Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ellerimde sakatlık var. Askerlikten muaf olur muyum?

Grappa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Benim sağ ve sol baş el parmaklarımda sakatlığım var. Arkadaşlarım askere gidemeceğimi çürük raporu verirler sana gibilerinden birşeyler söylediler bana.

Sol elimde baş parmağım bariz olarak yana yatık. Sağ elimde 6 parmaklı doğduğumdan dolayı doğumdan sonra kesilmiş ama 6.parmağın hafif bir kemiği var en engel teşkil ediyor .

Arkadaşlarım silah kavrama vb. aktivitelerde sorun yaşayacağımı ve askere elverişsiz raporu verilebileceğini söylediler.

Normal hayatımda da baş parmaklar iş yapmama ve sosyal hayatıma engel oluyor.

Sakatlığımın ne boyutta olduğunu görmek gerekiyorsa fotoğraf yükleyebilirim.

Bana bir ön bilgilendirme yapabilirseniz veya bu konudan müzdarip olan birisi bilgilendirirse çok sevinirim.

Teşekkürler.

Plumeria'ya ek olarak:

Madde 65 / B diliminin 3. ve 4. fıkralarına göre muaf olursunuz büyük ihtimalle.
3. (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)Kullanılan elin baş parmağında tüm falanks tam yokluğu ya da bu parmağın fonksiyon bakımından
yok hükmünde olması.
6. Kullanılmayan elde baş parmağın tam yokluğu (2 flanks) ya da baş parmağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması.

Üst Alt