Birincisi, adı geçen kanunda askerlik ödevini yerine getirmeyenlere "vatan haini" diye bir tanımlama yok. Vatan hainliği denilen mevzusu kadar ağır bir mevzuyu bu kadar kolay dillendiremezsin diyorum.
İkincisi, adı geçen kanuna askerlik ödevini Zırhlı Birlikte yerine getirmiş bir erkek olarak nasıl karşı durabilirim sence?
Üçüncüsü beni korkutmaya çalıştığın şey olsa olsa Madde 318'tir, o da "haklı askerlikten soğutma" fiilidir. Buradan yazdıklarımdan askerlikten soğuyacak bir kişi olacağını sanmıyorum. Benim yaptığım şey, 155 gün boyunca şahit olduğum ve tespit ettiğim aksaklıklar ve bunlara dair kişisel yorumlar.
Kilo verip askerlik ödevimi yapmış olduğumu söylemem, sende bireysel olarak eleştirdiğim gibi bir intiba oluşturmuş olabilir ama kast ettiğim şey, eğer gerçekten gitmek istiyorsan gitmenin de yolları var.
Ayrıca, anayasanın 105/3 değişik mülga kanununda neyin Vatana İhanet olduğu detaylı olarak yazılmıştır. Bir çok insan, özellikle sosyal platformlarda bedelli askerlik için uğraş veriyor, senin bu genel tanımın onları da vatan haini yapar. Oysaki, yine bu meclis ve hükümetler döneminde defaten bedelli askerlik yasası çıkmış ve çoğu genç devlete ödevini parasıyla ödemiştir.
Yazdıklarımı bağlamından çıkartarak taltif etmek bence hatalı bir davranış olur. Askerlik ile ilgili genel saptamalarımı yaparım ama kimseye de sen askere gitme sakın ha diyecek kadar aklını ve şuurunu kaybetmiş değilim.
Ayrıca Melih Gökçek misiniz ki; caps lock açık yazıyorsunuz