Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimizdeki eski raporla vergi indirimi başvurusu yapabilir miyiz?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
21
merhaba merak ettiğim bir konu var vergi indirmi için elimizdeki eski raporu yolluyoruz demi ayrıca bir daha rapor çıkarmak zorunda kalınmıyor

Maalesef öyle olmuyor arkadaşım... Her ne kadar da elimizde yönetmelik ve genelgeler "Hastanenin verdiği rapor geçerlidir.. Raporu ömür boyu sürekli olanlardan bir daha rapor istenmez !..." şeklinde bir ifade varsa da bu yönetmelik ve genelgeleri kazıyan yok.. Ben bildiği uygularım mantığı her kurumda kemikleşmiş .. Ben de vergi indirimi alarak 2 yıl önce emekli olmuştum .. Devletin yetkili hastanesi SÜREKLİ ÖMÜR BOYU rapor vermesine rağmen SGK bu raporu onay için Ankara merkez sağlık kuruluna gönderiyor.. Onlar da o anki psikolojik durumlarına göre (Hepsi ayrı telden çalıyor zaten) onay veriyorlar.. Bana hep 1 yıl sonra kontrol şerhi koyarak onay verdiler.. 3 yıldır hastaneye gidiyor ve her yıla özel SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ibareli rapor alıyorum... Ama Ankara bu raporu kabul etmiyor.. Bu nedenle sana üzülerek belirtmek istiyorum ki raporunun yenilenmesi gerekiyor :( Malum Ülke şartları ... Kendilerine gelince amuduyla götürenler,iş vatandaşa gelince kaplumbağa hızı ile çalışıyor ve imkanlar yok diyor.. Çağdaş ve ileri demokrasini uygulandığı ülkemizde bunlar olağan durumlardır..

ama benim raporda vergi indirminden yararlanabilir diyor bu standart herkeste yazıyormu acaba? mesala sizin raporda

BENİKİNDEN YAZMIYOR.sadece dktra gittiğim de beni muayene bile etmedi.eski raporunu aynen onaylıyorum dedi..kolaylık yaptı saolsun bana.

ramazan68;

demekki birazda doktorun insafına kalmış bişi :) kardeş şu avatarı çok aradın mı :)

yok ya.. aramadım..bi ara facemde de profil resmiydi..seviyorum hoşuma gidiyor.

2006 dan sonrası raporlar kabul ediliyor. ya aslı yada noter tasdikli örneği gerekiyor.

olabilir ben 2005 de aldıydım.. işe girdikden sonra..

2006 sonrası raporlar kabul ediliyor şeklinde bir hüküm yok... Eğer öyle olsaydı 2010 yılından bu yana her yıl aldığım sürekli-ömür boyu ibareli raporun
(Geçenlerde 3'ncü raporu aldım) yenilenmesini istemezlerdi.

benim 2012 yılında aldığım raporun arkasında vergi indiriminden yararlanabilir yazıyor..fakat % 40 raporum ankaradan % 36 olarak geri döndü..ankara açıklamayı gördüğü halde neden onaylamıyor.

kurumda çalışanlar devleti koruyorlar.Biz engelliler devlet düşmanıyız. Bizler polise taşatıp,hiç bir yere zarar vermiyoruz, veremiyoruz,

ben 2011 yılında vergi dairesine elimde 2009 yılındaki raporum la müracaat için gittiğimde, kasım 2010 yılından önceki raporları kabul etmediklerini söyleyip yeniden rapor istediler ...

Şaka gibi 2001 yılında aldığım rapor şimdi hiçbir b.ka yaramıyor mu? Ben 3600 günü doldurdum.. Sürekli ibareli %85 raporum var. 2017 de başvuru yapacağım.. Tekrar rapor çıkardığımda o oran düşük olursa ne yapacağım kaldığım yerden çalışmaya devam edip bir 5 sene daha mı bekleyeceğim..

uzak doğu cadısı;
geçmiş başlıklarınızdan gördüğüm kadarıyla vergi indirimi almışsınız siz, bu durumda ssk'dan emekli olacaksanız yeniden rapor istenmez sizden. 15 yıl 3600 günle emekli edilirsiniz.

Bu açıklayıcı bilgi iyi oldu teşekkür ederim Kelebek Hanım.. Anladığım kadarıyla 2010 yılından önce rapor alıp 2010 dan sonra vergi indirimi başvurusu yapanlar için yeni rapor isteniyor..

Evet, 16 Aralık 2010'da sakatlık oranı cetveline göre verilecek oranlar güncellendi, yükselmeler oldu düşürülmeler oldu verilen oranlara. Buna göre 2010'dan öncesi eski olarak kabul ediliyor.

benımde 2005 de aldıgım bı vergı ındrımı raporu var yanlışlıkla 2014de omssden memur olup gırsek yenı rapor ısteycekler heralde 2006dan sonrokı roparların çogu %40 altına duştugune gore (en azından polıo sekelı için) normal satdude 60yas 7000 gun nasıl çalısırım sacmalıga bak :mad:

uzak doğu cadısı;

vergi indirimi aldıysanız rapor almayacaksınız siz :)

Teşekkürler Liljan hanım.. Bende celallendim birden :)

musty35; 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olacaklar emekli olacakları zaman yeni rapor almak zorundalar.

Vergi indirimi için hastaneden aldığınız sağlık kurulu SÜREKLİ-ÖMÜR BOYU ibaresini taşıyor ve % 40 oranının üzerindeyse,Ankara maliye merkez sağlık kurulu da bu raporu AYNEN ONAYLAYIP ,SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİDİR şeklinde yazdıysa (Ya da herhangi bir nedenle kontrol şerhi koymadıysa) sizin için hiçbir sorun yoktur.. Emekliliğiniz hayırlı olsun... Ancak Ankara Maliye merkez sağlık kurulu herhangi bir nedenle KONTROL şerhi koyduysa SGK sizi mutlaka tekrar hastaneye sevk edecek ve yeniden sağlık kurulu raporu isteyecektir.. SGK NEZNİNDE eski raporunuzun hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur.. Çünkü SGK vergi indirimi alarak emekli olan kişilerin raporlarını maliyeye gönderiyor ve son kararı o masada oturan ve hastayı görmeyen durumunu bilmeyen dünyadan bir haber , konularında uzman olmayan 5 kişilik heyet veriyor.. Bu ayrıntıya çok dikkat etmenizi tavsiye ederim... Bu durumu 3 yıldır bizzat yaşıyorum.. Yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum zaten...

bende 2012 ekim ayında % 40 rapor almıştı.rapor da sürekli ve vergi indiriminden yararlanır yazıyordu.ankaraya gidip geri geldi,aynı hastane hiç kurula koymadan ortopedi bölüm yazısı ile 3 hekim dedikleri bu sefer % 36 verdiler.ankarada işine geldiğinden bu oranı kabul etti.benim şimdi ne yapmam lazım..koskoca marmara tıp fakültesi % 40 vermişken..sadece ortopedi bölümü polio sekeline % 36 verdi..şimdi ne yapmalıyım.

Bende memurum.1997 de yani 2008 den önce göreve başladım.daha önce hiç sağlık kurulu raporu rapor almadım.en az %40 raporumu bu yıl alacam inşallah.2 yıl sonra 18 yılımı doldurup gittiğimde tekrarmı rapor almam gerekecek?

Başka bir başlıkta bir arkadaşımız memurların emeklilik için kurumlarına müracaat ettiklerinde elerindeki raporlarının geçerli olduğunu söylemişti. Ama benim bildiğim memur da olunsa kurum sevki ile yeni rapor şart. Yiz yine de elde raporunuz varsa şansınızı deneyin. Bilemiyorum...

Elinizdeki raporla denersiniz zamanı geldiğinde...

ben hala anlamadım arkadaşlar yakın zamanda vergi indirmine başvuran varmı misal 2013-2012 de almış olduğu sürekli ibareli raporla vergi indirmine başvurup o raporu sorunsuz kabul edip indirim alan oldumu yoksa tekrar mi rapor istendir..veya raporlar neden düşük bi şekilde gliyor

tşk ederim. hastane sağlık kurulunda sıra var,bayram sonrası girecem bende kurula artık gına geldi beklemekten ve bu yüzden merak ettiklerimi soruyorum.ama benim anlamadığım SSK bu işde daha pratikken ,emekli sandığı neden bu kadar sert? örneğin 2008 öncesi işe SSK lı başlayan işçi veya çalışanlar raporlarını aldıklarında,emeklilik günü geldimi o raporla emekli olurken neden EMEKLİ SANDIĞI illaha bir daha gidecen hastaneye diyor!! ve daha ilginçi emekli sandığıda SGK ya bağlı olmasına rağmen en azından il merkezlerinde neden 1 tane bile temsilciliği yok?? bu forumda olmasa ne engelli emekliliğinden haberimiz olacak nede emekli sandığı uygulamalarından!! herneyse her işin hayırlısı!!

muhendis3232;

Ben 2013 - Nisan ayında rapor aldım Mayıs ayında vergi indirimi başvurusu yaptım. 3 ay sonra özür cetvelindeki bilginin yetersiz olduğu gerekçesiyle yeniden hastaneye sevk istendi. Vergi dairesindeki babacan memur sayesinde yeniden muayene olup rapor çıkartmakla uğraşmadım, işitme testimi Maliye'ye gönderdim. 11 Ekim itibariyle vergi indirimi talebimin onaylandığına dair kağıdı almış bulunmaktayım. 6 aydır biriken vergi indirim ücretlerimi seve seve alacağım :)

ben işyerinden otomatik olarak yararlanıyorum vergi indiriminden 1996 yılında aldığım işe giriş raporu ile.

Üst Alt