Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ellerimde titreme ve sol bacağımdaki kasılma için % 40 rapor alıp emekli olabilir..?

muratsa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İYİ ÇALIŞMALAR
Sanayi sitesinde ticaret yapıyorum (oto aksesuar işi) doğuştan ellerimde hafif titreme var sol bacakta kasılma var
acaba 100/40 rapor verirler mi bu rapor erken emeklilige faydası olur mu ? çok ama çok teşekkür ederim.....

yüzde40 üzeri rapor alabilirseniz bağgurdan erken emekli olavilirsini<

Bahsettiğiniz rahatsızlıklarınız için konulmuş bir tanı var mı? Neyden kaynaklanıyor kasılmalar ve ellerdeki titreme bunu bilmemiz lazım.

Diskınetik serablal palsi ve ekstra primidal hareket bozukluğu dendi..doğuştanmış..teşekkür ederim.

[FONT='inherit']Serebral Palsi, fonksiyon kayıplarına göre değerlendirilip oran verilen bir hastalık. Cetvelde net bir karşılığı yok..Kimisi % 30 alırken kimisi de % 92 alabiliyor. Tamamen hastalığınızın sizde yarattığı etkilere bağlı..[/FONT]

Ekstrapiramidal sistem, sinir sistemi hastalığı olduğu için aşağıdaki cetvelden alıntılanan yazıdaki oranlar verilebilir diye düşünüyorum. Ya da Serebral Palsi uzantısı bir hastalık olarak değerlendirilip yine fonksiyon kaybı ile ele alınabilir.. % 40 veya üzeri rapor alabilirseniz birde vergi indirimi hakkı, erken emeklilik hakkından yararlanabilirsiniz..

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Diskınetik serablal palsi ve ekstra primidal hareket bozukluğu tanısı..

özürlü raporu

Sanayi sitesinde oto yedek parça işi yapıyorum doştan ellerimde hafif tireme sağ başagımda kasılma yürüme bozukluğu var.askerlik yapmadım ve hiç bir hastaneden özzürlü raporu için müracatım olmadı özrülü raporu verirlerse emeklilik için faydası olur mu teşekkür ederim...

rapor sürekli olursa emekliye faydası olur. ilk aldığında raporun 2 yıllık bi süresi oluyo.

Üst Alt