Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu konu çok konuşuldu ama tekrar sorayım.3.derece akrabası olmayan kişiler kullanamıyor galiba en son yargıtay kararı bu yönde. Bu konu netlik kazanmadı daha galiba
İhb
%90 ve üzeri rapor ile alınmış, her hangi bir ek tertibatı olmayan aracı herkes kullanabilir. 3. dereceye kadar akrabalar şeklinde bir kısıtlama yoktur.
Ufuk bey ben de öyle biliyorum. Fakat yargıtay kararı var o ne olacak. Sigortalar para vermemek için bin takla atıyor. Bunu kullanmazlar mı olumsuz Bi durumda
@İhb
Nasıl bir Yargıtay kararıymış bu ?
Siz burada kullanım kısıtlaması oluo olmadığını sordunuz, ben de yok dedim.
Sigorta ve kasko konusu çok farklı konulardır, her poliçe kişiye özeldir, özel maddeler içerebilir.
Örneğin araç sahibinden başkası yönetiminde iken kaza yapan araç için kaskonun hasar ödememesi farklı nedenlere dayanabilir. Örneğin poliçede tek sürücü klozundan faydalanılmış olabilir. Poliçede tek sürücü klozu var ise o sürücü haricindeki bir kişinin yaptığı kaza sonucu oluşan hasarı sigorta şirketinin ödememesi çok doğal.
Trafik yönetmeliği ve maliye açısından %90 üzeri raporla alınan araçların hiç bir kullanım kısıtlaması yoktur.
Hocam haberleri takip etmiyorsunuz galiba tokat Turhal da yaşanan olayda kasko hasarı ödememiş.%90 üzeri engelli araç için yakını kullanmalıymış.hiç kimse aracı tek kişi kullanacak diye kaskolatmaz ki sonuçta.
% 90 altı ve özel tertibat olursa da ötv indiriminden yararlanabilir mi kişi? benim rapor oranı :% 61 tanı: parapleji- tekrapleji özel tertibatlı araç kullanması uygundur rapor sürekli ibarelidir.
Özel tertibat olacak ve hangilerinin olacağına il sağlık karar verecek. bu raporla ötv'siz araba almaya o zaman hakkınız olacaktır. ehliyet işinizi önce çözmelisiniz.