Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elinizde kalan sondaları ne yapıyorsunuz?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
slm arkadaşlar ben sonda yazdırdım hastaneden günde altı tane veriyor 2 senelik falan ben bazen günde 4 tane kulanıyorum geri kalan elimde ne yapıyım medikalcıya dedim kalanını gönderiyim sonra hesaplarım onun yerine bairaz para verim tekerlekli sandalye alıyım dedim kabul etmedi elimde kalır dedi durumu öyele olan varmı...ne yapıyorsunuz elinizde kalan sondaları...

NOT...KULANDIĞIM SONDA MARKASI...HOMECATH ANTİBAKTERİEL.

yapacak bişe yok bendede mesela 40000 kadar vardı hastahaneye ve ihtiyacı olan arkadaşlara verdim hı şöylede yapabilirsin iyi bir medikalci ile anlaş ve bazan sanda yerine ihtiyacın olan başka bir malzeme alabileceyini belir elinde birikmez artık bizim bi arkadaş mesela öyle yapıyo sonda ile sandalye aldı bazı bazı değişiklikler yapabiliyo medikalciler ama sen artık almışsın medikalci der bana ne nasıl oılsa ben kaktırdım artık naparsa yapsın der :D

Valla bana gunde 6 tane yetmiyor siz nasıl arttırıyorsunuz??

bazen su az içiyorum ondan bide akşam yapıyorum sabaha kadar yapmıyorum...

valla bende cok icmiyorum ama sabah saat 7de hayata baslayıp gece birde falan yatınca... birde kaçak olmasın diye bazende erken sonda yapınca...

bence kaçırma olmasın diye erken sonda takmanız kötü neden derseniz mesane kapasitesi genişlemiyo ve sızıntılarda kaçınılmaz oluyor bakın denedinizmi bilmiyorum ama denemediiseniz deneyin bence diyeceğimi ben yaptım süper oldu :) daimi sonda taktırın 20 gün veya 1 ay takılı olsun hortumu kapatın mandal ile veya başka birşey ile ama kesinlikle hemen açmayın hatta baya rahatsız etsede biraz zorlayın idrarı ve açın bir süre sonra göreceksiniz mesane genişlicek ve sızıntılarda son bulacak ben hatta biraz risk te alıyorum bazı bazı malum yaz geldi bira e birada bilirsiniz< bir nevi hamballık :D iç iç geç wc ye :D allaha şükür hiç bir sorunum yok mesanem ile sınıntı enfeksiyon vs vs 1,5 litre barındırabiliyo mesanm bu şekili uyguladıktan sonra şükürler olsun üropan dirapan artık ne ise o mesane ilaçlarının ismi çok nadir cipro kullanıyorum ve bez takmadanda rahatlıkla gezebiliyorum nede olsa kaçamak yuk sizede tavsiye ederim bu yüzdende bnde genelde sonda çok artar bende bağışlarım hastahanelere ama bence iyi bir medikalci ile anlaşıp bazan sonda yerine başka bir ürün ile takas yapsın maksat hem ziyan olmaz hemde engellinin bir başka ihtiyacı karşılanmış olur sonuçta sahtekarlık yok yalan yok adanada olan arkadaşlara yardım edebilirim iyi bir medikalcim var tanıştırabilirim düşünürseniz iyi günler

Sabit sondayı mandalla kapatınca oluşan basınç sonucunda idrar böbreklere kaçabilir, enfeksiyon veya başka rahatsızlıklara yol açabilir. Rapor çıkartırken 6 yerine 4 veya 5 sonda alacak şekilde çıkartırsanız elinizde birikmez. Ben artanları hastaneye vermiştim. Bazı medikalciler fazla yazdırın diyebiliyor, bana sekiz sondalık rapor çıkar üstüne sandalye vereyim demişlerdi. İhtiyacından fazla sonda, ilaç vs. alıp da ranta dönüştürmeyi doğru bulmuyorum. Ben sondayı bırakalı yıllar oldu. Raporlarım falan var. İstesem gider sonda yazdırır yerine de başka şeyler alabilirim. Herkesin vicdanına kalmış.

arkadaşlar eğer elinizde fazla sonda varsa ve birine bğışlmak istiyorsanız tanıdığım biri vr cok ihtiyacı var duasını almış olursunuz 20 yaşında bi kardeşimiz şimdiden tşk ederm

yokmu arkadaşımıza yardım edecek

Üst Alt