. İlk bakışta ayrık var gözüküyor. Dikkatli bakılınca parmaklar yapışık olduğu anlaşılıyor. Sorun olmaz ama sen genede devlet hastanelerinde bir ameliyat ol derim.

Üst Alt