Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elinde imkan varken askere gitmeyenler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AlternanSS

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
3
başlık açık ve net ben kilo ve bipolar yüzünden almadılar komutanlara yalvardım yakardım yok almıyorlar ben ne yapayım;)

Herkes kaytarmaya çalışıyor bir Allahın kulu çıkıpda almazlar mı beni demiyor skere kilom 120 eeeeeeeeeee askere alırlar mı ama kilom 120 askere almazlar mı demiyor bu nedemek askerden kaçmak demek.

bu ülkenin en büyük sorunu zorunlu askerliktir her boktan adam var askerde tabiri caizi ise
avrupada zorunlu askerlik yok bi an önce zorunlu askerligin kalkması lazım insan hakları olarak.. ortada savaş falanda yok enayilik var

22448492_935535129929564_952460532236124536_n.jpg

Asker olmak demek silah tutmak demektir. Silah tutmak demek ölmek ya da öldürmek demektir. Bunu yapmak istemeyen insanlara vicdani red hakkını kullanan insanlar diyoruz, vatan haini değil! Her ne kadar ülkemizde hukuki bağlamda buna imkan olmasa da durum özünde budur.

Başlığınız fikir izah etmekten ziyade tahkir ve hakaret içeriyor. Popülist bir söylem olarak taraftar da bulabilir ama insan haklarını savunmak, önce insanı savunmak...

hozgul

insani özgürlükler bize fazla geliyor galiba biz tarihinizee bakarsan biz askerlik bizde meslek değildir şanlı tarihimizde bir görevdır çünki bizde herkes askerdir evet başlık bir hakaret ama asla ve asla popülarist bir söylem değildir.

kimin vatan haini olduğuna sen karar verme istersen. ben askerliğimi yaptım. kilo sınırındaydım, 4 kilo fazlam vardı ve 5 kilo verip askere gidip tabiri caizse "aradan çıkarttım". eğer ki, askere elverişi değildir raporu verdilerse sana amenna hakkındır gitmemek ama sağlıklı olduğu halde askere gitmek, bunu anayasal ödev olarak görmemek de "vatan hainliği" değildir. benim sıralı komutanlarımın hepsi şimdi fetö'den içerde, bana vatan sevgisi diye bağırıp meclisi bombalayan hiç kuruları bunlardı mesela.

askerlik, bizim gibi doğu toplumlarında borç olarak görülüyor ama dünyanın bir çok yerinde gönüllülük esasına göre işleyen bir kurum. onun dışında, askerdeki müsriflikten, eğitim süresinin kısa olmasından kaynaklı aslında eğitimden çok "torna" vazifesi görmesinden, yemeklerin kötülüğünden falan bahsetmeyeceğim.

ayrıca nizamiyeden girdiğimde kocaman puntolarla bir yazı vardı duvarda, "vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" diye. sen diğer ödevlerini yerine getir. kazancından vergini layıkı ile öde, terör bölgelerinden çarpışan uzman er ve erbaş ve sözleşmeli erlere gerekli moral desteğini sağla bu bile yeterince hizmettir.

@dokuzparmak ontanedir

bana cevap mı verdin yoksa ASKERLİK KANUNUN
Madde 1
Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur GÖRE

MUHALEFET MİSİN BU KANUNA ?? GÜZEL CEVAP VER YOKSA SIKINTILI DURUM OLACAK SENİN AÇINA GÖRE EVET Mİ HAYIR MI ?

KANUN BİLE YAZMIŞKEN GELİP SANA SORULMAZ MERAK ETME VATAN HAİNİMİ DEĞİL Mİ DİYE KANUN SAYMIŞ ZATEN MECBURDUR DİYE

Ankara GATA da yaşadığım bi olayı anlatayım

GATA'YA sevk edildim GATA'DA askerlik durumu için raporlar filmler vs uğraşırken, öğle arası bi asker 9 ay geçmiş askerlikten Gülhane Askeri Tıp Akademisine (şuan ki adı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi) askerden muaf raporu için gelmiş.

Bu arkadaş çevresinde askere gitmeyene kız verilmez, adam denmez, vs vs sözler yüzünden. Bulunduğu ildeki askerlik şubesinde muayenesinde askere gidemezsin demişler. Bu arkadaş komutanlarına komutanım ben askerlik yapmak istiyorum demiş ve askere gitmiş

Bu pişman olan ve 9 ayı askerde geçip rahatsızlığını bahane sanan komutanları ikna edip zor uğraşlar sonucu rapor almak için gelen arkadaşın bana söylediği sözler : askerliğin anlatıldığı ve engelli birine göre yer olmadığını üstüne basa basa söyledi ve sakın senin durumun dışarıdan belli olmuyor heyetteki doktorlar kararı sana bırakırsa sakın benim yaptığım hatayı yapıp da benim çektiğim sıkıntıları sen yaşama ve insanların söylediklerine kulak asma o insanların sözü yüzünden ben burada bu sıkıntıları çekiyorum dedi.

Bana askerden muaftır yazısını verdiler heyetteki doktorlar bu konuda gitmek ister misin gibi bi cümlede kurmadılar. onu da belirteyim.

Gelelim askerliğe uygun herkesin yapması gerekir bunda hem fikirim duyduğum gidenler gördüklerimden atladıklarım olabilir.

inanın köyünden ilçesinden çıkmayan insanlara başka şehirleri görme şansı veriyor.

okuma yazma bilmeyene öğrenme

etnik köken bakımından ön yargıların kırılmasını sağlıyor. (filan ilden adam çıkmaz, kökeni şu olana güvenme, şunlar hırsızdır vs gibi hepsinin vs genellemelerin yanlış olduğunun farkına varıyor)

askerlik yapanların dedikleri şu sen ve aklın varsın. (bireysel beceri, kişisel gelişimi, karar alma, psikolojik yaklaşım empati vs.) bir çok konuda insanı geliştiriyor.

Gidip gitmeme kararı da kişiye bırakılması lazım herkesin kendince gidip gitmeme nedenleri vardır. saygı göstermek lazım fakat kaçma anlamında olmamalı. (kötü niyet yani)

ya o kadar şehit var o kadar ağladık milletçe hala ağlıyoruz siz gelmiş kişinin kendine bırakılmasından bahsediyorsunuz diyecek söz bulamıyorum bundan önce giden ana kuzularının ne günahı var o zaman saglam adam neden gitmesin ???

haaa pardon dimi vatandan daha önemli işleri var çocuk yapacaklar yüksek yapacaklar yok bilmem ne yapacaklar doğru mu ??? kariyer yapacaklar ???? kötü niyet neden olsunki konuyu başlatırken direk yazdım sitem etttim siz atladınız üzerlerinize alındınız genel ters yazanlara cevabımm bırakın yazmayın baslıga - leri verin geçin kötü niyet olsa askerlik yapmadım demem herhalde....çünki almadılar ben kalpten konusurum sizde öyledir umarım ama bu vatan kolay kazanılmadı

Birincisi, adı geçen kanunda askerlik ödevini yerine getirmeyenlere "vatan haini" diye bir tanımlama yok. Vatan hainliği denilen mevzusu kadar ağır bir mevzuyu bu kadar kolay dillendiremezsin diyorum.

İkincisi, adı geçen kanuna askerlik ödevini Zırhlı Birlikte yerine getirmiş bir erkek olarak nasıl karşı durabilirim sence?

Üçüncüsü beni korkutmaya çalıştığın şey olsa olsa Madde 318'tir, o da "haklı askerlikten soğutma" fiilidir. Buradan yazdıklarımdan askerlikten soğuyacak bir kişi olacağını sanmıyorum. Benim yaptığım şey, 155 gün boyunca şahit olduğum ve tespit ettiğim aksaklıklar ve bunlara dair kişisel yorumlar.

Kilo verip askerlik ödevimi yapmış olduğumu söylemem, sende bireysel olarak eleştirdiğim gibi bir intiba oluşturmuş olabilir ama kast ettiğim şey, eğer gerçekten gitmek istiyorsan gitmenin de yolları var.

Ayrıca, anayasanın 105/3 değişik mülga kanununda neyin Vatana İhanet olduğu detaylı olarak yazılmıştır. Bir çok insan, özellikle sosyal platformlarda bedelli askerlik için uğraş veriyor, senin bu genel tanımın onları da vatan haini yapar. Oysaki, yine bu meclis ve hükümetler döneminde defaten bedelli askerlik yasası çıkmış ve çoğu genç devlete ödevini parasıyla ödemiştir.

Yazdıklarımı bağlamından çıkartarak taltif etmek bence hatalı bir davranış olur. Askerlik ile ilgili genel saptamalarımı yaparım ama kimseye de sen askere gitme sakın ha diyecek kadar aklını ve şuurunu kaybetmiş değilim.

Ayrıca Melih Gökçek misiniz ki; caps lock açık yazıyorsunuz :)

@dokuzparmak ontanedir

Devletin birliğini ve Ülke bütünlüğünü bozmak (TCK m.302), düşmanla işbirliği yapmak (TCK m.303), Devlete karşı savaşa tahrik (TCK m.304), temel milli yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama (TCK m.305), yabancı devlet aleyhine asker toplama (TCK m.306), askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma (TCK m.307), düşman devlete maddi ve mali yardım (TCK m.308), Anayasayı ihlal (TCK m.309), Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı (TCK m.310), yasama organına karşı suç (TCK m.311), Hükümete karşı suç (TCK m.312), Türkiye Cumhuriyetine karşı silahlı isyan (TCK m.313), silahlı örgüt (TCK m.314), silah sağlama (TCK m.315), suç için anlaşma (TCK m.316), askeri komutanlıkların gasbı (TCK m.317), yabancı hizmetine asker yazma, yazılma (TCK m.320), savaş zamanında emirlere uymama (TCK m.321), savaş zamanında yükümlülükler (TCK m.322), savaşta yalan haber yayma (TCK m.323), seferberlikle ilgili görevin ihmali (TCK m.324), düşmandan unvan ve benzeri payeler kabulü (TCK m.325), TCK m.326 ila 339’da sayılan Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçlarının “vatana ihanet” kapsamında değerlendirilmesi mümkündür.

kaynak Vatana İhanet, Anayasal Suç, İnsanlık Suçu - Prof. Dr. Ersan Şen

Anayasayı ihlal (TCK m.309), yaparsanda suçtur dostum VATANA İHANETE GİRER O ZAMAN NEDİYORUZ ASKERLİK YAPMAYAN ELİNDE İMKAN VERKEN VATANA İHANET ETMİŞ OLUR... DERSİNE YETERİNCE CALISMAMIŞSIN:cool:

HADİ KORKMADAN SÖYLE MUHALİF MİSİN DEĞİLMİSİN BU KANUNA : )

hukukçu değilim ama hala bu konunun vatan hainliği gibi bir durum yaratacağı kanaatinde değilim. yarın platformun hukukçu üyeleri bizleri aydınlatır. mod.lar konu başlığını zaten değiştirmişler ki vatan hainliğini onlar bile "fazla" bulmuşlar demek ki.

Kanun ve yönetmelikleri hatalı yorumladıysam bile maksadım kimseyi askerlikten soğutmak değil. Madde 318e muhalefet edecek kadar yitirmedim aklımı. Daha evvel de dediğim gibi tespitlerim vesaire durumlar var hala bu konuda benzer düşüncedeyim. Bununla birlikte, askerlik yapamayanların da özellikle çatışma bölgesindeki askerlere hem mental hem de motivasyon açısından yardım etmeleri bile bence askerlik kadar önemlidir.

Hepsinden öte, buradaki insanların çoğu benim gibi engelli raporuna sahip insanlar, çoğu askere gitmedi. Ben, kalp ile ilgili sıkıntımı gizleyerek gittim, kilo verip gittim vesaire ama benim kendi tercihimdi bu. gitmek isteyip de sağlık nedenleri yüzünden gidemeyen arkadaşlarımız çok fazla onları düşününce başlık rencide edici aslında. çünkü çoğu insan engellilerin neler yaşadığı, nası hayatlar yaşadığını bilmeden eski gata'daki fetöcü hainlerin verdiği yalan çürük raporları yüzünden zan altında.

Size ve ayakta olan bütün platform üyesi engellilere iyi geceler dilerim .

Ha son paragrafta kormadan söyle muhalif misin falan demişsin, muhalif olsam söylerim. Yazdıklarımızı mı anlamıyorsun nedir durum, burası "sidik" yarışı yeri değil. Bizler hepimiz öyle yada böyle engeli olan ve birbirine yardımcı olmaya çalışan insanlarız. Belirli konularda birlik olarak hak arayışı yapıyoruz. Keza, şu kelle avcılığını da burada yapmana gerek yok. Nedeni ise burada psikolojik rahatsızlığı olan ve psikozlu, nevrozlu arkadaşlarımız da var, anlık olarak belki bu kanuna muhalefet edebilirler anlık sinirlerinden ötürü ama genel olarak hiç birisinin "vatana ihanet" gibi bir derdi yok. Bilmem bu sefer meramımı anlatabildim mi?

Modlar bile değiştirmemesi gerekir sakıncası yarası olan varsa yürek yemiş varsa aranızda beni mahkemeye versin vatan sevdalı olupda yatmaksa kaderim yatarım sıkıntı değil demekki burası bukadar kaliteli bir site değil birileri yorum özgürlüğümü elimden almış demektir forumun amacıda budur bunun için yorum düşünce özgürlüğü anayasal cercevede yazdım ben

haaaaaaaaaa bana kanun bu hakkı tanıyor iken belirli cercevede o modların ne haddine yürek yemiş varsa gidin istediğiniz yere şikayet edin beni en fazla bu siteden banlarsınız ama peşinizi bırakmam askerlik mevzusunu avukatıma verir geçerim sıkıntı değil topluma faydamız olsun bari bana saygınız yok ölen şehitlere saygınız olsun vicdansız allahsız kitapsız kim sildiyse o kelimemi o kadar söylüyorum hatta daha ileri gidicem ama gerek yok seviyem yeteri kadar korurum ben şimdi haydi şikayet edin vatan sevdalısı ile sevdalısı olmayan çıksın ortaya

@dokuzparmak ontanedir
şimdi yan çiz oldumu ??? nese hadi iyi geceler son sözlerini söyle sıkıldım muhabbetinden

AlternanSS

İyiyim iyiyim, teşekkür ederim :)
Ama çok heyecanlı tartışıyorsun aklım burda kaldı uyuyamıyorum. Vallahi vebali boynuna, karışmam :)

la ademoğlu neyine yan çiziyorum? diyorum ki ben, vatan hainliği tanımı ağır bir tanım. hukukçular karar verir bize düşmez bu tanımı yapmak diyorum. askerlik kanununa muhalefet etsek, üniversiteyi bitirdiğimiz sene hem de engelli raporumuz varken 2007 senesinde askere gidip 95nci zırhlı tugayda paşalar gibi vatani ödevimizi yapmazdık.

ayrıca okuduğunu anlamayan, derdini kaba uslüp dışında anlatamayan senin muhabbetinden de ben sıkıldım. ahanda yazdıklarım tepede varsa sıkıntı ver avukatına, gitsin cumhuriyet savcısına şikayet etsin beni, varsa hesabımız devletin savcısına veririz. bu saatten sonra taze ergenle uğraşacak değilim. hadi eyvallah.

OturanBoğa

söz agızdan çıktıktan sonra yılan olur seni bırakmaz reis ne dediğimin farkındayım banlıcaksan banla mahkemeye verceksenizde verin okey var mı sıkıntı ????

bence yok artık tartışmaya gerekde kalmadı modların sagolsun iki dk da profesyonelde yorum değiştirdiler... nerde haklar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt