Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimizdeki parapleji raporu araç almaya uygun mu?

İhb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar. Bi yakınımın bu şekilde raporu var.araç alınabilir mi? Kimler kullanabilir? Parapleji hastası kendisi. Teşekkürler.

Oran zaten %90 üzeri olduğu için başka hiç bir şart aranmaksızın ÖTV muafiyeti ile araç alınabilir.
Bu aracı istisnasız herkes kullanabilir.

Bu konu çok konuşuldu ama tekrar sorayım.3.derece akrabası olmayan kişiler kullanamıyor galiba en son yargıtay kararı bu yönde. Bu konu netlik kazanmadı daha galiba

İhb
%90 ve üzeri rapor ile alınmış, her hangi bir ek tertibatı olmayan aracı herkes kullanabilir. 3. dereceye kadar akrabalar şeklinde bir kısıtlama yoktur.

Ufuk bey ben de öyle biliyorum. Fakat yargıtay kararı var o ne olacak. Sigortalar para vermemek için bin takla atıyor. Bunu kullanmazlar mı olumsuz Bi durumda

@İhb
Nasıl bir Yargıtay kararıymış bu ?
Siz burada kullanım kısıtlaması oluo olmadığını sordunuz, ben de yok dedim.
Sigorta ve kasko konusu çok farklı konulardır, her poliçe kişiye özeldir, özel maddeler içerebilir.
Örneğin araç sahibinden başkası yönetiminde iken kaza yapan araç için kaskonun hasar ödememesi farklı nedenlere dayanabilir. Örneğin poliçede tek sürücü klozundan faydalanılmış olabilir. Poliçede tek sürücü klozu var ise o sürücü haricindeki bir kişinin yaptığı kaza sonucu oluşan hasarı sigorta şirketinin ödememesi çok doğal.
Trafik yönetmeliği ve maliye açısından %90 üzeri raporla alınan araçların hiç bir kullanım kısıtlaması yoktur.

Hocam haberleri takip etmiyorsunuz galiba tokat Turhal da yaşanan olayda kasko hasarı ödememiş.%90 üzeri engelli araç için yakını kullanmalıymış.hiç kimse aracı tek kişi kullanacak diye kaskolatmaz ki sonuçta.

Ben bu raporla ötv siz araç alabilir miyim? Aracımda özel tertibatı alacak mı? Olmayacak mı?

disc55

Özel tertibat olacak ve hangilerinin olacağına il sağlık karar verecek. bu raporla ötv'siz araba almaya o zaman hakkınız olacaktır. ehliyet işinizi önce çözmelisiniz.

H sınıfı ehliyetimi değiştirmiştim. ehliyet kodlarım. 10.02. 32.02 01.01

disc55

Bu kodlara göre:

10.02 Otomatik vites
32.02 Dış bir güç tarafından idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
01.01. Gözlük

Bu durumda arabayı eşinizin kullanabilmesi için teknik muayene raporu gereklidir. Bu konuda detaylı bilgi için lütfen bakınız.

Üst Alt